[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Szerintem:
1. Önálló államocska lesz.
2. Felosztják három ország között (mi megapjuk a magyarlakta részeket).
3. Odaadják Szlovákiának és Ro-nak, fele-felében.
4. Románia átáll az oroszokhoz, így a nyugat a muszkát a Kárpátokon kell megfogja. Ekkor lehet, hogy nekünk marad. De Románia nem fog átállni, mert a megszűnését jelentené (de erről majd később).

Románia tényleg meg akarja szerezni Moldáviát és Beszarábiát. DE, ezt az orosztól nem kapja meg. Az orosz mindig elvette tőle, csak a nyugat oldalán tudta megszerezni ideiglenesen. Ezek történelmi tények! Most sem fogja.
Az orosz nem bolond, hogy egy étkulacsos népnek egy erős államot hozzon létre! Ismerik elég jól őket. Egyszerűen, mint cigányok élnek a köznép gondolkodásában. Nm véletlen, hogy a Moldáv állam lakói moldovánoknak definiálják magukat és nem románnak, holott azok (nem szeretnék ha cigóznák őket Oroszországban). Egyébként fehérebbek is mint a déli (munténiai) románok.
Tény, hogy eddig a románok mindig okosban játszottak, de ez kevés lett volna, ha nincs szerencséjük is (pl. megállt az I. vh-ban német-osztrák-magyar sereg dél-moldvában, miután különbékét kötöttek - ahelyett, hogy megszállták volna Jászvásárt is), illetve ha nem súg nekik az Antat. Az I. Vh. is annak lezárást megelőző egy nappal léptek vissza. Így a jó oldalon végezték. Ha ezt nem történik meg, akkor nem lett volna Trianonban ilyen mértékű magyar veszteség. Szóval a történelmük során a szerencse faktor is jelentősen közrejátszott abban, hogy itt vannak ahol, de ez nem mindig lesz így. Nekik is lesz olyan időszakuk, amikor nem fog Fortuna kedvezni számukra.

Szóval Románia hiába áll át az oroszhoz, azzal csak ezt éri el, hogy jó esetben marad jelenlegi területi keretek mellett, rosszabb esetben nyugat bosszúból előrenyomul (vagy visszavonulás során) a Kárpátok vonalát elfoglalja, az orosz pedig csinál nekik egy Nagy-Moldvát, Dobrudzsából szláv korridort, Munténiából egy bábállamot. Ez utóbbit tudják jól a románok (mivel nem hülyék) de azt is tudják, hogy lesz erőtér átrendeződés és csak az Atlantista rendet uralók jóindulatán múlik államuk fennmaradása. Éppen ezért tettek fel mindent egy lapra (USA feltétel nélküli kiszolgálása).

A magyar alföld orosz-román lerohanásából kihagyod azt, hogy létezik a NATO, így az egy orosz-NATO háború esetén, még ha veszít is keleten a nato, a kárpát medencét nem fogja feladni, így az orosz nem fog tudni felvonulni a magyar határ mentén. Az erdélyi románok pedig a NATO-val szemben leteszik a fegyvert. Per pillanat Románia nincs olyan helyzetben, hogy önállóan háborúzgasson.

Nincs vita. A szerbekkel jóban kell lenni.
Azonban Szerbia az EU-ba igyekszik (NATO.ba nem). Azt szeretné, hogy gazdaságilag talpra álljon, már pedig ezt csak az EU-ban tudja elérni. Továbbá, szeretne az EU-ban egy oroszbarát politikát folytatni. Mo. éppen ezért támogatja az UE-s csatlakozásukat, csak az EU azon félelmében, hogy lenne még egy oroszbarát állam, ezért egyelőre még hezitál. Persze az USA a NATO-ban látná szívesen, de oda a szerbek nem akarnak menni.
Oroszország nem segíti Szerbiát, hogy Mo-ot a saját oldalára állítsa, mert neki értkeseb egy teljes jogú EU és NATO tag, mint egy pária szintű Szerbia, aki nem tud semmit keverni a nyugati politikában. Esetleg egy háború esetén kéne MO az oroszoknak, hogy megnyíljon az út a Balkán felé. De ez sem biztos, hogy kell, ha Romániát maga mellé állítja, mert akkor még könnyebben megtudja közelíteni a Balkánt.
Megjegyzem, szerintem, most a mi külpolitikánk jobb mint a románoké. Sírnak is rendesen a stratégiai elemzőik ez miatt. Tény, hogy ők most kényszerűségből játszák ezeket a szar lapokat (frontvonalban vannak, így az USA a nyakukra ült, na meg kellene Moldávia).

