1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

6. generációsnak mondott vadászbombázók

Diskurzus a(z) '5. generációs, vagy afölötti vadászbombázók' témában - Terminator által indítva @ 2013. április 8..

 1. ghostrider

  ghostrider Well-Known Member

 2. zolkas

  zolkas Well-Known Member

 3. zolkas

  zolkas Well-Known Member

  Su 64 csőrike:)
   
 4. molnibalage

  molnibalage Well-Known Member

  Április 1 már elmúlt. Már önmagában a kvantum radar és hagyományos ESA radarok kifejezésének összemosása muris.
   
  angelsoul likes this.
 5. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Mikor a propagandoaosztály tényleg szarik az egészre, annyira komolytalan.

  1, Maga a CGI a Northrop koncepció hátulját meg az F/A-XX elejét kapta meg, némi oroszos lebutítással.
  2, A timeframe egy az egyben az USAF NGAD program tervezett menete.
  3, A kvantum radar valami olyasmi, mint a fúziós reaktor - tök jó, de hogy mikor lesz... fotonradar meg a többi szintén valahol a laborokban épülgetnek - a leggazdagabbaknál.

  Most komolyan, az 5.th gennel sem boldogulnak, sem műszakilag (RCS), sem anyagilag, akkora feladat. És akkor bedobnak egy ilyet - mert ha tartani akarják, az azt jelentené, hogy megvannak az előtanulmányok és pár éven belül prototípust kezdik összeszögelni...

  El kéne már ismerni, hogy az egész orosz military és space vonalat az USSR öröksége repítette eddig, csökkenő lendülettel - ezt a lendület elfogyást mutatja a Szu-57 vergődése. A régi cuccok alapjait elhagyva megállt a szárnyalás, ami nem csoda, amibe ez az ipar kerül. Jó példa erre a Szu-27, még a birodalom végtelen anyagi ráfordításával alkották meg - olyan is volt, és máig ezen építkeznek, lásd Szu-35. De ennyi, eddig tartott a birodalmi lendület. Nem lehet tovább azoknak a hátán haladni.

  USA és Kína ok, Európa so-so, de az oroszok... bocs, de le kéne szállni a realitás talajára.
   
  molnibalage, LMzek 2.0 and Roni like this.
 6. deze75

  deze75 Well-Known Member


  szinte teljesen igazad van........de EU-ban mi a so-so???.....amcsi seggnyalók gyülekezete...mindent is az amcsikkal akarnak kifejlesztetni
   
  fip7 likes this.
 7. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 8. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 9. Heim

  Heim Well-Known Member

  De a Szu-57-et csak összerakták, kész van repül, meg tudták csinálni vagyis megvan az agyi kapacitás odaát is. A T-14-es is megvan, és valahogy az avangardot is összehozták ami az amerikaiaknak nagyon nem megy. Az új fegyvereik, vadászaik, tankjaik csak mutatóban vannak, a mennyiség, vagyis a pénz nagyon hiányzik. De nem értem az állandó lesajnáló kommenteket, mert a felsorolt dolgokat sem papírból hajtogatták, bizonyították, hogy képesek rá.

  Lövésem nincs mi lesz a quantum radar, nem is hallottam még ilyesmiről, de miért nem tartjátok egyáltalán lehetségesnek, hogy legalább a tervezőasztalon ugyanott vagy néhány esetben akár előrébb (!avangard) is járhatnak mint a kínaiak vagy az amerikaiak? Bizonyították, hogy megvan a tudás, csak a mennyiség/pénz hiányzik. Még nekem laikusnak is megmosolyogtató a videó, főleg a dátum a végén, de ha ezek repülnének szerintem a legszebb gépek lennének amit valaha ember alkotott.
   
 10. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  "De a Szu-57-et csak összerakták, kész van repül, meg tudták csinálni vagyis megvan az agyi kapacitás odaát is. A T-14-es is megvan, és valahogy az avangardot is összehozták ami az amerikaiaknak nagyon nem megy. Az új fegyvereik, vadászaik, tankjaik csak mutatóban vannak, a mennyiség, vagyis a pénz nagyon hiányzik. De nem értem az állandó lesajnáló kommenteket, mert a felsorolt dolgokat sem papírból hajtogatták, bizonyították, hogy képesek rá."

  Azért egy Sparta-light országról beszélünk, ahol a haderőfejlesztés elsőrangú dolog - és én mint felhasználó nézem, így a "lesajnáló" komment erre értendő. Sajnos az dönt, mi van a betonon és használható fel nagy tömegben, kidolgozott taktikákkal kiképzett személyzettel még az idén. Nem a szép protók - az van sokaknak.
  Katonának használható cucc kell amit a szerelők meg is tudnak csinálni, nem pedig kísérleti vasakra. A zmérnöki tudomány nem alkalmazástechnika.


  Lövésem nincs mi lesz a quantum radar

  https://www.researchgate.net/public..._Tracking_and_Identification_by_Quantum_Radar

  Ki mondta egyes elméleti területeken nem tartanak előrébb? A világ élbolyában vannak pl. a matematikusaik, de ugyanez igaz a fúziós kutatásaikra vagy száz másik iparágra, egy igen okos nép (a nőik pedig igazolom nr. 1 kategóriásak)!
  Csak ahogy írtad pénz, és iszonyatosan belterjes rendszer (amit a Chernobil sorozat olyan remekül megmutatott - lásd cipőgyári munkás pártember vs. tudós eszmecsere...)
   
 11. angelsoul

  angelsoul Well-Known Member

  Nekem legjobban ez a rész fogott meg

  "But for the same price as a single variant of a digitally manufactured fighter produced with a 30-year life cycle, the Air Force could buy a new fighter every eight years and replace them after 16 years — before the plane reaches the 3,500 flight-hour mark here it starts needing heavy overhauls and expensive modifications to extend its service life."

  Na most ez lényegében a fapados modell átvétele. A fapadosok éppen ezzel vannak versenyben - vadiúj tip-top (legggazdaságosabb, legmodernebb) gépeket vesznek, majd max. 10 éven belül kukázzák őket - mielőtt el kell kezdeni költeni rájuk. Az AF lényegében ezt másolja a military vonalra....
  Ami lehet drága első látásra, de ezzel a maintenance kapacitás jórészét kukázni lehet, az ehhez szükséges személyzettel együtt (vagyis lényegében el lehet hagyni a mid-life checket, de akár a C-check mélységet is), ami alapjaiban változtatná meg az egész maintenance ágat, ami sok tízmilliárd dollár évente.
   
  endre likes this.
 12. Terminator

  Terminator Well-Known Member

 13. Horizon

  Horizon Well-Known Member

Ezen oldal megosztása