http://epa.oszk.hu/02600/02694/00043/pdf/EPA02694_rtk_2007_02_hegedus_erno.pdfNe hergeld, mert... ROHAMDESZANT!
Olvasgas.Hátha ragad valami rád a koszon kivűl is....bár sok remény nincs rá....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
http://epa.oszk.hu/02600/02694/00043/pdf/EPA02694_rtk_2007_02_hegedus_erno.pdfNe hergeld, mert... ROHAMDESZANT!
Tudtommal a szingapuri üzletböl nem lett semmi.Ti meg ezt bevettétek. Azt is megnéztétek mekkora szaklap hozta le a hírt, Izraelben?
Az ország akinek eladták, az valószínüleg Szingapúr volt.
És közel sem a mesebeli 4,5 M volt az az egységár, hanem 10M.
De tessék csak nyugodtan álmodozni.
Szia,
Tevedtem 3 cm-t, de ez a lenyegen nem valtoztat: 15 cm szorassal meg annyira sem kepes loni a legtobb katona mint 18 cm-es szorassal.
Alaposan atgondolva a masikban is szinte biztosan igazad van, mivel a magyar 7.62x39 panceltoro loszer csak minimalisan erosebb a szovjet 7.62x54R BZ-nel, es a NIJ Level IV mellenyeknek a 878 m/s sebessegu 10.8 grammos M2 AP loszer kell megallitania, ami nyilvan erosebb mint a szovjet BZ, ami 809 m/s sebessegu es 10.39 gramm tomegu.
Az minden bizonnyal csak az en tudatlansagomat mutatja, hogy meg nem lattam ilyen mellenyt. Olyat lattam rengeteget, ami a plate-tel egyutt Level IV, de termeszetesen ez azt jelenti, hogy csak abban a kicsi teruleten tudja ezt, ahol a kiegeszito lemez van.
Bel
Különben mennyi lehet most?Ácsi a linkelt cikk 2014-s amúgy innen származik az árról szóló infó az ár 2006 adat Trophy nélkül.
https://weaponsystems.net/system/499-Merkava+4
![]()
Merkava 4
Side view of Merkava 4 in the desert.
Source: Michael Mass - © GNU Attribution - Share Alike license
Origin
Israel
Type
Main battle tank
Entered service
2004
Status
In service
Development
1999 - 2004
Developer
Israel - MANTAK
Production
2003 - 2009 (Mark IV)
2009 - present (Mark IVM)
Producer
Israel - MANTAK / IDF Ordnance
Unit cost:$ 4.5 to 5 million in 2006
Number produced
320 produced, plus 300 ordered
Designations
Chariot of fire
Merkava Siman 4
Notable users
Israel - IDF
Különben mennyi lehet most?
Á,elkéstél.Van a vitrinemben 3db.Amit pöcshuszár írt ennek a 2006 árnak a kétszerese min 10 millió USD.De mivel az a cikk amit pöcshuszár belinkelt az 2014-s így jelenleg szerintem biztos,hogy több mint 10 millió dollárba kerül 1 db Merkava.Csak nem otthonra kell?Végül is három hónap múlva karácsony milyen jól mutatna rajta a karácsonyfa mert egy szabvány fa alá tuti nem fér be.
![]()
Á,elkéstél.Van a vitrinemben 3db.Mondjuk IV-esem nincs....
Büszkeségem viszont egy sd kfz 8+mörötte a 88as
Ha átvállalod a súlyadóját,benne vagyokAkkor kérj egyet karácsonyra meg egy nagyon jól (több millió jó magyar fabatka)feltöltött üzemanyagkártyát.tuti nem lesznek parkolási gondjaid ingyen parkolhatsz mindenhol mivel a kerékbilincset ezzel a döggel kiröhögöd,a lopós autót szintén a forgalomban mindenki előzékeny lenne veled,a dugók szintén megszűnnének számodra.Tehát csak előnye lenne annak,ha kapnál egy ilyet karácsonyra![]()
Terepjáró? Ez most nekem maradt ki.
Azt tudom, hogy a tartalékosok MTP-ben meg angol sisakban tolják, de a terepjáró...
mot vagy az én fordítóm szar vagy tényleg nem írja a szöveg hogy ez pontosan melyik merkava verzió? de ahogy látom már lényegtelen, tekintve hogy a 4.5 milliós ár 2006-os
van rá lehetőségAktív védelemmel.
Leopardon lesz aktív védelem?
Kihuztak valamilyen régiket, vagy vadi újjakat, amik pont kigurultak a nyitrai gyárból?Kaptunk egypár defendert.
Nem vagyok benne biztos, hogy 10.000 felesleges egyenruha, és 30 db Defender elég egy ilyen gesztushoz. Vagy legalább is remélem!
jófejek voltak így is szerintem, nyilván ha leakarnak passzolni pár zsír új "egyéb" technikát szerintem senki nem fog morogni miattaNem vagyok benne biztos, hogy 10.000 felesleges egyenruha, és 30 db Defender elég egy ilyen gesztushoz. Vagy legalább is remélem!![]()
Ha átvállalod a súlyadóját,benne vagyok![]()
szorozd fel az inflációval a 2014-es 10 misit kb, az már reális , de trophy nélkül van ezaz ár, szóval egyes "véleményekkel" ellentétben NEM, rohadtul nem tartalmazza az aktív védelmet ( 11-12 misi amúgy)Különben mennyi lehet most?
A világ szégyene, hogy a brit military turkálóból ruházzuk a tartalékosainkat...Nem vagyok benne biztos, hogy 10.000 felesleges egyenruha, és 30 db Defender elég egy ilyen gesztushoz. Vagy legalább is remélem!![]()
hova szeretnéd rakni?Szerintetek vontatott, helikopter által szállítható 105 mm-es könnyűágyúra (pl. LG1, M119, Boran) lehet szükség a modernizació során?
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..