Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ez nem annak a jele, hogy a YT modellje fenntarthatatlan a jelenlegi formában? Nem akarnak fizetni a tartalom készítőnek, de reklámokból (megtekintés alapú) és előfizetésekből meg nincs bevétel. Mit lehet tenni? Hát akkor demonetizálok. Csak így meg egyesek azt mondják, hogy ezzel a csatorna nem fenntartható.

Aki csak hobbiból csinálja, azt nem érdekli, de aki ebből él, az egy idő után vagy keres más megoldást vagy próbál konvencionálisabb módon megélni a munkaerő piacon. Kíváncsi vagyok, hogy mikor fog eljönni az a pont, amikor adatvédelmi és más okok miatt is a Net egyre több szolgáltatása lesz fizetős.

Nekem otthon pl. adblock van belőve, kettő is, semmi nem jön át rajta. Soha életemben nem láttam YT-n reklámot. Az alján felugró sávot talán még elviselném, lelövöm, de hogy videó nézés közbe videó reklámot toljon be az irritáló. Mintha a moziban félbeszakadna a film és jönne a reklám.* Bár már úgyis premium előfizető vagyok...
Egyre több nyugati híroldal közli, hogy lődd le az adblockot, ha olvasni akarsz. Ezzel meg csak a bajom az, hogy nem maga a reklám zavar. Hanem az, hogy azokon keresztül kaptam be már tórjait. Na, akkor így legyen okos az ember...

*A moziban is a coming soon és reklámoktól megyek a falnak. Istenem fizetnék többet is, csak hogy ne csesszenek el az életemből 15 percet a semmire. Mondjuk amilyen gyakran járok moziba...


A hardveres topikban zajló eszmecseréig az sem tudtam, hogy ki az a Linus. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy van fóruma. Ez már önmagában olyan dolog, amit a YT-n ezer éve a saját videói alá kellett volna hegesztenie, hogy érdemben használható legyen eszmecserére is. Ingyenesen licenszelhető fórum motorok vannak, mint pl. ez is, amit a HTKA használ. Vagy ez nem ingyenes?

Egyébként a pateronos támogatás tényleg jó, csak használhatóságát nem tudom megítélni.

Itthon azt látom, hogy az emberek nagy része garasoskodó, legalábbis az Otherworld csatornából ez jön le. Havi 1 dolláron is cigánykodtak (egy ember fizetett be és megtekintés után visszavonta a támogatást vagy osztotta szét a linkeket), hogy early access-t kapjanak. 1 koszos dolláron. 200k+ feliratkozó van YT-n és mégis 417 dollár jön össze havonta 242 emberrel. Ez 1,72 dollár/ember. Tehát kb. havi egy sör árát nem éri meg az ennyi emberből, hogy adjon, amíg ingyen van. Ok, hogy az OW közössége átlagban fiatal, de azért ez meredek...

Persze nem mindenki néz minden témájú adást, de átlagosan 20-30k megtekintés/videó van. Ha csak annak az 5%-a adna 1 USD-t az is mennyi pénz lenne. De nem. Vajon miden fogyasztó ennyire fillérbaszó? Persze, hogy hány embernek a early access azt nehéz becsülni. Az lenne a vízválasztó, ha a csatorna előfizetése lenne 1 USD. De ez fel sem merült.
https://www.patreon.com/ow

Mert a másik ellenpélda meg pont magyar, az IDDQD csatorna. 1174 dollár és 252 ember. Ez átlagosan 4,65 dollár/ember. Persze itt 7 USD kell a korai hozzáféréshez. Az is sejthető, hogy egy főleg retro dolgokkal foglalkozó csatorna hallgatóinak életkora sokkal magasabb, ergo stabil bevétel van, de ez akkor is ordító. 200+ podcast adás után érték el az 1 millió soundcloud hallgatottságot, ami 5000 hallgató/adás alatt van. Ez azért elég magas adakozási hajlandóságot jelent az OW-hez képest. Ráadásul itt YT bevétel sincs. Ilyen hallgató mennyiségnél ez értelmezhetetlenül kevés pénz lenne, foglalkozni sem érdemes vele.
https://www.patreon.com/checkpointpodcast

Nem tudom, hogy a külföldiek mennyire ilyenek. Ott is láttam hatalmas megtekintéssel bíró csatornát lényegében pár száz dolláros támogatással, ami sanszosan még a csatorna működését sem fedezte, nemhogy a megélhetést a nyugati árszínvonal miatt.

