Lehet hogy nem szúrt szemet senkinek, de két hatalmas gêpelési hibát is vétettem az elemzésben. (amire linkeltem a saját postom) Most javítom a számszaki hibákat.
Az első nagy hiba 2008-9 körül születhettek a tervek szíria eltörlésére, nem a 2010-es évek végén. Elírtam mert nem figyeltem oda. 2010-ben szíria még egyben volt, még nem kezdték szétlőni a városaikat. Bár jól tudtam az időpontokat, valamiért elírtam. Másra figyelhettem. Bocs.
A 2002-3 is egy fals szám. Itt sem figyeltem oda mit írok. Ez a szám helyesen 2012-3. Most hogy átolvastam meglepetten néztem, mekkora marhaságokat írtam a helyes számok helyett. Sajnos csak 5 perc az időablak a javításra még mindig.
Én szimplán elengedtem az évszámok követését, mert láttam, hogy valamiért nagyon belekeveredtél. De szerintem akik itt írogatunk, azok ismerték az elméleteket és a dátumokat legalább nagyjából. De elismerés, amiért ellenőrizted.

Wolfram.
Mi az, hogy az állam hadseregét a kurdok (mint a terület megszállói), USA fennhatóság alatt távol tartsák a saját területüktől? Ez szerinted rendben van? Mert ha igen, akkor nagyon nagy a baj.
Azért azt el kell ismerni, hogy bármennyire is nincs ez rendjén valakinek a morális érzelme alapján, de a cél viszont ténylegesen ez volt. A mai napig az Army jelenlétének célja, hogy a gazdaságilag fontos területeket a hozzájuk hű kurdok ellenőrizzék, kiszorítva ezzel az ország hivatalos hadseregét. Még akkor is, ha az érintett területen "igen ritkásan laknak" kurd nemzetűek. És Trump helyében bármelyik másik elnök beáldozta volna őket, hogy a YPG déli kontrollja mellett a törökök Rojava területeiből szállnak meg részeket. (Itt döntő kérdés volt, hogy Ankara rendelkezett azokkal a Kárpát-medence kapcsán minden országban hiányolt minőségi és mennyiségi jellemzőkkel, kombinációkkal, amik nem voltak kezelhetőek finom ellenhatásokkal. És ez párosult egy washingtoni befolyásnak ellenálló politikai vezetéssel, aki nem kér bocsánatot, ha rossz napja van az Elnök Úrnak.)
Moralizálni akkor lehetne ezen a történeten, ha a tengerentúlon lettek volna hajlandóak az elején figyelembe venni egy impozáns hadsereggel rendelkező NATO tagország legalább elemi szintű érdekeit, szempontjait.
Ehelyett kb ahány szereplő, mind futott a saját feje után. A jenkik átverték a kurdokat? És Erdogán Idlib iszlamistáit? Vagy korábban az ISIS-t, aki hordta hozzá az olajat. Egyszer mondjuk ki, és utána ne vitatkozzunk róla, hogy Aszad hatalmon maradása legalább annyira annak következménye, hogy az összes lázadót az összes pártfogója pofátlanul átverte sorozatban és egymást is; mint az a szegmens, hogy ezzel szemben Moszkva és Teherán megérkezett! A szülője sem szerette Aszadot. Még az apja is a másik testvérnek akarta a vezetést átadni. De sokkal korrektebb ajánlatokat tett az ellene felkelőknek és megbízhatóbban tartotta meg őket, mint azok hittestvérei meg amerikai barátai...