Beszélgető

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Én úgy érzem előbb lesz mindenkinek szüksége VPNre :(

Ha nem blokkolnád a hirdetéseket akkor tudhatnád, hogy a NordVPN a jövő, mivel feltűnően olcsó és garantáltan nem adja ki az adataidat a gonosz állam bácsinak, mint az ISP-d, mert a Kajmán szigeteken van bejegyezve, így egyetlen törvényt sem kell betartania.

Wait a sec...

T

Törölt tag

Guest
Bevallom ebből egy szót sem értek, hogy ki üt kit és miért. De az ilyen trashtől megyek a falnak. A videománia oldalnak akkor feliratkozója voltam, amikor kb. senki sem ismerte. Aztán ismert lett. Jött a trash. Leiratkoztam.

Nem trash. Cancer.

Rengeteg fiatal youtube-ost tett tönkre, akik miatta nem mertek másfél évig tartalmakat gyártani, hiszen az első pár videó garantáltan kínos lesz, mire megszokja a szereplést és megtalálja azt amivel ténylegesen ki tud törni, de a Leafy félék pont ezekre utaztak a bevételért, több milliós troll seregeikkel akik az áldozataikat betámadták.
Ekkoriban volt fő téma a sajtóban az "online bullying", pont miatta.

Ennek ellentéte volt iDubbbz, aki vállalta magát, ha a rajongói küldtek neki egy 30 centis műf***t akkor azt kib**zta az asztal közepére jót röhögve rajta tudva, hogy egy büdös fillért nem fog a videóért kapni és nem érdekelte, hogy tizenéves trollok leb*zizzák érte, ugyanakkor tudott emberi módon is viselkedni, főleg az elesettek szemben akiket a fentiek üldöztek, megmutatva nekik, hogy ha bíznak magukban akkor az ilyenek nem tudnak ártani nekik.

Videómániát én is néztem anno, ma magyar youtube-ról csak Radics Petit és Retroshock-ot követem.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Kb. fél éve kikapcsoltam az előzmény-alapú ajánlásokat a YT-on. Elég fura élmény volt eleinte, mert jóformán semmi nem érdekel azok közül, amiket a főoldalamra feldob. Viszont így tényleg csak azt nézem, amiért odamegyek, rengeteg fölöslegesen elcseszett időt spórolok meg. Érdemes kipróbálni, ha vki YT-függést észlel magán. :)

T

Törölt tag

Guest
  • Tetszik
Reactions: molnibalage

ghostface

Well-Known Member
2010. június 20.
2 962
10 909
113
T

Törölt tag

Guest
Ezt a kommentet nem értem. Hogyan dönti el pl. egy magyar alkotóról, hogy konzervatív. Meg mit az, hogy letilt? Hogyan? Miért? Milyen alapon?
Nem tudom mi a pontos eljárás, de ha beírod YTba hogy patreon ban akkor sorba jönnek a panaszkodó videók. Én konkrétan csak Lauren Southern és Brittany Pettibone-ét néztem meg, de van ott még ezer.
Az indoklásuk, hogy ők magáncég és annak adnak lehetőséget akinek akarnak és ha valakinek a mondanivalója nem egyezkedik az ő világnézetükkel attól joguk van megvonni az accountot.

M

molnibalage

Guest
Nem tudom mi a pontos eljárás, de ha beírod YTba hogy patreon ban akkor sorba jönnek a panaszkodó videók. Én konkrétan csak Lauren Southern és Brittany Pettibone-ét néztem meg, de van ott még ezer.
Az indoklásuk, hogy ők magáncég és annak adnak lehetőséget akinek akarnak és ha valakinek a mondanivalója nem egyezkedik az ő világnézetükkel attól joguk van megvonni az accountot.
Zseinális. YT megvon, Pateron kirúg. Sakk-matt.
A Pateron tudtommal némi átfutással küldi a pénzt. Ilyenkor az bennragad? Ha igen, akkor ez miben is tér el a sima lopástól?
Lassan ott tartunk, hogy akkor Paypal magánadományozás lesz majd?

Kicsit kezdem azt érezni, hogy túl sokan akarnak kevés vagy 0 munkával más munkájából megélni.

T

Törölt tag

Guest
Zseinális. YT megvon, Pateron kirúg. Sakk-matt.
Igen, "deplatforming"-nak hívják.

A Pateron tudtommal némi átfutással küldi a pénzt. Ilyenkor az bennragad? Ha igen, akkor ez miben is tér el a sima lopástól?
Valószínűleg pont ezért ami már rajta van azt utólag kifizetik, de új adomány már nem jöhet.

Lassan ott tartunk, hogy akkor Paypal magánadományozás lesz majd?....
Röhögni fogsz, volt olyan akit a PayPal is letiltott. Talán pont Lauren is köztük van.

Még a mastercardnál is bepróbálkoztak, de azok túl kapitalisták és kirugdosták a woke lobbicsoportot.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Itt van Jack Conte, aki elmagyarázza a Patreon tartalmi szabályait. Azért Lauren eléggé házhoz ment a pofonért...

