Ott kezdődik,hogy ilyet ki se visznek mert olcsóbb bérelni.Nem veletlen mondom,hogy butaság.
Maliban, Csádban vagy Nigerben kitől bérled?
Oda nem fognak bemenni az amerikaiak olyan számban, mint tették azt a Közel-Keleten.
Pedig oda is be fogunk szállni, ha akár az iraki, akár az afgán misszió véget ér.
De tegyük fel, hogy bérled. OK. Mennyiért? Akitől bérbe vetted, mekkora bérleti díjat fog neked felszámolni, ha:
- neki is oda kell juttatni.
- katonai célokra lesz használva, azaz pillanatok alatt vissza kell hoznia a bekerülési költséget, ha nem köt rá biztosítást. Ha van rajta biztosítás, akkor meg az fogja az égbe emelni a bérleti díjat. És nem csak egy gépnél, hanem az összesnél!
- nem az M6-oson lesznek használva a gépek tempomattal, hanem sivatagi körülmények között. Én azt gondolom, hogy nincs az a bérlő, aki nem fogja 1,5-2 év alatt kifizettetni a LC árát veled, vagy különben rohadt sokat kockáztat.
Akkor maradjunk a bérlésnél.
- ebben az esetben béreljük az "eldobható" guruló technikát
- béreljük a szállító gépeket a nem eldobható technikának
- béreljük/kint vesszük a használati tárgyakat
- béreljük a repülőt az itthonról érkező utánpótlásnak
- béreljük a gépeket a közelebbi missziók Koszovó, Ciprus esetenkénti ellátásához
- béreljük a gépeket a BAPhoz a kitelepüléshez
- béreljük a gépeket a nemzetközi hadgyakorlatokhoz.
- béreljük a gépeket ha alkatrész kell az új technikákhoz.
- béreljük a gyakorlatokhoz a tanker gépeket, meg ha mondjuk tényleg szükség lesz rájuk (ne adja az ég!)
- béreljük a gépeket az ejtőernyős kiképzésekhez
- béreljük a gépeket a hazai taktikai szállítási feladatokhoz
- béreljük a gépeket humanitárius feladatokra
- béreljük a gépeket egészségügyi katasztrófákhoz (lásd még világjárványok)
- béreljük a gépeket nagy kiterjedésű erdőtüzek oltásához
- béreljük a gépeket SIGINT célra
- béreljük a gépeket a sérült elromlott eszközök haza/visszaszállításához
- béreljük a gépeket egy esetleges gyors missziós kivonáshoz - vagy inkább otthagyunk mindent.
Háát nem tudom...
Ezt a tanulmányt már betettem egyszer, de ugye "Ismétlés a ...