Ráadásul az aritcle 13/17 még nincs is itt. Hogy azután mi lesz...
AZ OW csatornán a YT beszélgessünk videót törölt le, amin a csatorna gazdája beszélt egy kamerába és válaszolt kérdésekre. Semmiféle videó, hang és képanyag sem volt. Ennyire védi a YT tartalomgyártókat. Lassan éppen csak nem hugyoz a képükbe.

Ezek után fogalmazzunk úgy, hogy a YT jövőjét Európában nem látom túl derűsen. Lehet, hogy lesz még úgy 1,5 év és aztán lehet majd valami progival IP-t hackelni, hogy YT néző lehessek. Vagy faszomtudja.

Már 10+ éve beszélgetnek arról, hogy az Internet mai modellje mennyire fenntartható és mennyire vehető ki belőle befektetői pénz. Vajon eljön az a pont, ahol tömegesen kell fizetni majd a tartalmakért? Tehát pl. mondjuk az index.hu vagy bármilyen híroldal fizetőssé válik? Vagy minden tartalomgyártó Pateron szerű dolgokra kell, hogy hagyatkozzon majd? Mennyire tartható meg így a nézőközönség? Hogyan biztosítasz preview lehetőséget? Minden egyes videóért fizetni kell? Vagy csatornánként azonos pénz? De, ha valaki heti szinten több videót tesz ki más meg évente párat, akkor az arányosság hol van? Vagy a videó hossza alapján kell? Akkor jönnek majd a tartalom nélküli hosszú videók, hogy csak fizess...?

(Videót cseréljük ki cikkre és a kérdés ugyanaz.)

Érdekes kérdések ezek. Mert pl. érdekes, hogy moziban minden filmért ugyanannyit kell fizetni, akkor is ha 90 perces vígjáték vagy 2,5 órás dráma. Ennek fényében érdekes, hogy a filmek egyre hosszabbak.


A YT-n nem tudom, hogy mennyire népszerű a zenehallgatás a más tartalommal összevetve. Én cirka 40 db csatornára vagyok feliratkozva és abból kettő zenei csak a Stringspace és a e-soundtrax. Ezért, ha tömegesen hagynák el a tartalomgyártók a YT felületét, mert nem éri meg nekik - többről tudom, hogy egészen biztosan a csatornából élnek - akkor én sokat veszítenék a dolgon. Egy csomó csatornán olyan tartalom van, hogy ha nem lenne, hiányozna. Persze akkor mással tölteném ki szabadidőmet, de hiányozna az az élmény és tudásanyag, amit nyújtanak.


PewDeePi-on kívül egyikről sem hallottam soha. Milyen témájú csatornák voltak? PewDeePie-ba belenéztem. Szörnyű. Tényleg erre van igény...?
Ebből a sok jogos észrevételből egyet kiragadva: az a modell fenntarthatatlan, ami a csak reklámbevétel megosztására épül. Az Alphabet (YT) nagyon sok más módon is bevételhez jut, még a YT-on keresztül is (pl. adatkereskedelem), és azokat nem osztja meg. Egyébként igen: valójában nincs, és sosem volt ingyenes tartalom. A jövő az előfizetésé, törnek fel a video on demand platformok, ahol pénzzel fizetsz a tartalomért, nem kell reklámokat nézned, és/vagy 19.50-ig várnod a kedvenc csatahajós dokumentumfilmedre. :) Sztem ez így korrekt a nézők és a készítők oldaláról is.
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage
T

Törölt tag 1711

Guest
PewDeePi-on kívül egyikről sem hallottam soha. Milyen témájú csatornák voltak? PewDeePie-ba belenéztem. Szörnyű. Tényleg erre van igény...?

Én is azért tudok róluk, mert egy tatabányai 10 emeletes 8. emeletén laktam ahol éjfél előtt nagyon ritkán lehetett elaludni, így "kínomban" elkezdtem youtube videókat nézni esténként.

