Riasztós rácsos, csak bukóra nyitható a tetején egy kisablak.Ablak van a fegyverszobán?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Riasztós rácsos, csak bukóra nyitható a tetején egy kisablak.Ablak van a fegyverszobán?
Azt hittem az utcára nyílik, és mindig nyitva van hogy szellőzzön.Riasztós rácsos, csak bukóra nyitható a tetején egy kisablak.
Elég sok laktanyában alagsori helységben van. A riasztós ajtó és bukóablak minden esetben közös pont. Kódszámmal nyíló rácsos lezárt folyosóról legtöbbször ami be van kamerázva.Azt hittem az utcára nyílik, és mindig nyitva van hogy szellőzzön.
Nekem sokkal egyszerűbb megoldásnak tűnik befalazni. Szombathelyen nem csak ablaka nem volt a fegyverszobának , de külső fala sem. A század szint közepén volt. A két ajtó között pedig a század ügyeletes pult volt, ahol mindig volt legalább 1 ember.
A kód mindig 00000000 - mint nem is olyan régen az amerikai atomrakéták indító kódja.Kódszámmal nyíló rácsos lezárt folyosóról legtöbbször ami be van kamerázva.
Szegény @krisss …„A magyar katonákat szívvel lehet megtartani a honvédségben. Folyamatosan fejlesztjük az illetményt is, már megvan az a jövedelem, amivel el tudnak tartani egy családot, de a magyar katonákat nem a pénz motiválja elsősorban” – emelte ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Debrecen Televízió „Esti Közelkép” című műsorában.
https://honvedelem.hu/hirek/szivvel-lehet-megtartani-a-magyar-katonakat.html
nekem is ezen akadt meg a szemem....„A magyar katonákat szívvel lehet megtartani a honvédségben. Folyamatosan fejlesztjük az illetményt is, már megvan az a jövedelem, amivel el tudnak tartani egy családot, de a magyar katonákat nem a pénz motiválja elsősorban” – emelte ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Debrecen Televízió „Esti Közelkép” című műsorában.
Erről két dolog jut eszembe az első az, hogy:„A magyar katonákat szívvel lehet megtartani a honvédségben. Folyamatosan fejlesztjük az illetményt is, már megvan az a jövedelem, amivel el tudnak tartani egy családot, de a magyar katonákat nem a pénz motiválja elsősorban” – emelte ki dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Debrecen Televízió „Esti Közelkép” című műsorában.
Igazából mindig mindenhol ezt mondják... nem csak nállunk... USA pl az igaz történetek alapján készült filmjeibe imádja az ilyeneket..(ezeket a fiukat nem a pénz motiválja (vagy csinálják) ez szinte mindbe elhangzik) erre jön hogy a bajtársaikért vagy a országért (Istenért ma már nem menő szlogen) régi filmekben a szeretteikért vagy a gonosz hitler ellen... (sokan be is nyalják. és ebből jönnek az olyan téves elképzelések hogy háborúban egy katona csak fosztogatásból tud vagyonra szerttenni...)Erről két dolog jut eszembe az első az, hogy:
Elképzelem azt a jelenetet amikor Szabó II őrmestert hó végén asszongya az asszonykájának, hogy Szendi Romulusz is megmondta,
"hogy a magyar katonákat nem a pénz motiválja elsősorban"
A második az, hogy kétségtelenül,van fejlődés a honvédségi alkalmazottak juttatása terén, hiszen Ruszin-Szendi Romuluszt altábornagyot, a Magyar Honvédség parancsnokát már nem a pénz motiválja elsősorban...
![]()
Vazze, mondjuk Kellyék milyen jól jártak azzal a kis “fosztogatással”Igazából mindig mindenhol ezt mondják... nem csak nállunk... USA pl az igaz történetek alapján készült filmjeibe imádja az ilyeneket... (sokan be is nyalják. és ebből jönnek az olyan téves elképzelések hogy háborúban egy katona csak fosztogatásból tud vagyonra szerttenni...)
Szerintem kb 10-12 éves korig teljesen elhihető ez a meseIgazából mindig mindenhol ezt mondják... nem csak nállunk... USA pl az igaz történetek alapján készült filmjeibe imádja az ilyeneket..(ezeket a fiukat nem a pénz motiválja (vagy csinálják) ez szinte mindbe elhangzik) erre jön hogy a bajtársaikért vagy a országért (Istenért ma már nem menő szlogen) régi filmekben a szeretteikért vagy a gonosz hitler ellen... (sokan be is nyalják. és ebből jönnek az olyan téves elképzelések hogy háborúban egy katona csak fosztogatásból tud vagyonra szerttenni...)
de guufi a kisbóltal rácseszett...Vazze, mondjuk Kellyék milyen jól jártak azzal a kis “fosztogatással”![]()
Hanem a zöldkártya és az ingyen főiskola!USA pl az igaz történetek alapján készült filmjeibe imádja az ilyeneket..(ezeket a fiukat nem a pénz motiválja
SzokásosNa @Terminator jóvoltából megnéztem a Benkővel készített interjút a Debrecen TV-n .
Összefoglalva az interjút Benkő papa beizzította a kőzhely generátorát és csúcsra járatta.
Az a minimális viszonylag konkrét infó amit elmondott a következő volt:
A tervezésben már 2030-2032-ben járnak, 2032-re szeretnék megvalósítani,hogy létrehozzanak egy korszerű, modern harceszközökkel felszerelt,megfelelően kiképzett profi hadsereg felállítását.
2024-ben fogjuk elérni a gdp arányos 2%-os honvédelmi költségvetést, amit 2024 után is tartani fognak, de ha szükség lesz egy új eszköz beszerzésére vagy megjelenik egy új kihívás akkor ez a százalék akár 2% fölé is mehet, de a jelenlegi elemzések alapján úgy gondolják, hogy ez a 2% elég lesz.
Folyamatosan zajlik a honvédség kibervédelmi képességének a kiépítése, ahol versenyképes fizetést adnak, tudás,teljesítmény,munka arányos alapon.
Ezenkívül csak a szokásos süketelés ment.
Pl: Az életpálya modell középpontjában a magyar katona áll fiatal kortól a nyugdíjas korig....
Elmondta mennyire fontos a hazafias nevelés..
Két bites szinten elmagyarázta miért is van szükség egy ütőképes honvédségre...
Én úgy látom,hogy neki ezt a szerepet osztották le...Szokásos
Azt hittem az utcára nyílik, és mindig nyitva van hogy szellőzzön.
Nekem sokkal egyszerűbb megoldásnak tűnik befalazni. Szombathelyen nem csak ablaka nem volt a fegyverszobának , de külső fala sem. A század szint közepén volt. A két ajtó között pedig a század ügyeletes pult volt, ahol mindig volt legalább 1 ember.
De unalmas! Mindegy mit nézek vagy hallgatsz meg és mikor mindenhol ugyan az a szöveg évek óta! Felesleges! Egyedül Gáspárt hallgatom meg és olvasom el! Bár ott is limitált az információ!Én úgy látom,hogy neki ezt a szerepet osztották le...
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..