A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szia,

Tevedtem 3 cm-t, de ez a lenyegen nem valtoztat: 15 cm szorassal meg annyira sem kepes loni a legtobb katona mint 18 cm-es szorassal.

Alaposan atgondolva a masikban is szinte biztosan igazad van, mivel a magyar 7.62x39 panceltoro loszer csak minimalisan erosebb a szovjet 7.62x54R BZ-nel, es a NIJ Level IV mellenyeknek a 878 m/s sebessegu 10.8 grammos M2 AP loszer kell megallitania, ami nyilvan erosebb mint a szovjet BZ, ami 809 m/s sebessegu es 10.39 gramm tomegu.

Az minden bizonnyal csak az en tudatlansagomat mutatja, hogy meg nem lattam ilyen mellenyt. Olyat lattam rengeteget, ami a plate-tel egyutt Level IV, de termeszetesen ez azt jelenti, hogy csak abban a kicsi teruleten tudja ezt, ahol a kiegeszito lemez van.

Bel

Milyen mellényt nem láttál?

Ácsi a linkelt cikk 2014-s amúgy innen származik az árról szóló infó az ár 2006 adat Trophy nélkül.

https://weaponsystems.net/system/499-Merkava+4
ve_mbt_mk4_o1.jpg

Merkava 4

Side view of Merkava 4 in the desert.
Source: Michael Mass - © GNU Attribution - Share Alike license

Origin

Israel

Type

Main battle tank

Entered service

2004

Status

In service

Development

1999 - 2004

Developer

Israel - MANTAK

Production

2003 - 2009 (Mark IV)

2009 - present (Mark IVM)

Producer

Israel - MANTAK / IDF Ordnance

Unit cost:$ 4.5 to 5 million in 2006

Number produced

320 produced, plus 300 ordered

Designations

Chariot of fire

Merkava Siman 4

Notable users

Israel - IDF
Különben mennyi lehet most?

Különben mennyi lehet most?

Amit pöcshuszár írt ennek a 2006 árnak a kétszerese min 10 millió USD.De mivel az a cikk amit pöcshuszár belinkelt az 2014-s így jelenleg szerintem biztos,hogy több mint 10 millió dollárba kerül 1 db Merkava.Csak nem otthonra kell?:)Végül is három hónap múlva karácsony milyen jól mutatna rajta a karácsonyfa mert egy szabvány fa alá tuti nem fér be.:)

Amit pöcshuszár írt ennek a 2006 árnak a kétszerese min 10 millió USD.De mivel az a cikk amit pöcshuszár belinkelt az 2014-s így jelenleg szerintem biztos,hogy több mint 10 millió dollárba kerül 1 db Merkava.Csak nem otthonra kell?:)Végül is három hónap múlva karácsony milyen jól mutatna rajta a karácsonyfa mert egy szabvány fa alá tuti nem fér be.:)
Á,elkéstél.Van a vitrinemben 3db.;)Mondjuk IV-esem nincs....
Büszkeségem viszont egy sd kfz 8+mörötte a 88as

Á,elkéstél.Van a vitrinemben 3db.;)Mondjuk IV-esem nincs....
Büszkeségem viszont egy sd kfz 8+mörötte a 88as

Akkor kérj egyet karácsonyra meg egy nagyon jól (több millió jó magyar fabatka)feltöltött üzemanyagkártyát.tuti nem lesznek parkolási gondjaid ingyen parkolhatsz mindenhol mivel a kerékbilincset ezzel a döggel kiröhögöd,a lopós autót szintén a forgalomban mindenki előzékeny lenne veled,a dugók szintén megszűnnének számodra.Tehát csak előnye lenne annak,ha kapnál egy ilyet karácsonyra:-)

• Tetszik
Reactions: fedett_mókus
Akkor kérj egyet karácsonyra meg egy nagyon jól (több millió jó magyar fabatka)feltöltött üzemanyagkártyát.tuti nem lesznek parkolási gondjaid ingyen parkolhatsz mindenhol mivel a kerékbilincset ezzel a döggel kiröhögöd,a lopós autót szintén a forgalomban mindenki előzékeny lenne veled,a dugók szintén megszűnnének számodra.Tehát csak előnye lenne annak,ha kapnál egy ilyet karácsonyra:)
Ha átvállalod a súlyadóját,benne vagyok;)

Szerintetek vontatott, helikopter által szállítható 105 mm-es könnyűágyúra (pl. LG1, M119, Boran) lehet szükség a modernizació során?