T
Törölt tag
Guest
Pedig az a svéd teszt valós... Rickard O. Lindström munkája.
Az a svéd faszi akinek az oldalát linkelted, és leírta a cikkében hogy nem nyúlhattak a T80-as páncélzatához?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Pedig az a svéd teszt valós... Rickard O. Lindström munkája.
Menj át a T-72 topikba...![]()
Nem emlékszel az 5km-ről is kilövi ábrádra ? Lehet , hogy az M829 volt nem a DM33 de 5km-ről !Hát én ilyet biztos nem írtam, szerintem más se...
Na majd megpróbálom előkeríteni neked az eredetit.Az a svéd faszi akinek az oldalát linkelted, és leírta a cikkében hogy nem nyúlhattak a T80-as páncélzatához?
Pont neked kezdjem el magyarázni mi a különbség az M829 és az M829A2 között? Kösz nem... inkább nem etetem a trollt.Nem emlékszel az 5km-ről is kilövi ábrádra ? Lehet , hogy az M829 volt nem a DM33 de 5km-ről !
Na majd megpróbálom előkeríteni neked az eredetit.
T-80U-ról semmilyen konkret infó nincs, csak az, hogy teljesen új a páncélzat.Azért mondta azt, hogy jórészt.
A T-72B kortársa a T-64B, BV, T-80A,B voltak.
Ezekből csak a T-72B van meg és a végén érkező T-80U (?) vagy UM (?)
Semmi más.
Mindent HHS-nek vettél a 30mm-es előlap és a 35mm-es hátlap közt?Ha kiszámolom ezt neked HHS acéllal, akkor az egész WoT szekció futásnak ered, és meg sem áll a BM42M-ig.
![]()
T-80U-ról semmilyen konkret infó nincs, csak az, hogy teljesen új a páncélzat.
Azt kell észrevenni, hogy a legerősebben védett tornya a T-72B-nek volt (520mm)a legerősebben védett teknője pedig a T-80BV-nek (600mm minimum de a 700-at nem haladja meg). Viszont jön a csavar:A T-72B1 teknője 530mm a T-80BV tornya meg 431mm. Ez utóbbi az én kalkulacióm és azon alapszik, hogy a tankogrod szerint a T-80B és T-72A tornya gyakorlatilag azonos védettségű, de valamivel erősebb a T-80B. A 431 pedig úgy jött ki, hogy a 410mm-es T-72A tornyot megtoldottam 5%-al.
Tehát ha a teljes homlokfelület gyakorlati védettségét nézzük akkor a T-72B volt a T-80U-t leszámítva a legjobban védett szovjet harckocsi(a tornyot éri a legtöbb találat).
Ha továbbgondoljuk és abból indulunk ki, hogy a Leopard 2AV szemből 509mm védettségű (pesszimista teória a fórumon) a teknőn és a tornyon akkor azt látjuk, hogy ezt a T-72B éri csak el. A baj csak az, hogy az AV 1976-os a T-72B meg 1985-ös...
Mindent HHS-nek vettél a 30mm-es előlap és a 35mm-es hátlap közt?
Már hogy a fenébe ne lenne infó a T-80U-ról...T-80U-ról semmilyen konkret infó nincs, csak az, hogy teljesen új a páncélzat.
Azt kell észrevenni, hogy a legerősebben védett tornya a T-72B-nek volt (520mm)a legerősebben védett teknője pedig a T-80BV-nek (600mm minimum de a 700-at nem haladja meg). Viszont jön a csavar:A T-72B1 teknője 530mm a T-80BV tornya meg 431mm. Ez utóbbi az én kalkulacióm és azon alapszik, hogy a tankogrod szerint a T-80B és T-72A tornya gyakorlatilag azonos védettségű, de valamivel erősebb a T-80B. A 431 pedig úgy jött ki, hogy a 410mm-es T-72A tornyot megtoldottam 5%-al.
Tehát ha a teljes homlokfelület gyakorlati védettségét nézzük akkor a T-72B volt a T-80U-t leszámítva a legjobban védett szovjet harckocsi(a tornyot éri a legtöbb találat).
Ha továbbgondoljuk és abból indulunk ki, hogy a Leopard 2AV szemből 509mm védettségű (pesszimista teória a fórumon) a teknőn és a tornyon akkor azt látjuk, hogy ezt a T-72B éri csak el. A baj csak az, hogy az AV 1976-os a T-72B meg 1985-ös...
itt van egy kissé autentikusabbnak tűnő forrás a DM33-ra:
![]()
(PDF) ANALYSIS OF ENERGETIC PARAMETERS FOR ANTITANK KINETIC AMMUNITION OF CONTEMPORARY BATTLEFIELD
PDF | Basic energetic parameters of select-ed examples of 120 mm APFSDS (armur piercing fin stabilised discarding sabots) service projectiles are... | Find, read and cite all the research you need on ResearchGatewww.researchgate.net
itt is 480mm-t ad, és a penetrátor tömege kb. annyi mint amennyit a german armor blogon írnak a dm23-nál
T-64A/B együtt állítólag 12508, T-80 7006Ha már így szóba került, akkor a 70-es évektől kezdve mik a szovjet csúcs hk-k gyártási darabszáma?
Van T-80U teknőd is? Ez erősebb mint a T-72B.Már hogy a fenébe ne lenne infó a T-80U-ról...
Öntött acélba ágyazott polimercellák két sorban egy nagyszilárdságú hengerelt lemezzel támogatva. Wolski szerint ~550-580mm-nek felel meg KE ellen, és ~650 CE ellen. Kb. ugyanaz mint a T-72B tornya, de kissebb tömeg és vastagság mellett.
És hogy még bonyolultabb legyen a helyzet, a T-80UD tornya megint más, ott kerámialapok vannak a polimercellák helyett, védelme jobb, 630-650 vs KE, 730 vs CE.
![]()
z
Ha már így szóba került, akkor a 70-es évektől kezdve mik a szovjet csúcs hk-k gyártási darabszáma?
Igen, fentről lefelé a sorok a páncélelemeket jelölik, kívülről befelé.
TE 30% a HHS lap, TE 0% az sima 300BHN RHA.
T-80U elvileg ugyanaz mint a T-80BV.
T-80UD-n a textolitot lecserélték kerámiára
![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..