Így találtam rá az akkora üstökösként feltörő Leafy-re( és farvízén evező Pyrocynical-ra).
Mindkettejük naponta tolta fel a "gaming" videókat, amik 10 perces felvételek voltak Counter Strike-ból, vagy valamelyik CoD-ból, miközben 10 percig beszéltek valami vicces dologról.
Leafy egyre inkább elkezdett eldurvulni, kisebb, főleg fiatalkorú youtube-osokat támadott videóiban (Pyro is ezt tette, de sokkal enyhébb módon és folyamatosan próbált elmenni más irányokba, mert érezte, hogy ezt nem lehet sokáig csinálni).
Ez nagyon bejött a fiatalabb korosztálynak, akiknek életük része mások kicsúfolása, kirekesztése, így iszonyatosan elkezdett nőni a nézettsége, feliratkozói száma és dőlt a lé. Egyes oldalak már arról cikkeztek, ebben a tempóban 2 éven belül ő lesz a legnézettebb youtube-os.
A sztorizgatások fokozatosan elmaradtak és átvette a helyét a "cancer". Autisták, kisgyerekek, lelki sérültek... mindegy volt csak gyorsan össze lehessen dobni egy 10 perces videót amiben sértegeti őket.

Közben videó nézési szokásaim alapján ajánlott videók között megtaláltam iDubbbz-ot, aki egy másik végletet képviselt, szabadszájú, aki nyíltan vállalta azt aki (Leafy még a videókamerás videóiban is takargatta magát) és legfőképp, felfele ütött, célpontjai olyanok voltak akik népszerűbbek nála, de szerinte vállalhatatlan amit csinálnak (Content Cop videók).

Akkor kezdődött egy össz-youtube-os offenzíva Daniel "Keemstar" Keem ellen, aki sokat segített Leafy-nek a korai időszakában, barátként kezelte, rendszeresen összejártak.
Készült róla egy Content Cop epizód is, ami eléggé ütött, brutális tempóban vesztette a feliratkozókat és nézőket, Leafy kihasználta az alkalmat, elhordta mindennek, később bevallotta, hogy az 5 videóval 50k$-t keresett.
Megállíthatatlannak tűnt, sorra jelentek meg a klóncsatornák (NFKRZ, Spartan...) hirdetők elkezdtek elpártolni (Coca Cola is ekkor lépett le).
Elkezdődött az adpocalypse, de őt napi 2-3 milliós nézettséggel nem igazán érintette, elég volt ha heti 1 videója bevételt termelt

Ekkor robbant a bomba:

Content Cop után kijöttek mások is az árnyékból támadólag, Youtube pedig rásegített, ezeket mutatta ha valaki rákeresett Leafy-re, vagy a videóit nézte, napi nézettsége 100k alá zuhant, ezért pár hónappal később feladta és eltűnt.

MaxMoeFoe-FilthyFrank-iDubbbz trióról legyen elég ennyi:
 
  • Tetszik
Reactions: FilcTroll
T

Törölt tag 008

Guest
Nekem otthon pl. adblock van belőve, kettő is, semmi nem jön át rajta. Soha életemben nem láttam YT-n reklámot. Az alján felugró sávot talán még elviselném, lelövöm, de hogy videó nézés közbe videó reklámot toljon be az irritáló. Mintha a moziban félbeszakadna a film és jönne a reklám.* Bár már úgyis premium előfizető vagyok...
Egyre több nyugati híroldal közli, hogy lődd le az adblockot, ha olvasni akarsz. Ezzel meg csak a bajom az, hogy nem maga a reklám zavar. Hanem az, hogy azokon keresztül kaptam be már tórjait. Na, akkor így legyen okos az ember...
Hardveres adblocker. Elvileg ezt nem látják az oldalak. Még nem próbáltam, de a vas már a kamrában van hozzá, csak jelenleg nincs időm összedobni. Majd kariszünetben.


