Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Jo husz eve lattam egy csomot Szombathelyen rohadni a laktanyaudvaron.
Én még menni is láttam őket.Jo husz eve lattam egy csomot Szombathelyen rohadni a laktanyaudvaron.
Bármi tudja vontatni azokat az őskövületeket,amin van megfelelő vonóhorog,és kitud fejteni elegendő vonóerőt.Csak minek?Csövüket még talán fel lehetne használni egy platós tarackhoz,de hogy érdemes e,az már jó kérdés.Mem érted,hogy nekünk nincs semmi az URALON kívül?Teljesen irreleváns,hogy másnak van.
Minek ? Ronggyá vannak lőve, rövid is egy modern tarackhoz képest, meg legalább nem is NATO kompatibilis.Én még menni is láttam őket.
Bármi tudja vontatni azokat az őskövületeket,amin van megfelelő vonóhorog,és kitud fejteni elegendő vonóerőt.Csak minek?Csövüket még talán fel lehetne használni egy platós tarackhoz,de hogy érdemes e,az már jó kérdés.
Az NDK hadiipar büszkesége-tényleg rendszeresitett járgány volt nálukFacebookról lopva....
![]()
Szerintem párat meghagyni a tüzériskolának kiképzéshez,a többi mehet a kohóba.Esetleg még pár laktanyakapukba,disznek.Minek ? Ronggyá vannak lőve, rövid is egy modern tarackhoz képest, meg legalább nem is NATO kompatibilis.
Kérdés: Ha nem használod az eszközt akkor hogy képzel ki vele ? A számításokat meg tudod csinálni szimulációban is, mert a PZH 2000 üzemeltetéséhez köze nincs a D20-nak, szóvla D20-al nem tudsz PZH-ra képezni senkit.Szerintem párat meghagyni a tüzériskolának kiképzéshez,a többi mehet a kohóba.Esetleg még pár laktanyakapukba,disznek.
Én még menni is láttam őket.
Bármi tudja vontatni azokat az őskövületeket,amin van megfelelő vonóhorog,és kitud fejteni elegendő vonóerőt.Csak minek?Csövüket még talán fel lehetne használni egy platós tarackhoz,de hogy érdemes e,az már jó kérdés.
Alapkiképzéshez attol még jó.Ezt nyúzzák,mig elválik,hogy ki alkalmas tüzérnek,ne a PzHt.Kérdés: Ha nem használod az eszközt akkor hogy képzel ki vele ? A számításokat meg tudod csinálni szimulációban is, mert a PZH 2000 üzemeltetéséhez köze nincs a D20-nak, szóvla D20-al nem tudsz PZH-ra képezni senkit.
Alapkiképzéshez attol még jó.Ezt nyúzzák,mig elválik,hogy ki alkalmas tüzérnek,ne a PzHt.
Mi nem világos abbol,hogy ez csak vonóhorog kérdése?Különben Uralt vezettem,benzinest és dizelt is,és tökugyanolyan vonóhorog van rajta,mint bármelyik másik teherautón.Mostani Rábát nem láttam közelröl,de MAN az is.És a MAN polgári teherautó is ugyanolyan rendszerű vonóhoroggal van ellátva,mint az Ural.Mint bármelyik nagyteherautó,ugyanis nemzetközi szabvány.Tehát amit az Ural el tud vontatni,azt bármi más is el tud vontatni.Melyik része nem világos annak hogy nem kompatibilis vele a RÁBA?
Szeritem az apja meg direkt szolt is az erdekeben hogy ugyan dolgozzak meg neveljek meg a gyereket amennyire lehet ha mar neki nem jutott eleg ideje erre. Vagyaz oreg Benko beszelte tele az agyat.Gondolom.
Csupán abból merem ezt feltételezni, hogy mivel a királyi család sarja, nincs előttem ahogy megalázza/ledominálja bármelyik felettese, vagy az Ő kárára szórakoznak, esetleg szopatják szénné a vele egy szinten lévő kadét társai/kollégái.