Ha nagy háború lesz és bejön a nyugat kelet vallási határ menténi megosztása, Szerbia meg lesz szorongatva a maga helyén. Elszedhetik tőle az egész délvidéket, lévén azok mindig a nyugati kultúrkörhöz tartoztak. Ebben az esetben tényleg szövetégesé válnának (ellenünk is) a románok és a szerbek. És ha majd egyszer még is meggyengül a nyugati rendszer, akkor egymagunkban kellene szembenézzünk velük. Reméljük addig lesz egy ütőképes hadseregünk és egy országunk iránt elkötelezett népességünk.

Magyarország jó helyen van ahol van. Nem kell szövetséget váltani, főleg úgy hogy a ismét a Románokkal egy helyre kerülnénk. Ha a román átáll az az ő baja. Mi a visszavonuló NATO csapatok védelme érdekében fel kell vonuljunk a Kárpátok vonalára. Ha elül a vihar, ismét ki kell építeni az Árpád védvonalat, illetve a Déli-Kárpátokban kell folytatni a Nyugatiak segítségével. Mordor felé a szorosokat pedig legalább 30 m-es 5 m vastag vasbeton falakkal kell lezárni, amin keresztül acélkapukon át lehet bejutni. Hogy soha ne legyen Romániának alkalma villámháborút indítani ellenünk!

Románia oldalváltási szokásáról még annyit, hogy ezzel a NATO is tisztában van. Nem véletlen, hogy állandó bázisokat épített ki, illetve - vélelmezem - meg lett nekik mondva, hogy ha átállnak, akkor atomsivatagot csinálnak belőlük, és megszűnnek létezni mint nemzet. Ezért is vannak kutyaszorítóban. DE ha nem állnak át, akkor az orosz fogja őket megszívatni. Kelet és Dél Románia elfoglalása, Erdély, Dobrudzsa elvesztése.

Jó, akkor tehát te a NATO oldalán harcolnál Erdélyért. "Csak" ugyanazt a hibát követnéd el, mint Horthy Hitler oldalán. Csak most német oldal helyett amerikain. Csak gratulálni tudok. "Megérte" szénnégépelnem a billentyűzetet, az érveim hiábavalóak... nekünk (legalábbis neked) Trianon 2 kell.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Egyet ne felejts el Lada: az, hogy Orbánnak ekkora mozgástere volt, hogy egyszerre barátkozhatott az USA-val és Oroszo.-gal (sőt, Kínával, Iránnal és Izraellel, Törökországgal stb.), csak azért volt lehetséges, mert USA-Oroszo. paktum van a háttérben, amiről Orbán tud.

Ha most katonai síkra kerül át a küzdelem, akkor nyilván egyértelműen oldalt kell választani, és ezért előfordulhat, hogy a magyar háttérhatalom megkéri Orbánékat, hogy 2022-ben adják át a hatalmat egy másik politikai erőnek, amely szintén a magyar háttérhatalom eszköze.