A hardveres topikban zajló eszmecseréig az sem tudtam, hogy ki az a Linus. Azon viszont nagyon meglepődtem, hogy van fóruma. Ez már önmagában olyan dolog, amit a YT-n ezer éve a saját videói alá kellett volna hegesztenie, hogy érdemben használható legyen eszmecserére is. Ingyenesen licenszelhető fórum motorok vannak, mint pl. ez is, amit a HTKA használ. Vagy ez nem ingyenes?
Pont a YT-tól akarta magát függetleníteni. Linus szeret összeveszni nagy cégekkel. Amúgy a második legnagyobb tech youtuber.
A fórumán amúgy rengeteg hasznos infó van és elég nagytudású közönség van rajta + ők is tesznek ki elég brutál leírásokat mert a videóba nem fér bele minden.
A fórum ára 2 dologból tevődik össze:
1 a motor amiből van csomó ingyenes
2 a hostolás az meg méret és forgalom függő. Linus fórumának 500 000+ tagja van. Na itt már keményen csengetsz a hostolásért is.
A HTKA amúgy annyira nem ingyenes, hogy egy rohadt drága de brutálisan jó motoron fut. Neked tudni kéne szerkesztő vagy. :)



Vajon miden fogyasztó ennyire fillérbaszó? ....Nem tudom, hogy a külföldiek mennyire ilyenek.
YT superchatet szoktam látni, tolják a pénzt az online streamekért rendesen.
Amúgy szintén Linus mondta, hogy jelenleg 3 USD a saját videóplatformján a havidíj amit 5 USDre emelnek, de sokan panaszkodnak, hogy miért nincs nagyobb opció.
Szóval most különböző prémium támogató előfizukon dolgoznak az alapon kívül. Szóval nyugaton azért tolják a pénzt.

Lehet, hogy lesz még úgy 1,5 év és aztán lehet majd valami progival IP-t hackelni, hogy YT néző lehessek. Vagy faszomtudja.
Én úgy érzem előbb lesz mindenkinek szüksége VPNre :(
 
  • Tetszik
Reactions: molnibalage
M

molnibalage

Guest
Én is azért tudok róluk, mert egy tatabányai 10 emeletes 8. emeletén laktam ahol éjfél előtt nagyon ritkán lehetett elaludni, így "kínomban" elkezdtem youtube videókat nézni esténként.

Így találtam rá az akkora üstökösként feltörő Leafy-re( és farvízén evező Pyrocynical-ra).
Mindkettejük naponta tolta fel a "gaming" videókat, amik 10 perces felvételek voltak Counter Strike-ból, vagy valamelyik CoD-ból, miközben 10 percig beszéltek valami vicces dologról.
Leafy egyre inkább elkezdett eldurvulni, kisebb, főleg fiatalkorú youtube-osokat támadott videóiban (Pyro is ezt tette, de sokkal enyhébb módon és folyamatosan próbált elmenni más irányokba, mert érezte, hogy ezt nem lehet sokáig csinálni).
Ez nagyon bejött a fiatalabb korosztálynak, akiknek életük része mások kicsúfolása, kirekesztése, így iszonyatosan elkezdett nőni a nézettsége, feliratkozói száma és dőlt a lé. Egyes oldalak már arról cikkeztek, ebben a tempóban 2 éven belül ő lesz a legnézettebb youtube-os.
A sztorizgatások fokozatosan elmaradtak és átvette a helyét a "cancer". Autisták, kisgyerekek, lelki sérültek... mindegy volt csak gyorsan össze lehessen dobni egy 10 perces videót amiben sértegeti őket.

Közben videó nézési szokásaim alapján ajánlott videók között megtaláltam iDubbbz-ot, aki egy másik végletet képviselt, szabadszájú, aki nyíltan vállalta azt aki (Leafy még a videókamerás videóiban is takargatta magát) és legfőképp, felfele ütött, célpontjai olyanok voltak akik népszerűbbek nála, de szerinte vállalhatatlan amit csinálnak (Content Cop videók).

