T
Törölt tag
Guest
Azt végigondoltad, hogy ha folyamatosan pakolják be az F-35-ösöket az USAF a rendszerébe, akkor melyik típust fogja cserébe kivonni?Nem tudom hogy ez a 40 % mennyire valós. Illetve hogy mi az oka. És persze azt sem, hogy szükség esetén mennyi idő lenne feltornászni 80 % fölé. Simán el tudom képzeni, hogy az alkatrész ott van a raktárban, csak "M" készlet.
Ma az 5-ös golfot sem tudod megvenni annyiért, mint 20 éve. 20 éve 80 - 90 millió USD -ért komoly fegyver mennyiséggel lehetett vadászgépet venni. Ma egy ilyen csomag a 180-200 millió USD.
Azt meg nem is értem, hogy miből gondolod, hogy kevés F-16 lesz használatban. Az F-16 folyamatosan gyártásban van, és a Block 70 -es verziót azért nem nevezném elavultnak. 20 év múlva is sokkal több F-16 fog repülni, mit Gripen.
A lenti cikkből kiderül, hogy már jelenleg 543 db block 70 gépre van rendelés. 128 új és 405 db upgrade. Gripenből mennyit is gyártottak eddig összesen? 270 körül?
"On behalf of five foreign military partners, the USAF has recently awarded Lockheed Martin a nearly $14bn contract to manufacture 128 F-16s at the facility until 2026."
"In addition to fielding new F-16s, the Fighters and Advanced Aircraft Directorate is also upgrading 405 F-16s operated by four partner nations."
![]()
USAF partners with Lockheed Martin to open new F-16 production line
The USAF has officially announced the opening of a new F-16 production line at Lockheed Martin’s facility in Greenville, South Carolina.www.airforce-technology.com
Végiggondoltad, hogy ha az USA kivezeti az F-16-osokat, akkor mennyire fogja továbbiakban rövid pórázon tartani a Lockheed-et?
Jelenleg az a helyzet, hogy az Pentagon muszájból rajta tartja a szemét az alkatrészek árán. Ha ez megszűnik, akkor szerinted milyen vérengzést fog tartani a Lockheed?

Jelzem, hogy a cikkben szereplő 2500 "other nations" üzemeltető nagy része is pont az F-35-tel fogja váltani az F-16-ot. Tehát pillanatok alatt a 4500db jelenleg üzemben tartott gépből marad vagy 4-600db. Ez szerinted milyen irányba tolja majd a gép supportját?