Na vegre!
Oke, legyen szorzo, de kinek? Nem az aktiv beveteseket vegzo maroknyi tuzszeresztol akarrom elvitatni a munkajuk nehezseget, de nem ok az atlag katona. Mennyi ideig van misszoban egy atlag baka. Tenyleg nem tudom, csak kerdezem 1 ev, talan 2. Nem hiszem, hogy ez erdemben erintene a nyugdijkorhatart. A kulonleges egysegek felkeszultsege indokolja a magasabb fizetest, de aktiv bevetesek nelkul mar nem vagyok biztos a korai jaradek fizetesben. (Pl. a TEK az eles bevetesei miatt mas kategoria.) Nekem mas nem jut eszembe ami miatt porgetni kellene azt a szorzot.
(Azt ide se hozd, hogy egyes beosztasokbol kioregednek az emberek. Az nem ok a nyugdijra. Ez termeszetes dolog. Egy vadaszgep pilotanal, egy segedmunkasnal es egy sebesznel is, sot meg a profi focistak is feladjak 40 folott.)
Ha nem a tuzszereszekrol beszelunk akkor mennyi veszelyes munka jut egy katonara?
Jaj mar megint ez a siras. Nem tudsz leallni vele. Csak sajnaltatod magad.

Ugyanolyan magas vagy mint en, dagadek. Csak en 62 kiloval kezdtem dolgozni eloszor egy epitkezesen. Fogyjal le es akkor a terdednek sem lesz semmi baja. (Nyugi csak szivatlak. Valoszinuleg amugy is tropa lenne.) A mentalis resze pedig... Nem tudom milyen civil munkakat ismersz, de gondolom ez is van akit jobban leterhel es van akit kevesbe.

Ja, es meg valami: Pontosan tudom milyen kozolni a hozzatartozokkal, hogy akit szerettek az ...mar nincs tobbe. Szerintem nem dobaloztal volna ezzel a peldaval, ha tudnad milyen az.