Akkor kezdődött egy össz-youtube-os offenzíva Daniel "Keemstar" Keem ellen, aki sokat segített Leafy-nek a korai időszakában, barátként kezelte, rendszeresen összejártak.
Készült róla egy Content Cop epizód is, ami eléggé ütött, brutális tempóban vesztette a feliratkozókat és nézőket, Leafy kihasználta az alkalmat, elhordta mindennek, később bevallotta, hogy az 5 videóval 50k$-t keresett.
Megállíthatatlannak tűnt, sorra jelentek meg a klóncsatornák (NFKRZ, Spartan...) hirdetők elkezdtek elpártolni (Coca Cola is ekkor lépett le).
Elkezdődött az adpocalypse, de őt napi 2-3 milliós nézettséggel nem igazán érintette, elég volt ha heti 1 videója bevételt termelt

Ekkor robbant a bomba:

Content Cop után kijöttek mások is az árnyékból támadólag, Youtube pedig rásegített, ezeket mutatta ha valaki rákeresett Leafy-re, vagy a videóit nézte, napi nézettsége 100k alá zuhant, ezért pár hónappal később feladta és eltűnt.

MaxMoeFoe-FilthyFrank-iDubbbz trióról legyen elég ennyi:
Bevallom ebből egy szót sem értek, hogy ki üt kit és miért. De az ilyen trashtől megyek a falnak. A videománia oldalnak akkor feliratkozója voltam, amikor kb. senki sem ismerte. Aztán ismert lett. Jött a trash. Leiratkoztam.
Pont a YT-tól akarta magát függetleníteni. Linus szeret összeveszni nagy cégekkel. Amúgy a második legnagyobb tech youtuber.
Ki a legnagyobb.

A HTKA amúgy annyira nem ingyenes, hogy egy rohadt drága de brutálisan jó motoron fut. Neked tudni kéne szerkesztő vagy. :)
Nem vagyok szerkesztő. Külsős vendégszerző vagyok. Pont olyan user vagyok, mint bárki más, csak kiteszik az írásaimat.

Én úgy érzem előbb lesz mindenkinek szüksége VPNre :(
A cenzúra vagy az A13/17 miatt?
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Én úgy érzem előbb lesz mindenkinek szüksége VPNre :(

Ha nem blokkolnád a hirdetéseket akkor tudhatnád, hogy a NordVPN a jövő, mivel feltűnően olcsó és garantáltan nem adja ki az adataidat a gonosz állam bácsinak, mint az ISP-d, mert a Kajmán szigeteken van bejegyezve, így egyetlen törvényt sem kell betartania.

Wait a sec...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Bevallom ebből egy szót sem értek, hogy ki üt kit és miért. De az ilyen trashtől megyek a falnak. A videománia oldalnak akkor feliratkozója voltam, amikor kb. senki sem ismerte. Aztán ismert lett. Jött a trash. Leiratkoztam.

Nem trash. Cancer.

Rengeteg fiatal youtube-ost tett tönkre, akik miatta nem mertek másfél évig tartalmakat gyártani, hiszen az első pár videó garantáltan kínos lesz, mire megszokja a szereplést és megtalálja azt amivel ténylegesen ki tud törni, de a Leafy félék pont ezekre utaztak a bevételért, több milliós troll seregeikkel akik az áldozataikat betámadták.
Ekkoriban volt fő téma a sajtóban az "online bullying", pont miatta.

Ennek ellentéte volt iDubbbz, aki vállalta magát, ha a rajongói küldtek neki egy 30 centis műf***t akkor azt kib**zta az asztal közepére jót röhögve rajta tudva, hogy egy büdös fillért nem fog a videóért kapni és nem érdekelte, hogy tizenéves trollok leb*zizzák érte, ugyanakkor tudott emberi módon is viselkedni, főleg az elesettek szemben akiket a fentiek üldöztek, megmutatva nekik, hogy ha bíznak magukban akkor az ilyenek nem tudnak ártani nekik.

Videómániát én is néztem anno, ma magyar youtube-ról csak Radics Petit és Retroshock-ot követem.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Kb. fél éve kikapcsoltam az előzmény-alapú ajánlásokat a YT-on. Elég fura élmény volt eleinte, mert jóformán semmi nem érdekel azok közül, amiket a főoldalamra feldob. Viszont így tényleg csak azt nézem, amiért odamegyek, rengeteg fölöslegesen elcseszett időt spórolok meg. Érdemes kipróbálni, ha vki YT-függést észlel magán. :)
 