M

molnibalage

Guest
Itt van Jack Conte, aki elmagyarázza a Patreon tartalmi szabályait. Azért Lauren eléggé házhoz ment a pofonért...
Kicsoda ő és mivel húzta ki a gyufát?
A konzervatív szót hogyan kell értelmezni?

T

Törölt tag

Guest
Felszólalt az illegális migráció ellen. Semmi törvénytelent nem csinált. Még az EU parlamentben is felszólalt (nem mintha az nem lenne tele bűnözőkkel, de mindegy)

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 781
18 063
113
csináltam régebben videókat, mechanika, anyagtudomány, később raktam hozzá tartalmat robotokról (relatív kinematika, DH-transzformáció, szilárdsági számolások, programozás), majd egy kis pentest. 2 éve repült a csatorna. Azóta úgy vagyok vele, hogy akkor basszák meg.

Egyrészt nehezen viselem, hogy egy totál szakmán kívüli egy pontrendszer alapján eldönt valamit rólam, másrészt meg az igényes tartalmat egy idő után elkezdték lopni az indiaiak. Kicsit pipa lettem, amikor az arduino-s kódsoromat, vagy egy keskenyréses-hegesztés makrocsiszolatát láttam viszont indiai csatornákon, nulla forrásmegjelöléssel.

Azóta nulla ilyen tevékenység, maximum ide írok néha egy kicsit bővebb lére eresztett hsz-t, lásd SR-71-es. Marad helyette a kódolás meg az otthoni robotépítés (jelenleg egy 6 szabadsági fokos kar + Nvidia Jetson Nano, hogy a robot később lásson is...)

T

Törölt tag

Guest
...A Pateron tudtommal némi átfutással küldi a pénzt. Ilyenkor az bennragad? Ha igen, akkor ez miben is tér el a sima lopástól?..
Bocs, tévedtem. A Patreon lenyúlja a beragadt pénzt. Pl Obama féltesójának is 1000 USDje ottmaradt a Patreonnál miután letiltották.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Kicsoda ő és mivel húzta ki a gyufát?
A konzervatív szót hogyan kell értelmezni?
Az első egyszerű: Lauren Southern egy aktivista-újságíró, aki keményen hallatja a hangját az iszlám, a PC és általában a liberális aktivizmus ellenében. A bant azért kapta, ami benne is van a Conte-videóban: az egyik anyagában arra buzdítja az őt szállító hajó kapitányát, hogy menjen neki egy menekülteket szállító másik hajónak. Ezzel valóban megsértette a Patreon szabályait.

De most megnéztem egy csomó "Patreon ban" videót ebéd közben, és Fenneknek igaza van sajnos, mert ezek tényleg elvi alapon irtják a szerintük szélsőjobbos kontentet, még olyat is, ahol nem tudják a szabályzatukkal indokolni. Eddig a zenei részre volt némi rálátásom, az elég poltikamentes terület, de a szólásszabadság dilemmáját a Patreon sem tudja kezelni, és erősen elszaladt velük a ló. Olyannyira, hogy közben egy csomó mérsékelt konzervatív magától lelépett a Patreonról tiltakozásul, pl. Jordan Peterson is, aki végképp nem egy széljobber uszító. Ez az ügy volt a kiváltó ok:

T

Törölt tag

Guest
...A bant azért kapta, ami benne is van a Conte-videóban: az egyik anyagában arra buzdítja az őt szállító hajó kapitányát, hogy menjen neki egy menekülteket szállító másik hajónak. Ezzel valóban megsértette a Patreon szabályait....
Ohh mondásra is büntizünk? azt hittem jogerős bírósági ítéletet szoktunk lobogtatni amikor szankciózunk valakit.

Ez olyan mintha szembe a boltos azt mondaná Józskának, hogy nem ad el neki kenyeret, mert látta a facebookon, hogy beszólt a Bélának, hogy orrbavágja.

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 722
4 613
113
Ohh mondásra is büntizünk? azt hittem jogerős bírósági ítéletet szoktunk lobogtatni amikor szankciózunk valakit.

Ez olyan mintha szembe a boltos azt mondaná Józskának, hogy nem ad el neki kenyeret, mert látta a facebookon, hogy beszólt a Bélának, hogy orrbavágja.
Sztem félreérted, a Patreon szabályzatban van ilyen, hogy nem lehet offenzív videót publikálni. Ezzel amúgy nem kell semmilyen viszonyban lenni, azt csinálnak a saját oldalukon, amit akarnak. A példád a másik júzerre viszont teljesen helytálló. Ő nem csinált semmit. Na, az védhetetlen.

• Tetszik
Reactions: 2ndt

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 943
73 250
113
öööö ezt a fasiszta mondatot nem teljesen értem. Amúgy ha van egy kistestűje valszeg többet is fog fizetni és az sok vizet nem zavar.
Se kutya, se macska, se cigi. Mind a három büdös és lepusztítja a falakat,lakást. Akinek ez nem tetszik keressen mást, ez így teljesen demokratikus, mert megszavaztuk itthon. :)

• Tetszik
Reactions: fip7 and vilmoci