Cg sem szivargott ki tippek voltak ra hogy a 10 milliardos pct csomagba lessz remenyek szerint valamemmyi cg meg valami atgm... Cg vel kapcsolatba nagy egyetertes volt akkor ezen az oldalon de a panzerfaust azert meg ment itt meg az amcsi cuccok.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Cg sem szivargott ki tippek voltak ra hogy a 10 milliardos pct csomagba lessz remenyek szerint valamemmyi cg meg valami atgm... Cg vel kapcsolatba nagy egyetertes volt akkor ezen az oldalon de a panzerfaust azert meg ment itt meg az amcsi cuccok.
És ki gyártaná itthon?Basszus 7,5 millió USD darabja. Értem én hogy haderőfejlesztésre és az újrafelfegyverzésre költeni kell. De nem mindegy azért, hogy mire. Szerinted a Puma/Lynx és Boxer típusú járművekkel felszerelt nehéz és közepes dandárjaink mellé mennyi ilyen ponton beszerzésére lenne szükség? Nem volna egyszerűbb például a magában is úszóképes K-21 licenszét megvenni és kiépíteni a mögé az azt gyártani képes hadiipari infrastruktúrát?(A k-21 alapváltozata csak fele annyiba kerül mint a Puma)
Akkor?Jolvan nem kell tulizgulni nem puma lessz. /amugy is mikor szivargott ki barmi is .../
Miert is?
FYI engem ket dolog miatt zavar a Puma, hogy kicsi es joval kevesbe szabadpn rekonfiguralhato magunknak, mimt a Lynx. Természetesen fenyevekkel mindenki mas előtt jarnank vele, talan az uj cv90-et kiveve, felre ne erts.
Egyébként ha ő lesz, nem tudom mennyire kooperálhatunk a csehekkel. Náluk is ez a sanszos, de részben cseh hadiipari beszállással. Megint csinalunk egy közös céget, mint az Aero Vodochody-nál?Akkor?
![]()
Pont ma irtak róla egy cikket, hogy visszatért a hazai erdőkbe.
https://index.hu/kultur/cinematrix/...a_magyar_termeszetfilm_hiuz_vad_magyarorszag/
Igen én is azt hallottam, hogy a FÚG-ok és a PSZH-k lesznek feltunningolva...Jolvan nem kell tulizgulni nem puma lessz. /amugy is mikor szivargott ki barmi is .../
Jolvan nem kell tulizgulni nem puma lessz. /amugy is mikor szivargott ki barmi is .../
Na szép ember vagy te... így lelőni a poént...Igen én is azt hallottam, hogy a FÚG-ok és a PSZH-k lesznek feltunningolva...![]()
Borondi eleg hivatalosA cg topic úgy született, hogy Böröndi a tv-ben sorolta a bejelentett dolgokat.
Oszt egyszer csak benyögte a CG-t is.
Ha ez hivatalos bejelentés volt akkor annak elég satnya.
Az is benne volt a hsz-ban hogy ki kell építeni az ipart hozzá, kezdenénk összeszereléssel, meg kopó alkatrészek és részegységek gyártásával. Aztán fokozatosan egyre nagyobb rész lenne a helyi gyártás részaránya.És ki gyártaná itthon?
Hát ez egy qrvanagy tévedés.Az,hogy nálunk annyira szar a karbantartás,hogy külön elő kell késziteni a BTReket,az a mi problémánk.Az úszóképes járművek nevetségesek, mert az úszóképességük rendkívüli előkészületeket kíván
Szerintem is jó volt, már az első hivatalos bemutatón ki volt pakolva annyi harci fej ami kb a teljes palettát lefedi.
Okos lőszeren ezt a cuccot érted?
https://saab.com/land/weapon-systems/support-weapons/carl-gustaf-m4/gcgm/
Ne kezdjük újra a böszmeséget ezzel kérlek. Megbeszéltük szazszor mi a harceljárás ezekre sz eszközökre nem csak itt mindenhol ahol vannak.Hát ez egy qrvanagy tévedés.Az,hogy nálunk annyira szar a karbantartás,hogy külön elő kell késziteni a BTReket,az a mi problémánk.
A hh alat a NATO is tele volt úszóképes járgányokkal.Élen az M113al
Nemrég olyan hírek voltak itt linkelve - ha nem tévedek, hogy 10cm-el megemelik a belmagasságot...?!?!... ez lesz a "Puma-HU" változat ?!De ugye azért kicsi, mert a védettség számított elsősorban, ennek oltárán áldozták fel a befogadóképességét. Nem tudom, ez mennyire arányos persze.
Borondi eleg hivatalos/plane azok utan hogy tudtuk hogy mekkora is lessz a keretosszeg es tudtuk hogy lessz beszerzes ebben a szegmensbe. /altabornagy honvedseg parancsnokhelyettes./
Hát ez egy qrvanagy tévedés.Az,hogy nálunk annyira szar a karbantartás,hogy külön elő kell késziteni a BTReket,az a mi problémánk.
A hh alat a NATO is tele volt úszóképes járgányokkal.Élen az M113al
Na ha igaz a hír, hogyan kotyoghatja ki a bejelentés elött?
Ha nem igaz akkor meg minek mond ilyen sületlenséget?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..