Ezért kérlek ne lepődj majd meg azon, ha pár év múlva ismert magyar ellenzéki politikusokat fogsz látni Magyaro. élén, a Magyar Kommunista Párt színeiben,
amint aláírják Magyarország csatlakozását az új KGST-hez és az új Varsói Szerződéshez.
Ha van Mo-on háttérhatalom, az minden csak nem magyar és soha nem volt érdeke a magyar nemzet szolgálata. Orbán pont ellenükben játszik most. Úgy, hogy nem fogja átadni nekik a hatalmat, pláné külső nyomásra, mert akkor kicsinálná a moslékkoalició! Nincs választása, hatalmon kell maradnia.
A Magyar Mélyállamot ő szeretné létrehozni, úgy hogy kipics...a az idegeneket a hatalomból. Ez folyik most. Nem véletlen, hogy visítoznak. És az sem véletlen, hogy a történelmi múlthoz visszakanyarodik politikai rendezés okán, illetve a magyar burzsóázia megteremtésére is tett kísérletet.
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 968
19 211
113
Szerintem rövidesen lenyugszanak a kedélyek miután Bindenék szembesültek azzal, hogy végérvényesen elmúltak azok az idők amikor még Sam bácsi diktált a világnak a bőrfoteléből.
Úgy legyen. Trump ezt jobban látta. Még a szlogenje is ezt mutatta: ÚJRA naggyá akarta tenni Amerikát. Ebben benne van, hogy tudomásul vette, hogy ár nem olyan nagy, mint egykoron!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Ha van Mo-on háttérhatalom, az minden csak nem magyar és soha nem volt érdeke a magyar nemzet szolgálata. Orbán pont ellenükben játszik most. Úgy, hogy nem fogja átadni nekik a hatalmat, pláné külső nyomásra, mert akkor kicsinálná a moslékkoalició! Nincs választása, hatalmon kell maradnia.
A Magyar Mélyállamot ő szeretné létrehozni, úgy hogy kipics...a az idegeneket a hatalomból. Ez folyik most. Nem véletlen, hogy visítoznak. És az sem véletlen, hogy a történelmi múlthoz visszakanyarodik politikai rendezés okán, illetve a magyar burzsóázia megteremtésére is tett kísérletet.

Ez nem igaz, Orbán ugyanúgy a magyar mélyállam embere, ahogy a magyar ellenzék is.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 749
113
Cseh hírtv csatornákon megy az emberek agymosása. Milyen anyagi kárt okoztak az orosz GRU-sok, milyen szenvedéseket a környező települések lakóinak...stb. Szóval megy az emberek hergelése az oroszok ellen, hiszen a lakosság fele(szlávok) pozitívan viszonyul az oroszokhoz. Ez a trend -politikai folyamat több országban is megfigyelhető.
Mégegyszer leírom csak feltételezés alapján(bizonyíték nincs)!
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and enzo

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Jó, akkor tehát te a NATO oldalán harcolnál Erdélyért. "Csak" ugyanazt a hibát követnéd el, mint Horthy Hitler oldalán. Csak most német oldal helyett amerikain. Csak gratulálni tudok. "Megérte" szénnégépelnem a billentyűzetet, az érveim hiábavalóak... nekünk (legalábbis neked) Trianon 2 kell.

1. Átállink mi a Románok nem.
a.) veszít Oo. Románia megkapja a Tiszáig a területeket " Moldávia és Beszarábia.
b.) nyer Oo. megkapjuk Erdélyt vagy annak egy részét.

2. Nem állunk át mi, a Románok azonban igen.
a.) veszít Oo. megkapjuk Erdélyt vagy annak egy részét (Párcium).
b.) nyer Oo. DE, mivel nyugat nem hülye, megfogják őket a Kárpátok vonalán, majd létrehoznak egy önálló Erdélyt illetve - ha ügyesek vagyunk - megkaphatjuk a Párciumot.

3. Átállnak a románok és mi is.
a.) nyer Oo.
a.a.) Minden határ marad a helyén
a.b.) létrehozza a független Moldáv és Erdély államot, Dobrudzsából korridort csinál.
b.) veszít Oo. Minden marad a régiben.

4. Nem áll át sem Mo, sem Románia.
a.) nyer Oo. Románia szétesik. Az oroszok a Kárpátokig mennek, így létrejön egy független Erdély. Létrehozzák a független Moldvát és a Dobrudzsai szláv korridort. Havasalföl pedig egy bábállam lesz.
b.) Veszít Oo. Románia megkapja Moldáviát. Beszarábiát nem mert azok az Ukránoké.

Kb. ez a helyzet, szerintem. Lehet választani.

Ha van is USA-Oo. paktum, nem hülye az USA hogy egy bizonytalan nem hivatalos szövetséges felé ne legyen védhető határa a nyugatnak.
Huntington nem véletlenül írta amit írt. De nem is értem, hogy miért nem vele vitázol. Egyébként az elméletébe simán belefér egy SZU 2. is, csak annak a határa nem az általad vizionált határ lenne, hanem a történelmi nyugati-ortodox kereszténység határa.

