https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...alati-vezetot-cserelt-le-orban-viktor-454730#
Csapból is Szijjártó folyik ?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...alati-vezetot-cserelt-le-orban-viktor-454730#
Ez elvileg 1 heavy (vagy 4 medium) gép befogadására szolgál majd, a jelenlegi hangárokba a 767-es a legnagyobb gép, ami befér (meg a Tristar, de abból mostanában nem sok jár errefelé...).Nem tudom, hogy van-e hozzá köze, de 2018-ban amikor az A319-esek érkeztek és amikor a sok Airbus helikopter megrendelése bejelentésre került, azt mondták hogy létre kell hozni az állami tulajdonú repülő eszközök üzemeltetéshez szükséges javító-karbantartó hátteret is. Lehet hogy ez már az?
![]()
120 db rakéta... (+60 db opció)
Ez így földi légvédelemre és két század Gripenre/bármire kevés lesz... ez így csak vagy-vagy.
A legjobb esetben ez szerintem is 60 ER és 60 C7/C8.
Jelenleg 40 db 2008-as AIM-120C5-je van a Honvédségnek. Ha ezek mennek a földi indítókban (azt mondták ezért lett NASAMS), akkor kell helyette legalább ennyi új a Gripenekre. 14 Gripen egyszeri teljes felfegyverzése légvédelmi feladatra az 56 rakéta. Ha csak 2 rakétával számolunk gépenként, akkor az kétszeri felfegyverzésre elég. A 60 db C7/C8 az a meglévő 14 Gripenhez reális mennyiség.
A 60 db ER meg csak a légvédelembe jó. És megy mellé a 40 régi C5.
Ha egyszer majd lesz második század, akkor jöhet hozzá a "+60 db opció" rakéta.
2021. januártól az ACE átveszi a WizzAir gépek üzemeltetését a LH Technik-től.Nem tudom, hogy van-e hozzá köze, de 2018-ban amikor az A319-esek érkeztek és amikor a sok Airbus helikopter megrendelése bejelentésre került, azt mondták hogy létre kell hozni az állami tulajdonú repülő eszközök üzemeltetéshez szükséges javító-karbantartó hátteret is. Lehet hogy ez már az?
![]()
"Új repülőgép-karbantartó hangárt létesít Budapesten az Aeroplex Kft.
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósuló fejlesztés-sorozat: a mai napon ünnepélyes keretek között letették az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. újonnan épülő hangárjának alapkövét. Az új repülőgép-karbantartó bázis 8000 m2-en növeli meg a budapesti repülőtéren található karbantartó kapacitásokat, amely már 2022 februárjától a partnerek rendelkezésére áll."
"It is always, Mr. Laskawi, it’s always a mixture. So my latest expectations, I explained in Q1 was around EUR4bn. And here to some extent there is an expectation for an Eastern country included. But in case, and it is always then a digital decision, in case we will get this contract, and this could be a multibillion contract, we have a clear chance to exceed the EUR4b."
Kb: Mindig, Mr Laskaw, ez mindig egy mix. Legutolso varakozasaim szerint, ahogy emlitettem, az elso negyedev 4 milliard euro korul volt. Es itt egy bizonyos szinten varhato, hogy egy keleti orszag ebben benne lesz - de ebben az esetben, mint mindig, akkor [kell?] a digitalis (???) dontes, ebben az esetben meglesz a szerzodes es ez egy tobbmilliardos szerzodes lehet, akkor valos esely van arra, hogy meghaladjuk a 4 milliardot."
2021. januártól az ACE átveszi a WizzAir gépek üzemeltetését a LH Technik-től.
Igen.
Én úgy spekuláltam fentebb, hogy (a meglévö)
40C5 + 40C8 + 40ER szolgálja a SAM funkciókat 10 ütegben, kétszeres javadalmazással (kettesével a hatos indítókba). 40C8 meg megy AAM funkciókat ellátni a C5 helyére.
Ha lesz még egy század (mondjuk Gripen), akkor lehívjuk a 60 további C8-at. Optimális esetben az új vadászbeszerzés 12 együlésest és 4 kétülésest tartalmaz majd (2x12 fighter századokba, plusz 6 a kiképzöszázadba). Így a 100 C8 pont mehetne minden együlésesre kettesével 2x javadalmazással.
