A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Szerintem ő annyira volt idf-ben katona mint én a Birodalmi Haderőnél TIE vadászpilóta! Szerintem nagyobb eséllyel játszott sakk partit Chewbacca-val a Millenium Falconon! Engedd el!
Ha alijazol, akkor behivnak (bizonyos korig), de ez meg onmagaban semmit nem jelent. Az a par ember, akiket valaha ismertem mint IDFbe berantott bevandorlok, egy alapkikepzes utan mindegyik kb papirtologatokent baszarintotta el a 2-3 ev szolgalatukat, nulla harcerteket kepviseltek (nem emlekszem, mennyi volt). kb mint a MNH anno.

OFF
Ott is megy negyedóránként a 10 perc rettegés a migráncsoktól meg gyúúcsánytól? :D
Nekem nincs TV-m, de állítólag ez a sláger minden állami tv-n...
ON
Nem tudom mivel leglább 20 éve egyetlen percet sem láttam a Debrecen TV műsoraiból , de a köztévén 0/24- ben tolják a témát:-)

• Tetszik
Reactions: Aladeen
Arról nincs cikk, hogy Hódmezővásárhelyen is jártak? Mert az Algyői csárdában halászleveztek. Az meg mindenhogy kiesik, kivéve Vásárhely felől. Esetleg helikopterrel mentek HMVH-ig?

• Vicces
Reactions: kamm

50 cseh katona jonne a hatarra.

A Magyar Honvédség Parancsnoksága törzsfőnöke fogadta a cseh katonai attasét...

A megbeszélésen a felek áttekintették az aktuális katonadiplomáciai folyamatokat és feladatokat, valamint megerősítették, hogy kiemelten kezelik a jövőbeli kétoldalú együttműködési lehetőségeket, illetve folyamatos konzultálnak a katonai kapcsolatok lehetséges bővítési területeiről.

Magyarország katonadiplomáciai tevékenységének erősítése jegyében 2017 augusztusában nyitotta újra Prágában a katonai attaséhivatalát. Csehország a kétoldalú katonai és hadiipari, illetve a visegrádi együttműködés szempontjából is fontosnak tartja prágai magyar katonadiplomáciai jelenlétet.
Igy valasztasok elott ezt szerintem Babis meglepi.

Már rájöttem hogy reménytelen küldetés a fórumozók egységes informáltsági szintre hozása azáltal, hogy tematikus topikokban csak topikreleváns információk legyenek és hogy így mindenki akit érdekel könnyen-gyorsan át tudja olvasni az új információkat ha lemarad. Mindenki írjon oda és azt amit csak akar, én meg majd összevadászom magamnak a lényeget 1700 topikból is...
...ez leginkább azért van, mert chat-szobának használjuk a fórumot. A gond az, hogy nincs olyan "fa-szerkezet", ahol egy belinkelt hirt/hozzászólást a topikban külön szálon lehet(ne) idézni, vitatni stb. Igaz, hogy ennek is vannak hátrányai, de a fő kommentek igy átláthatóan megmaradnának csak a témával kapcsolatos relevánsabb infókkal, linkekkel.
Ez a fórum nem igy épül fel,...alkalmazkodni kell hát...

...ez leginkább azért van, mert chat-szobának használjuk a fórumot. A gond az, hogy nincs olyan "fa-szerkezet", ahol egy belinkelt hirt/hozzászólást a topikban külön szálon lehet(ne) idézni, vitatni stb. Igaz, hogy ennek is vannak hátrányai, de a fő kommentek igy átláthatóan megmaradnának csak a témával kapcsolatos relevánsabb infókkal, linkekkel.
Ez a fórum nem igy épül fel,...alkalmazkodni kell hát...
Ezzel nincs szerintem gond, igy intimebb a hangulat es jobban egyben van a brainstormingos stimulalashoz.

Mondjuk egy KB/wiki esetleg nem lenne rossz (forum loginhoz kotve), akkor lenne mit editalgatnunk magunknak, legalabb az alapveto ismereteket ott lehetne up-to-date tartani, nem @molnibalage kellene felevente-evente ujrairkalnia mindent, fokuszalhatna inkabb a specifikus cikkekre.
Gondolom, van wiki addon ehhez a forummotorhoz, @Tcat @Mackensen ugye...?

• A magyar géppark továbbfejlesztéséhez szükséges alapokat a fegyverrendszer lelkét jelentő MS20 szoftvercsomag telepítése teszi lehetővé; az ezzel kapcsolatos szerződés már 2017-ben megszületett a magyar és svéd fél között, amit azóta végre is hajtottak.
  • A Gripenek NATO-szabványú Link–16-os adattovábbító rendszere is korszerűbb lett, ami a szövetségesekkel való teljes körű együttműködést emeli magasabb színvonalra.
  • Az előretolt földi irányítók, célmegjelölő katonák részére külön rádiócsatornát sikerült biztosítani, ami harcászati előnyt jelent, álló- és mozgóképet is tudnak a küldeni a célpontról a pilótának.
  • A továbbfejlesztett CBRN-rendszer lehetővé teszi kémiai, biológiai, radiológiai vagy nukleáris támadás esetén is a JAS–39 C/D repülőgépek alkalmazását és karbantartását.
  • A magyar gépeken már integrált PS05A Mk4 lokátor a régebbi Mk3-hoz képest 150 százalékkal nagyobb felderítési távolságot, jobb zavarvédettséget és az alacsony észlelhetőségű repülőgépek távolabbról történő felderítését biztosítja.
  • A jelenleg használt C/D változatok kiváló integrált elektronikai harcrendszerrel (EW és ECM) vannak felszerelve, a magyar Gripenek voltak például a legjobb EW és ECM felszereléssel rendelkező légi rendészeti repülőgépek a balti missziók keretében.
  • A magyar gépeken már integrált PS05A Mk4 lokátor a régebbi Mk3-hoz képest 150 százalékkal nagyobb felderítési távolságot, jobb zavarvédettséget és az alacsony észlelhetőségű repülőgépek távolabbról történő felderítését biztosítja.
https://magyarnemzet.hu/belfold/2021/09/hadrendben-maradnak-a-gripenek

:rolleyes:
2301964KC21386320.jpg

2301956KC21386319.jpg

2301907KC21386302.jpg