A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

lesz az új gépeknek magyar nevük? régen akár saját akár licensz volt, elneveztük őket valami történelmi személyről(zrínyi, botond).

nyilván a leopárd adott, a szerencsétlen török vasra is ráragad majd a jelcin, de ott a másik,az NMS. marad majd ez, vagy kap valami cool elnevezést?

lesz az új gépeknek magyar nevük? régen akár saját akár licensz volt, elneveztük őket valami történelmi személyről(zrínyi, botond).

nyilván a leopárd adott, a szerencsétlen török vasra is ráragad majd a jelcin, de ott a másik,az NMS. marad majd ez, vagy kap valami cool elnevezést?
Elvileg nem. A helik se kaptak.

A H-145M-nek lett neve?
Állítólag a "okos tojás"-nak nevezik a szolnokiak, de ez nem a hivatalos neve.

• Tetszik
Reactions: zeal
Ezt légyszi ne terjeszd, mert nagyon nem igaz. Nyilván nem mindenhol ezekkel az értékekkel kell számolni, de talán az arányok látszanak belőle.
The+modes+Cost+per+ton+mile+%28US%29+Air%3A+%241.35+Truck%3A+%240.18+Rail%3A+%240.04.jpg
Akkor Te Sharm El Seik-be vonattal mész?
Ne légy ennyire demagóg! Azt mondtam összemérhető, nem azt, hogy olcsóbb. Azért összemérhető, mert a földi, tengeri általában hosszabb, mindenképpen lassabb. Arrafelé meg még veszélyesebb is. Emiatt minden körülményt figyelembe véve döntik el, hogy mit, hogyan szállítanak. Tehát összemérik, és sokszor a légi utat választják, mint Te is Egyiptomba, pedig sokkal olcsóbb lenne vasúton, hajóval (ja, nem).

Ezt légyszi ne terjeszd, mert nagyon nem igaz. Nyilván nem mindenhol ezekkel az értékekkel kell számolni, de talán az arányok látszanak belőle.
The+modes+Cost+per+ton+mile+%28US%29+Air%3A+%241.35+Truck%3A+%240.18+Rail%3A+%240.04.jpg

Ez igy hulyeseg, pont Amerikaban. Truckkal nem mesz el Camp Lejeune-bol (NC) Afganisztanba, vasuton plane, a hajonak meg messze nem igy nez ki a ktg, attol fugg, milyen hajo, mekkora/merre kell kerulnie, hogyan oszlik meg a ktg stb.

• Tetszik
Reactions: alfa74
Arról nem is beszélve, hogy van egy csomó NATO beszállító cég ami az élelmezést csinálja és nem az adott országok viszik az alapanyagokat.

Arról nem is beszélve, hogy van egy csomó NATO beszállító cég ami az élelmezést csinálja és nem az adott országok viszik az alapanyagokat.

Pont ezt akartam kerdezni, szinte biztos vagyok benne, hogy a szokasos military beszallito-parazita reteg - Halliburton, Schlumberger etc - plusz helybeli stromanjaik megoldjak az ilyesmit.
Mondjuk rendszeresek is a botranyok, milliardokat lopnak, de ez nem ujdonsag, az egesz DoD evtizedek ota fetreng a korrupcioban meg pazarlasban: https://www.stripes.com/news/us/ove...into-question-after-fraud-indictment-1.559893

Pont ezt akartam kerdezni, szinte biztos vagyok benne, hogy a szokasos military beszallito-parazita reteg - Halliburton, Schlumberger etc - plusz helybeli stromanjaik megoldjak az ilyesmit.
Mondjuk rendszeresek is a botranyok, milliardokat lopnak, de ez nem ujdonsag, az egesz DoD evtizedek ota fetreng a korrupcioban meg pazarlasban: https://www.stripes.com/news/us/ove...into-question-after-fraud-indictment-1.559893

Korrupció mindenhogy lenne így viszont garantáltan normális minőseget kapsz nem pedig valami szart amit a boltok ki se mernének rakni a polcokra.