Mellékesen miből gondolod, hogy a te elméleted megalapozottabb, mint az amit az előbbi posztban vázoltam.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
1. Átállink mi a Románok nem.
a.) veszít Oo. Románia megkapja a Tiszáig a területeket " Moldávia és Beszarábia.
b.) nyer Oo. megkapjuk Erdélyt vagy annak egy részét.

2. Nem állunk át mi, a Románok azonban igen.
a.) veszít Oo. megkapjuk Erdélyt vagy annak egy részét (Párcium).
b.) nyer Oo. DE, mivel nyugat nem hülye, megfogják őket a Kárpátok vonalán, majd létrehoznak egy önálló Erdélyt illetve - ha ügyesek vagyunk - megkaphatjuk a Párciumot.

3. Átállnak a románok és mi is.
a.) nyer Oo.
a.a.) Minden határ marad a helyén
a.b.) létrehozza a független Moldáv és Erdély államot, Dobrudzsából korridort csinál.
b.) veszít Oo. Minden marad a régiben.

4. Nem áll át sem Mo, sem Románia.
a.) nyer Oo. Románia szétesik. Az oroszok a Kárpátokig mennek, így létrejön egy független Erdély. Létrehozzák a független Moldvát és a Dobrudzsai szláv korridort. Havasalföl pedig egy bábállam lesz.
b.) Veszít Oo. Románia megkapja Moldáviát. Beszarábiát nem mert azok az Ukránoké.

Kb. ez a helyzet, szerintem. Lehet választani.

Ha van is USA-Oo. paktum, nem hülye az USA hogy egy bizonytalan nem hivatalos szövetséges felé ne legyen védhető határa a nyugatnak.
Huntington nem véletlenül írta amit írt. De nem is értem, hogy miért nem vele vitázol. Egyébként az elméletébe simán belefér egy SZU 2. is, csak annak a határa nem az általad vizionált határ lenne, hanem a történelmi nyugati-ortodox kereszténység határa.

Mellékesen miből gondolod, hogy a te elméleted megalapozottabb, mint az amit az előbbi posztban vázoltam.

Leszarom Huntingtont. Nem érdekelnek az idealista elméletei. Amit Huntington írt, valójában véve nem mondott vele sokat. Nyilvánvaló, hogy most a globalizáció korában az országoknál nagyobb egységek, uniók stb. jutnak nagyobb szerephez, ezért elég biztonságos tét volt a részéről azt feltételezni, hogy ha jövőben nem országok, akkor mondjuk kultúrkörök, civilizációk fognak nagyobb egységeket alkotni egymást ellen. Ez egy olyan feltételezés, "felismerés" volt Huntington részéről, amely majdhogynem evidencia, semmi ész nem kell egy ilyen elmélethez. Nem kockáztatott ezzel a kijelentéssel sokat, mert mindenki, aki kicsit nem hülye, az 8 általánossal is hasonló felismerésre juthat.
A gond ott van, hogy az ilyen színtiszta elméletek, minthogy pontosan ugyannott lesznek az uniók, érdekszférák stb. határai, mint ahol a kultúrkörök, civilizációk határai vannak, végtelenül naívak, mert nem vesznek figyelembe pl. gazdasági és katonai szempontokat.
Részedről pedig ezt a Huntington imádatot úgy értekelem, hogy biztos lóra szeretnél fogadni, mert így nagy névre tudsz hivatkozni, amikor a saját álláspontodat hirdeted. Engem meg nem érdekelnek a nagy nevek. Ezek az emeberek, úgymint Fukuyama, meg Huntington, olyan semmi, nulla, zéró kijelentésekért, "felfedezésekért" kapnak világhírnevet, amelyet, mondom, egy 8 általánost végezett is ki tudna találni. Végletekig leegyszerűsített mindkettő: egyik szerint "végetért" a történelem :/ a másik szerint meg pontosan ott fognak húzódni a határok, ahol a civilizációk... holott az utóbbit már az a gyakorlati tény is ezerszer cáfolta, hogy most sem az etnikai határok mentén húzódnak az államhatárok.
De semmi baj, bújj a Hungtington név mögé, biztos lóra fogadsz, mindig van kire visszahivatkoznod, ha érvelned kell.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Hogy a pontokra is reagáljak:

az időbeli sorrend a legfontosabb, hogy ha Magyarország vagy Románia átáll orosz oldalra, akkor melyik áll át előbb.

