Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Kicsoda ő és mivel húzta ki a gyufát?
A konzervatív szót hogyan kell értelmezni?
Az első egyszerű: Lauren Southern egy aktivista-újságíró, aki keményen hallatja a hangját az iszlám, a PC és általában a liberális aktivizmus ellenében. A bant azért kapta, ami benne is van a Conte-videóban: az egyik anyagában arra buzdítja az őt szállító hajó kapitányát, hogy menjen neki egy menekülteket szállító másik hajónak. Ezzel valóban megsértette a Patreon szabályait.

De most megnéztem egy csomó "Patreon ban" videót ebéd közben, és Fenneknek igaza van sajnos, mert ezek tényleg elvi alapon irtják a szerintük szélsőjobbos kontentet, még olyat is, ahol nem tudják a szabályzatukkal indokolni. Eddig a zenei részre volt némi rálátásom, az elég poltikamentes terület, de a szólásszabadság dilemmáját a Patreon sem tudja kezelni, és erősen elszaladt velük a ló. Olyannyira, hogy közben egy csomó mérsékelt konzervatív magától lelépett a Patreonról tiltakozásul, pl. Jordan Peterson is, aki végképp nem egy széljobber uszító. Ez az ügy volt a kiváltó ok:

 
T

Törölt tag 008

Guest
...A bant azért kapta, ami benne is van a Conte-videóban: az egyik anyagában arra buzdítja az őt szállító hajó kapitányát, hogy menjen neki egy menekülteket szállító másik hajónak. Ezzel valóban megsértette a Patreon szabályait....
Ohh mondásra is büntizünk? azt hittem jogerős bírósági ítéletet szoktunk lobogtatni amikor szankciózunk valakit.

Ez olyan mintha szembe a boltos azt mondaná Józskának, hogy nem ad el neki kenyeret, mert látta a facebookon, hogy beszólt a Bélának, hogy orrbavágja.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ohh mondásra is büntizünk? azt hittem jogerős bírósági ítéletet szoktunk lobogtatni amikor szankciózunk valakit.

Ez olyan mintha szembe a boltos azt mondaná Józskának, hogy nem ad el neki kenyeret, mert látta a facebookon, hogy beszólt a Bélának, hogy orrbavágja.
Sztem félreérted, a Patreon szabályzatban van ilyen, hogy nem lehet offenzív videót publikálni. Ezzel amúgy nem kell semmilyen viszonyban lenni, azt csinálnak a saját oldalukon, amit akarnak. A példád a másik júzerre viszont teljesen helytálló. Ő nem csinált semmit. Na, az védhetetlen.
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113
öööö ezt a fasiszta mondatot nem teljesen értem. Amúgy ha van egy kistestűje valszeg többet is fog fizetni és az sok vizet nem zavar.
Se kutya, se macska, se cigi. Mind a három büdös és lepusztítja a falakat,lakást. Akinek ez nem tetszik keressen mást, ez így teljesen demokratikus, mert megszavaztuk itthon. :)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and vilmoci

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Végén az amerikai katonával (?) való összehasonlításnál megborzongtam egy pöttyet.

 

papi

Well-Known Member
2017. április 22.
1 584
4 670
113
Ár érték arányban van egy icipici különbség, bár értem miért nyomod a G Mercit.

Ne a T90 topikot szennyezzük vele.

Az ár értéket nehéz belőni.
Használt terepes Nivát olyan 800 000 forinttól lehet kihozni. Itt azért számítani lehet jó sok rozsdára, jó ha megbarátkozol a szereléssel is. Nem bonyolult, alap szerszámokkal akár otthon is vállalható. Viszont arra számítani kell, hogy minden terepen töltött nap után hozzá kell nyúlni.
Használt 2,5 TD G olyan 10-12 ezer euró. Sokkal jobb a korrózióvédelme, alvázasak ezért nem is olyan veszélyes, ha rozsdásodik. Gond akkor van, ha valami megkotlik, mert akkor a Merci embléma miatt baromi vastagon fog a ceruza. Egyébként ez is egy egyszerű technika, csak sokkal több vas van az aljában mint a Nivának.

A nyomod a mercit dolgot kérlek fejtsd ki,de ha valami orosz technika ellenes dolgot akarsz kihozni a mondandómból akkor fejezzük is be a beszélgetést!
Én nagyon szeretem a Nivát és az Uazt (még primitívebb a hajtása mint a Nivának) is. A profilképem se véletlen. Tudom, hogy él egy csak ezek az igazi terepjárók mentalitás, de ez csacsiság.
Az az igazság, hogy ezek azért jó terepjárók, mert olcsók és az emberek nem sajnálják őket. Simán bevállalnak velük olyan dolgot, amit egy 10 milliós értékű géppel már nem. Azzal tisztába kell lenni, ha valaki terepezik, hogy ott lesznek sérülések. A kökény karcol, a lemez horpad, a lámpa törik.
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Napi greta:

1570348009732.jpg
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 962
113
Ha pár száz évig nem lenne mágneses mezeje a Földnek, akkor kipusztulna szinte minden élet.
Tudod, az emberes Marsutazás egyik legsarkalatosabb pontja az, hogy az űrben nem védené az embereket a Föld mágneses mezeje. Pedig a Marsutazás csak 1-2 év lenne, nem pár száz.

Marsnak nem csak mágneses mezeje nincs, de légköre is alig.
Ez hatalmas különbség.
 
M

molnibalage

Guest