Szerintem ezzel a felvetéssel a gond az lehet hogy honnét akasztol le 28 géphez való pénzt? Megint ott tartanánk mint a jóska pista báá besült t...ke. Másra aligha jutna a két szd-nyi 35 ön kívül, mert szárazföld is létezik.na mert a mostani grif lízing aztán nem drága? mert ha grif E-t veszünk/lízingelünk akkor 35-40 környékén megint lehetne gondolkodni ha meg megvennénk az F35-öt és nem basznánk el a pénzt méregdrága lízingre meg arra hogy 2 típust tartunk fent hanem 2x12+4 F35 századot (összesen 28 gép) talán több értelme lenne
Picik vagyunk mi két típushoz , főleg ha az egyik 5.genes gép , akkor már én inkább választanám a drágábbat és jobbat és megoldanék egy problémát jó hosszú időre minthogy részmegoldásokkal odázom el a döntést ... kell a két század de nagyobbról álmodni itthon butaság , sosem lesz már 3 repülő ezredünk , annak a kevésnek baszott jónak kell lennie
A másik század ha lenne majd akkor valami igénytelen,tesco gazdaságos vas legyen akkor. Mindenre egy 35 ös túl drága. Nem beszélve arról hogy a szomszédoknál is nem látok semmilyen lehetőséget az elkövetkező jó pár évben ami indokolná két századnyi 35 öt. Szerintem még a romiknál is kérdéses lesz. Pláne ha jönne egy újbóli penzügyi válság. Ha már túlarazott F-16 bol táraznanak be. Ami reális a környéken.
Horvatoknál nevetséges 6-8 db gép beszerzese. Majd ha gáz lesz mehetünk oda is repkedni.
Bolgárok szintén valami 8-10 géppel terveznének évek óta. Ha lenne rá pénzük. Ha ott is befigyel a későbbiekben valami gebasz majd akkor oda is mehetünk repkedni.
Romik. Végre elértek azt hogy az f-16 ik adjanak már készenlétett. Hány év utan is?
Szlovákoknál F-16 os lesz majd valamikor 2020 után.
Ha valami gebasz lenne pár év múlva a gatyád is rámene a 35 re. feltéve ha déli szomszédoknál be kell majd segítenni. Meg mire küldenél 35 öt?? A szép balkáni vadregényes hegyek bombazgatására. Más rációt az elkövetkező évekre ott nem látok.
Egy ilyen kaliberű gépet ki kell hasznalni. Nem elfecsérelni. Az pedig jóval komolyabb légierővel rendelkező elenfelet kívan. Nem 20-30 éves gépekkel rendelkező légierőt. Meg éljen alah. Ja nehogy megtámadjanak minket. Kik?
Ha pedig komolyabbra fordulna akkor a sugárzás garantált lenne a Kárpát Medencébe is.