Ugyanis amelyik előbb átáll, az az ország kap területet a másikból, orosz győzelem esetén.

Mivel Románia keletebbre van, ezért nagyobb eséllyel ő áll át előbb. Az oroszok mindent meg is fognak tenni, hogy a románokat nagyon megfenyegessék, akár atommal is, hogy kellő nyomás legyen rajtuk az átálláshoz.

Tehát.

Ha Románia áll át előbb, akkor Romániát jutalmazza meg Oroszország a Tiszántúllal.
Ha Magyarország áll át előbb, akkor Magyarországot jutalmazza meg Oroszország Erdéllyel.


Magyarország számára átállásra Szerbia szomszédsága jelenti a lehetőséget, mivel Szerbia orosz oldalon áll, és nem akar sem EU, sem pedig NATO tag lenni.
Tárgyalásokat folytat az Eurázsiai Uniós csatlakozásáról.

Így Magyarország Szerbia segítségével előzheti meg Romániát az "átállási sorrendben".

Ha ilyet Magyarország nem tervez, akkor vigyáznunk kell, mert Románia szerintem 90%, hogy átáll.

Ebben az esetben az a veszély fenyegeti Magyarországot, hogy az USA az orosz oldalra átállt Románia ellen küld minket, azzal az indokkal, hogy így visszakaphatjuk Erdélyt. Ezzel édesgetve bele minket a háborúba Oroszország ellen. Ez tökéletes párhuzam azzal, amit Hitler oldalán csináltunk, szintén jórészt Erdély visszaszerzésének reményében.

Ez azonban szerintem csak egy csapda, amivel az USA egy Oroszország elleni háborúba akar minket belecsalni, Erdély visszaszerzésének ürügyén.

Szerintem, Oo. ha támad, nem lehet őket a Kárpátok vonalánál megállítani, még NATO segítséggel sem. A következő okból:

Szerbia itt van tőlünk délre. Ha mi NATO oldalon megtámadjuk az orosz oldalra átállt Romániát, akkor Szerbia Oroszország védelmében belénkjön délről. Ez ellen semmilyen módon nem tudunk védekezni, mert Románia, Oroszország és Szerbia ellen egyszerre még NATO segítséggel sincs esélyünk, főleg, hogy a NATO-t egyéb hadszínterek is le fogják kötni.
 
T

Törölt tag 008

Guest
1. Átállink mi a Románok nem.
a.) veszít Oo. Románia megkapja a Tiszáig a területeket " Moldávia és Beszarábia.
b.) nyer Oo. megkapjuk Erdélyt vagy annak egy részét.

2. Nem állunk át mi, a Románok azonban igen.
a.) veszít Oo. megkapjuk Erdélyt vagy annak egy részét (Párcium).
b.) nyer Oo. DE, mivel nyugat nem hülye, megfogják őket a Kárpátok vonalán, majd létrehoznak egy önálló Erdélyt illetve - ha ügyesek vagyunk - megkaphatjuk a Párciumot.

3. Átállnak a románok és mi is.
a.) nyer Oo.
a.a.) Minden határ marad a helyén
a.b.) létrehozza a független Moldáv és Erdély államot, Dobrudzsából korridort csinál.
b.) veszít Oo. Minden marad a régiben.

4. Nem áll át sem Mo, sem Románia.
a.) nyer Oo. Románia szétesik. Az oroszok a Kárpátokig mennek, így létrejön egy független Erdély. Létrehozzák a független Moldvát és a Dobrudzsai szláv korridort. Havasalföl pedig egy bábállam lesz.
b.) Veszít Oo. Románia megkapja Moldáviát. Beszarábiát nem mert azok az Ukránoké.

Kb. ez a helyzet, szerintem. Lehet választani.