T

Törölt tag 008

Guest
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 869
9 791
113
T

Törölt tag 008

Guest
Ezt a kommentet nem értem. Hogyan dönti el pl. egy magyar alkotóról, hogy konzervatív. Meg mit az, hogy letilt? Hogyan? Miért? Milyen alapon?
Nem tudom mi a pontos eljárás, de ha beírod YTba hogy patreon ban akkor sorba jönnek a panaszkodó videók. Én konkrétan csak Lauren Southern és Brittany Pettibone-ét néztem meg, de van ott még ezer.
Az indoklásuk, hogy ők magáncég és annak adnak lehetőséget akinek akarnak és ha valakinek a mondanivalója nem egyezkedik az ő világnézetükkel attól joguk van megvonni az accountot.
 
M

molnibalage

Guest
Nem tudom mi a pontos eljárás, de ha beírod YTba hogy patreon ban akkor sorba jönnek a panaszkodó videók. Én konkrétan csak Lauren Southern és Brittany Pettibone-ét néztem meg, de van ott még ezer.
Az indoklásuk, hogy ők magáncég és annak adnak lehetőséget akinek akarnak és ha valakinek a mondanivalója nem egyezkedik az ő világnézetükkel attól joguk van megvonni az accountot.
Zseinális. YT megvon, Pateron kirúg. Sakk-matt.
A Pateron tudtommal némi átfutással küldi a pénzt. Ilyenkor az bennragad? Ha igen, akkor ez miben is tér el a sima lopástól?
Lassan ott tartunk, hogy akkor Paypal magánadományozás lesz majd?

Kicsit kezdem azt érezni, hogy túl sokan akarnak kevés vagy 0 munkával más munkájából megélni.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Zseinális. YT megvon, Pateron kirúg. Sakk-matt.
Igen, "deplatforming"-nak hívják.

A Pateron tudtommal némi átfutással küldi a pénzt. Ilyenkor az bennragad? Ha igen, akkor ez miben is tér el a sima lopástól?
Valószínűleg pont ezért ami már rajta van azt utólag kifizetik, de új adomány már nem jöhet.

Lassan ott tartunk, hogy akkor Paypal magánadományozás lesz majd?....
Röhögni fogsz, volt olyan akit a PayPal is letiltott. Talán pont Lauren is köztük van.

Még a mastercardnál is bepróbálkoztak, de azok túl kapitalisták és kirugdosták a woke lobbicsoportot.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Itt van Jack Conte, aki elmagyarázza a Patreon tartalmi szabályait. Azért Lauren eléggé házhoz ment a pofonért...
 
T

Törölt tag 008

Guest
Felszólalt az illegális migráció ellen. Semmi törvénytelent nem csinált. Még az EU parlamentben is felszólalt (nem mintha az nem lenne tele bűnözőkkel, de mindegy)
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
csináltam régebben videókat, mechanika, anyagtudomány, később raktam hozzá tartalmat robotokról (relatív kinematika, DH-transzformáció, szilárdsági számolások, programozás), majd egy kis pentest. 2 éve repült a csatorna. Azóta úgy vagyok vele, hogy akkor basszák meg.

Egyrészt nehezen viselem, hogy egy totál szakmán kívüli egy pontrendszer alapján eldönt valamit rólam, másrészt meg az igényes tartalmat egy idő után elkezdték lopni az indiaiak. Kicsit pipa lettem, amikor az arduino-s kódsoromat, vagy egy keskenyréses-hegesztés makrocsiszolatát láttam viszont indiai csatornákon, nulla forrásmegjelöléssel.

Azóta nulla ilyen tevékenység, maximum ide írok néha egy kicsit bővebb lére eresztett hsz-t, lásd SR-71-es. Marad helyette a kódolás meg az otthoni robotépítés (jelenleg egy 6 szabadsági fokos kar + Nvidia Jetson Nano, hogy a robot később lásson is...)
 
T

Törölt tag 008

Guest
...A Pateron tudtommal némi átfutással küldi a pénzt. Ilyenkor az bennragad? Ha igen, akkor ez miben is tér el a sima lopástól?..
Bocs, tévedtem. A Patreon lenyúlja a beragadt pénzt. Pl Obama féltesójának is 1000 USDje ottmaradt a Patreonnál miután letiltották.