Szóval az én tippem 80C8 + 40ER a mostani pakkban.
A pontos megoszlást nem hiszem, hogy megtudjuk valaha is, de nekem így volna logikus.
Szia. 10 üteg nagyon sok lesz . Inkább 4 ütegre lesz elég ez a mennyiség.
erről korábbanNem tudom, hogy van-e hozzá köze, de 2018-ban amikor az A319-esek érkeztek és amikor a sok Airbus helikopter megrendelése bejelentésre került, azt mondták hogy létre kell hozni az állami tulajdonú repülő eszközök üzemeltetéshez szükséges javító-karbantartó hátteret is. Lehet hogy ez már az?
Újabb mérföldkőhöz érkezett a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren megvalósuló fejlesztés-sorozat: a mai napon ünnepélyes keretek között letették az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft. újonnan épülő hangárjának alapkövét. Az új repülőgép-karbantartó bázis 8000 m2-en növeli meg a budapesti repülőtéren található karbantartó kapacitásokat, amely már 2022 februárjától a partnerek rendelkezésére áll."
Nem tudom, hogy van-e hozzá köze, de 2018-ban amikor az A319-esek érkeztek és amikor a sok Airbus helikopter megrendelése bejelentésre került, azt mondták hogy létre kell hozni az állami tulajdonú repülő eszközök üzemeltetéshez szükséges javító-karbantartó hátteret is. Lehet hogy ez már az?
![]()
Mi folyik itt ? ))
Amugy ez miert van szentirasnak veve hogy ha egy szalonkommunista elkottyintja magat hogy lesz egy 4-5 milliordos tetel hogy az csakis egyetlen egy dolgot tartalmazhat es nem pedig valamilyen csomagrol van szo?
Kommunistazni meg ertelmetlen 2020-ban, amikor a faszi talan 40 ha lehet...
Hát azt, hogy éppen melyik elkefélt művelet miatt rúgták ki, soha nem fogjuk megtudni.Mi folyik itt ? ))
Hogyne, azokat, amikre van szakszójuk, a többit csak nézegethetik.Új repülőgép-karbantartó hangárt létesít Budapesten az Aeroplex Kft.
"...a szakemberek pedig szinte valamennyi légijármű típus karbantartását képesek elvégezni."
Aztán majd jól meglepődünk![]()
Single purchase item, emlekezz. Az egyik sem ekkora osszeg. A legnagyobb a SAMP/T lenne, de amint azt mar par helyen irtam (lasd SAMP/T topic), szamunkra egy szingapuri (hoppa, megint SG) lepteku kiepites hibatlanul eleg es az kb $800 millio es 1 millard dollar koze esne maximum, Astereket is beleertve.
Semmi nem jon 4-5 milliard dollar kozelebe, az csakis egy masodik szazad fighter lehet szerintem.
Nem lehet, hogy ezeket mind a Kaleta-botrany miatt valtjak le most csendben?
Talan nezd vissza az interjut. Konkrétan egyetlen tetelt emlit, ezen buktak ki, a mereten.
Kommunistazni meg ertelmetlen 2020-ban, amikor a faszi talan 40 ha lehet...
Viszont azért vagyok biztos az F-35-ben, mert a Gripen ügylet nem tartana ilyen sokáig. Legalábbis vicces lenne és erőltetett 15 évig elhúzni.
Másrészt úgy gondolom, hogy a civil törvény ügyében (benyújtott javaslat a visszavonásra) tett gesztus NASAMS-ot hozhat (egyelőre bejelentést természetesen) rövid időn belül.
További prognózisom, hogy APC, valamint géppuska beszerzés helyett gyártás lesz. Ebben az esetben az a megérzésem, hogy a németekkel lesz még (vagy kisebb horderejű, vagy esetleg hosszabb távú) biznisz, itt a két favoritom a Skyranger és a MEADS.
A török kebabos csodák érkezése viszont egyre bizonytalanabb, valószínűleg halasztást nyer.
A Z2026 (2032) program időben egyre jobban expandol.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..