Ha van is USA-Oo. paktum, nem hülye az USA hogy egy bizonytalan nem hivatalos szövetséges felé ne legyen védhető határa a nyugatnak.
Huntington nem véletlenül írta amit írt. De nem is értem, hogy miért nem vele vitázol. Egyébként az elméletébe simán belefér egy SZU 2. is, csak annak a határa nem az általad vizionált határ lenne, hanem a történelmi nyugati-ortodox kereszténység határa.

Mellékesen miből gondolod, hogy a te elméleted megalapozottabb, mint az amit az előbbi posztban vázoltam.
+1 Magyarország semleges marad.
Ha OO nyer, meghálálja, ha USA nyer meg nem történik semmi.
A romulánok bárhová is állnak végük. OO szétszedi megbízhatóbb országokra USA meg csicskáztatja és szétrabolja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 484
113
Azt mondod, az oroszok Magyarországon is terveznek gyilkosságokat ugyanúgy mint UK-ben, vagy robbantásokat mint Csehországban? Ennyire levegőnek nézik a nemzeti érdekeinket?
Jaja, ezert csak okosan a kommentelessel... Lehet meg Hollandiaban is ott van a ket orosz ugynok...
Amugy nincsenek nemzeti erdekek, mindannyian az Europai unio allampolgarai vagyunk, Europai unios erdekek vannak... :rolleyes:
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 526
15 127
113
Valószínűnek tartom, hogy mind az ukrán, mind az orosz érdek igen erősen képviselve van Hazánkban. Ezért, ha kitörne a nyílt ellenségeskedés, akkor itt is nyoma lenne. Túl sok üzleti pozíciót szereztek meg a gengszterváltás óta. A Dunaferr csak a jéghegy csúcsa... Szerintem lenne (és van) dolga a gumitalpú honvitézeinknek....
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 093
32 635
113
Leszarom Huntingtont. Nem érdekelnek az idealista elméletei. Amit Huntington írt, valójában véve nem mondott vele sokat. Nyilvánvaló, hogy most a globalizáció korában az országoknál nagyobb egységek, uniók stb. jutnak nagyobb szerephez, ezért elég biztonságos tét volt a részéről azt feltételezni, hogy ha jövőben nem országok, akkor mondjuk kultúrkörök, civilizációk fognak nagyobb egységeket alkotni egymást ellen. Ez egy olyan feltételezés, "felismerés" volt Huntington részéről, amely majdhogynem evidencia, semmi ész nem kell egy ilyen elmélethez. Nem kockáztatott ezzel a kijelentéssel sokat, mert mindenki, aki kicsit nem hülye, az 8 általánossal is hasonló felismerésre juthat.
A gond ott van, hogy az ilyen színtiszta elméletek, minthogy pontosan ugyannott lesznek az uniók, érdekszférák stb. határai, mint ahol a kultúrkörök, civilizációk határai vannak, végtelenül naívak, mert nem vesznek figyelembe pl. gazdasági és katonai szempontokat.
Részedről pedig ezt a Huntington imádatot úgy értekelem, hogy biztos lóra szeretnél fogadni, mert így nagy névre tudsz hivatkozni, amikor a saját álláspontodat hirdeted. Engem meg nem érdekelnek a nagy nevek. Ezek az emeberek, úgymint Fukuyama, meg Huntington, olyan semmi, nulla, zéró kijelentésekért, "felfedezésekért" kapnak világhírnevet, amelyet, mondom, egy 8 általánost végezett is ki tudna találni. Végletekig leegyszerűsített mindkettő: egyik szerint "végetért" a történelem :/ a másik szerint meg pontosan ott fognak húzódni a határok, ahol a civilizációk... holott az utóbbit már az a gyakorlati tény is ezerszer cáfolta, hogy most sem az etnikai határok mentén húzódnak az államhatárok.
De semmi baj, bújj a Hungtington név mögé, biztos lóra fogadsz, mindig van kire visszahivatkoznod, ha érvelned kell.

