A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

T

Törölt tag

Guest
Akkor nem értem a kérdést.
Mondtam, hogy már elengedtem. Nem akarom "jobban tudni".
Arra akartam célozni csupán, hogy egy rajban/szakaszban a feladatok változhatnak.
Térben és időben is. Más országok másképp csinálják. Vagy a fejlődéssel egyes feladatok megszűnnek, egyesek újként jelentkeznek, vagy csak szimplán átkerülnek másik szereplőhöz. És ennek leggyakrabban technológiai változásai vannak.
Azért teszem csak be a franciák rendszerét, mert az elég közel áll (de persze nem teljesen) ahhoz, ahogy én az ideálisnak gondolnám.
Náluk 3+6 fős (VAB idején) 1-1 raj, + van a törzs, amelyik tagjait, (szakasz pk., helyettese, rádiós, +2 DM) szétszórták a szakasz járművein.
E szerint az ábra szerint a szakasz pk. a support/anti tank rajjal utazik. A helyettese meg egy Combat grouppal.
French%20Mechanized%20Infantry%20Platoon%20graph.webp

Arról meg @Lator -t kellene megkérdezni, hogy a Sergent-chef is deszantol-e. Meg hogy ez a VBCI-nél hogyan alakul.
Mert ott már a leírás említi, hogy a DMR-t megnövelték 2-ről 3-ra, és levitték rajszintre (Combat Group)
További érdekesség, hogy náluk már rajonként :)eek:!!!) van egy 51mm-es gránátvető:
New%20France%20Modern-01.webp
838095777_small.jpg

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 634
88 818
113
Mondtam, hogy már elengedtem. Nem akarom "jobban tudni".
Arra akartam célozni csupán, hogy egy rajban/szakaszban a feladatok változhatnak.
Térben és időben is. Más országok másképp csinálják. Vagy a fejlődéssel egyes feladatok megszűnnek, egyesek újként jelentkeznek, vagy csak szimplán átkerülnek másik szereplőhöz. És ennek leggyakrabban technológiai változásai vannak.
Azért teszem csak be a franciák rendszerét, mert az elég közel áll (de persze nem teljesen) ahhoz, ahogy én az ideálisnak gondolnám.
Náluk 3+6 fős (VAB idején) 1-1 raj, + van a törzs, amelyik tagjait, (szakasz pk., helyettese, rádiós, +2 DM) szétszórták a szakasz járművein.
E szerint az ábra szerint a szakasz pk. a support/anti tank rajjal utazik. A helyettese meg egy Combat grouppal.
French%20Mechanized%20Infantry%20Platoon%20graph.webp

Arról meg @Lator -t kellene megkérdezni, hogy a Sergent-chef is deszantol-e. Meg hogy ez a VBCI-nél hogyan alakul.
Mert ott már a leírás említi, hogy a DMR-t megnövelték 2-ről 3-ra, és levitték rajszintre (Combat Group)
További érdekesség, hogy náluk már rajonként :)eek:!!!) van egy 51mm-es gránátvető:
New%20France%20Modern-01.webp
838095777_small.jpg

Remélem azért azt tudod,hogy ez nem egy nehéz gyalogos szakasz?

T

Törölt tag

Guest
Remélem azért azt tudod,hogy ez nem egy nehéz gyalogos szakasz?
Miért, nekünk csak olyan lesz?
Különben link címe:
French Armored Infantry Section (1999-2015)
Még franciául is benne van:
(Section d'infanterie blindée)
Illetve, ha - és amennyiben - a cikkben szereplő VBCI-s hivatkozás/utalás stimmel, akkor ennél nincs "nehezebb" a franciáknál.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
52 634
88 818
113
Miért, nekünk csak olyan lesz?
Különben link címe:
French Armored Infantry Section (1999-2015)
Még franciául is benne van:
(Section d'infanterie blindée)
Illetve, ha - és amennyiben - a cikkben szereplő VBCI-s hivatkozás/utalás stimmel, akkor ennél nincs "nehezebb" a franciáknál.

Attól még nem lesz nehéz,hogy a franciáknál nincs nehezebb.
Nehéz gyalogságról beszéltünk innentől kezdve mind1,hogy lesz más vagy sem.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 303
113
Inkább fel se rakták volna...
En csak a hokameraval teszteltem elyellatoval csak kiprobaltam. A hokameras egyertelmuen jobb. De az elyellato gyakorlasra jobb mert a cel alakot jobban latni benne.../az nagyon konnyen felveszi a kornyezet homersekhletet vekony badog reven./

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 303
113
Ez egy sima ACOG.
Allitolag volt hozza valami reddot meg valami nappali optika. /ezt az amcsi optikat szerintem csak a nagy haverkodasba probaltak ki./ megjegyzem en sem a reddotot sem a nappali optikat nem lattam azt nem mi teszteltuk. Mi csak az elyellatot meg a hokamerat... /en a hokamerat./ lehet ezert elfogult vagyok vele szembe de sokkal jobb!!! /mar a valasztas elott amikor csak ismerkedtunk a fegyverekkel egyertelmu volt azamomra hogy a hokamera jobb./