Ami persze nem szép dolog hogy ilyen jelenség létezik, csak azért másokkal néha előfordul szerte a világon(s nem csak nálunk) elég sűrűn ha épp nem egy PM vagy a királyi család gyermekéről van szó, s nem csak a haderőkön belül, de bizony még a civil szférában is megtörténik ilyen csúfság.
Amúgy mond már, te melyik bolygón élsz, hogy az 1x1-et kell tanítgassam neked?
Tüzér alapkikézésre gondoltam persze.Pont jó arra,hogy megismerkedjen az alapokkal atüzérszakmában,és elváljon,alkalmas e rá a delikvens.Én legalábbis erre használnám.Ha már elválott a D20on,hogy jó tüzér lesz belőle,akkor engedném a PzHhoz a manust.Nem akarok bleleszólni, de ez már sok. Tudod mi az az alapkiképzés egyáltalán ? A tüzérek kiképzése már szakkiképzésnek számít. Az adott katonát arra a fegyverre képezik ki, amit harcban is használni fog. Egy lövész katonát sem gumis csúzlival képeznek ki, mert takarékosságból a raktárban tartják a gépkarabélyát.
Szerintem párat meghagyni a tüzériskolának kiképzéshez,a többi mehet a kohóba.Esetleg még pár laktanyakapukba,disznek.
Nem.De nem véletlenül van különben gyakorló karabély,lőszer,de még harckocsi is.A kadétokat sehol nem a csúcsfegyver éles változatával tanitják meg az alapokra.És ha kéznél van a D20,amig van hozzá lőszer,olcsó alapkiképző eszköznek jó.Tehát aki számítógépkezelői tanfolyamra megy napjainkban, oktassák commodor 64-el, ? Vagy mi a fene volt a neve ?
Tüzér alapkikézésre gondoltam persze.Pont jó arra,hogy megismerkedjen az alapokkal atüzérszakmában,és elváljon,alkalmas e rá a delikvens.Én legalábbis erre használnám.Ha már elválott a D20on,hogy jó tüzér lesz belőle,akkor engedném a PzHhoz a manust.
Gyakorló karabélyon a gumi fegyverre gondolsz? A gyakorló lőszer nálad mit jelent? Komolyan kérdezem ma nem ittam.Nem.De nem véletlenül van különben gyakorló karabély,lőszer,de még harckocsi is.A kadétokat sehol nem a csúcsfegyver éles változatával tanitják meg az alapokra.És ha kéznél van a D20,amig van hozzá lőszer,olcsó alapkiképző eszköznek jó.
Nem.De nem véletlenül van különben gyakorló karabély,lőszer,de még harckocsi is.A kadétokat sehol nem a csúcsfegyver éles változatával tanitják meg az alapokra.És ha kéznél van a D20,amig van hozzá lőszer,olcsó alapkiképző eszköznek jó
Gyakorló karabélyon a gumi fegyverre gondolsz? A gyakorló lőszer nálad mit jelent? Komolyan kérdezem ma nem ittam.
Elég szomorú,ha még mindig igy gondolkodnak...Nincs ilyen. Akit a tüzér osztályhoz raknak, azt arra képezik ki ami ott van. Egy szakmunkás, vagy érettségizett honvédet, aki alkalmas katonának egészségileg és az alapkiképzést sikeresen letudta, simán meg lehet tanítani bármelyik fegyverre, amit a Honvédég a szárazföldi erőknél használ. Nincs ilyen hogy valami előképzésen alkalmas, vagy nem alkalmas oda. Legyne az harckocsi, gyalogsági harcjármű , vagy tüzérségi fegyver. Háborúba, mozgósítás elrendelés esetén mit gondolsz mi lenne ? Néznék az egészségügyi alkalmasságot és a végzettséget, civil képzettséget, aztán irány ahova küldik. Nem gatyáznának senkivel, hogy vajon alkalmas lesz oda ?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..