Nos igen, de már nagyobb egységekről is csak részben lehet beszélni, az amerikai központú "globohomo" egy "világcivilizáció", hívei ott vannak mindenütt, Oroszországban is van egy egyelőre erősen kisebbség (de képzett és sokat kommunikáló, sokakat befolyásoló emberek, akik komoly nyugati titkosszolgálati/NGO-s segítséget kapnak, illetve az internet, youtube stb. ad nekik lehetőségeket, amíg le nem húzza Oroszország is a tűzfalat kínai mintára - bár ez persze önmagában is elégedetlenséget fog kiváltani), akik a globohomóhoz való csatlakozásban látják a szebb jövőt. Ahogy Magyarországon is persze, csak itt kb. a fél ország ilyen, bár talán nem tudatosan, sokakban a régi romantikus kép él még a Nyugatról, ahonnan a szabadság és jólét jön, szemben a keleti despotizmussal és elmaradottsággal stb. (miközben láthatjuk a mai nyugati tendenciákat, nem a szabadság, hanem egy új totalitárius, intoleráns ideológia jön onnan jelenleg, a jólét jelenleg még csábító továbbra is, kérdés meddig lesz az, a globalisták nivellálni akarják az életszínvonalat bolygó méretekben, illetve tőlük függetlenül erre vezetnek a globalizációs folyamatok, a migráció, a termelési láncok globalizálása megsemmisíti az őshonos középrétegeket a nyugati országokban előbb-utóbb, és ennek nagy részük ellen sem tud állni, nem látja ki/mi az ellensége, csak a trumpisták, brexit-szavazók stb. érzik ösztönösen). Szóval az iszlám civilizáció még létezik, sőt erős, az ortodox civilizáció gyenge, hanyatlóban van, a folyamatokat látva előbb-utóbb elnyeli a globohomo, ahogy katolikus vagy protestáns civilizáció sincs már. Van helyette kommunista, globohomo Pápa stb... a keleti civilizációk még úgy-ahogy léteznek, amíg nagyarányú migráció nem lesz ezekbe az országokba, egyelőre ennek ellenállnak. Kína külön történet a totalitárius, kommunista gyökerű de jelenleg "nemzetiszocialista" államával, amely gazdaságilag erős, kulturálisan kevésbé. A globohomo fő ereje az amerikai gyártmányú tömegkultúrán, divatokon keresztüli terjeszkedés, a talmi csillogás, ami megbabonázza az embereket, főleg a városi és urbánus fiatalságot, így a képzettebb réteg jelentős részét világszerte. Ez ellen a muszlimok egy része sem immunis ám.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 052
9 573
113
Valószínűnek tartom, hogy mind az ukrán, mind az orosz érdek igen erősen képviselve van Hazánkban. Ezért, ha kitörne a nyílt ellenségeskedés, akkor itt is nyoma lenne. Túl sok üzleti pozíciót szereztek meg a gengszterváltás óta. A Dunaferr csak a jéghegy csúcsa... Szerintem lenne (és van) dolga a gumitalpú honvitézeinknek....

Itt Pesten is volt valami nagy rendőri hajsza szerdán délután. Legalább 15 rendőrautó szaladgált a környező utcákban. Akkor még nem tudtam hova tenni a dolgot, most a Dunaferr pénteki esete után már vannak tippjeim.
 
  • Hűha
Reactions: enzo

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 430
4 541
113
Lehet hamarosan mi is hazazavarunk egy tucat orosz diplomatat. Az oroszok raleptek a fideszes korok labara.

Orban csak egy dolgot szeret jobban szovetsegesei hatbaszurasanal: a penzt. Ezt veszik el tole az oroszok ebben az ugyben.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 022
53 980
113
A kedves vezetonk jól fekszik mindkét oldalon, meg fogja oldani az oldalváltást ha kell.
A mostani ellenzék nem lesz hatalmon, 10 éve is azért dobták oket, mert még parancsot végrehajtani sem tudtak.
Nyilvánvaló, hogy több mint sok az ismeretlen ebben az egyenletben, de 101%,hogy már le van beszélve mindkét oldallal a forgatókonyv, attól fuggoen, hogy meddig jönnek az Oroszok.
Szvsz Ukrajna közepéig max, talán addig sem,15%, hogy Záhonyig, 1%,hogy megtámadnak minket, ha mégis, akkor át kell állnunk, vagy le kell tenni a fegyvert, semmi sem ér annyit, hogy nekiálljunk veluk háborúzni, a nato meg szarjon sunt.