A-50 Shmel , Mainstay / A-100 Premjer (Berjev)

A gép saját ön-stabilitásának csökkentése a cél. Ekkora felületű szárnyak 0, vagy pláne pozitív V-beállítással akkor stabilitást adnának a gépnek, hogy a megszüntetéshez, vagyis a kormányzáshoz túl nagy felületű vagy/és kitérítésű kormánylapokat kellene alkalmazni. A túl nagy méretű és/vagy kitérítésű kormányfelületek meg nagyobb szilárdságot igényelnének, vagyis nagyobb súlyt jelentenének. Normál utazósebességnél (persze terhelés függvényében is), a negatív V-ben lógó szárnyak a gép törzsét "cipelve" úgyis közel 0 V-beállításra állnak a levegőben, ennyit változik a sárkány a terhelés hatására. Nem véletlen hogy a nagy manőverképességet igénylő vadászgépeknél is általában vagy 0, vagy negatív a szárnyak V-beállítása.
Dehát az vadászgép.
Direkt nézegettem a levegőben levő Il-76osokat is, és ott is negatív a szárnyállás.

Dehát az vadászgép.
Direkt nézegettem a levegőben levő Il-76osokat is, és ott is negatív a szárnyállás.
Amit írtam, az minden repülőgépre vonatkozik, hogy mekkora stabilitást álmodtak meg az egyes típusok tervezői az meg nagyon eltérhet. Ráadásul a hangsebesség fölötti vadászoknál még a szárnyprofil kialakítása is számít, ott nem lehet az egyszerű hagyományos elöl vastag hátul vékonyodó profilt alkalmazni. Ott a legvastagabb profil-pont általában a hátsó harmad környékén van, és teljesen más a szárny-törzs átmenet kialakítása is. Az is alapból fennáll, hogy minél nagyobb a szárny és minél nagyobb sebességgel repül a gép, annál nagyobb a gép keresztirányú stabilitása, vagyis annál nagyobb kormányerő kell a kormányzásához. Ha kisebb szerkezeti súllyal meg akarják ezt úszni, a sárkány aerodinamikai kialakításával így tudják csökkenteni a stabilitást.

Mi érteme van a leflé V szárnyaknak?
Alig 1 hónapja posztoltam...
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Dehát az vadászgép.
Attól függően, hogy alsó vagy felső szárnyas változik a V beállítás.

• Tetszik
Reactions: fishbed
221709.jpg

263056.jpg

A cikk fordítását sem értetted meg? A gépeket gyárják, a hadrendbe állítási folyamat húzódik el.
Ne haragudj Roni, de baromságod az irritáló szinten túl van. Tényleg jobb lenne, ha a folyamatos "hülye béne oroszok" skandálás helyett...

Kussolnál.
Vagy iknább csak kérdezz.

Az, amit előadsz kimeríti a topikrombolás fogalmát már.

Ez kötözkodes akart lenni? 2024 re all szolgalatba es kész. Kit érdekel ha hogy most elkezdik gyártani de haszna nem sok? Hadrendbe állítást értettem 2024 alatt. Nyilvan a bomerang utan ez is elhuzodik kivancsian varom meg hogy mi fog meg elhuzodni mert a mi-28nm gepnek sem latom a végét

Ez kötözkodes akart lenni? 2024 re all szolgalatba es kész. Kit érdekel ha hogy most elkezdik gyártani de haszna nem sok? Hadrendbe állítást értettem 2024 alatt. Nyilvan a bomerang utan ez is elhuzodik kivancsian varom meg hogy mi fog meg elhuzodni mert a mi-28nm gepnek sem latom a végét
Az első szériának nevezhető F-22A 2000-ben készült el. IOC 2005 dec.

A-100 Premier
A lokátor elnevezése a Premier (РЛС Премьер). Az új Premier lokátor S sávú, forgó radarantennával rendelkezik, aktív elektronikus függőleges letapogatással és mechanikus azimut pásztázással. A lokátor antenna forgási sebessége 12 fordulat/s, ami kétszer gyorsabb, mint az A-50 repülőgép Smel (РЛС Шмель) lokátorának az antenna forgási sebessége, ami 5 fordulat/s. Ezzel a nagy sebességű célokat jobban nyomon lehet követni.
Az lokátor a következő feladatokat hajtja végre:
- Felderíti és automatikusan követésbe vesz mindenféle típusú 90-3.600 km/h sebességű légi célt,max. 300-t,
- Érzékeli és automatikusan követi a tengeri és a szárazföldi célpontokat. A nagyokat max. 500 km távolságban,
- Automatikusan kiszűri a mesterséges és természetes rádiózavarokat, észleli a repülőgépet fenyegető veszélyeket, elvégzi a légi fedélzeti védelmi komplexum előzetes hangolását, amely magában foglalja az EW eszközöket.
- Adatokat továbbít minden típusú parancsnoki központnak, AWACS, irányító és elfogó repülőgépeknek, légvédelmi rendszereknek, komplexumoknak, beleértve a közvetlen célmegjelölést is,
- Vezeti a pilóta nélküli repülőgépeket a kiválasztott célokhoz,
- Kezeli a drónok csoportját;

2016. október 26-án Taganrogban megtörtént az A-100LL repülőgép-laboratórium első repülése a Premier-476 K + F projekt keretében, az átalakított A-50 repülőgéppel (piros 52, sorozatszám: 69-05). A rádiótechnikai komplexum egyes elemeinek földi és repülési tesztjeihez, az abban foglalt rendszerek elektromágneses kompatibilitásának ellenőrzéséhez, protokollok és információ csere módok kidolgozásához és egyéb tervezési célokhoz.
a100ll.jpg

2019. február 9
a100-scaled.jpg

A teljes rendszer tesztelésének végét 2020 végére, az A-100 AWACS repülő komplexumot az A-50 és A-50U AWACS repülőgépek kiegészítésére és nem leváltására tervezik.