Őőőőő felesleges volt jópofáskodni. Annyi is elég lett volna, hogy: igen.
Szóval kössz szépen.
Nem beszólni akartam. Tudom, hogy te ezzel jobban képben vagy. Engem is meglepett, mert elsőre nagyon soknak tűntek az elmúlt évek repült órái.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Őőőőő felesleges volt jópofáskodni. Annyi is elég lett volna, hogy: igen.
Szóval kössz szépen.
Manpadunk elvileg lehet. Én nem tudok semmiről ami korlátozná. Esetleg valaki kijavít ha nem így lenne. A hozzá kerülhet terroristákhoz ez akkora baromság hogy szinte már fáj. Egyébként is azért említtetem meg hogy a romikat tudnánk olcsón bosszantani egy darabig.Max nem jönnek le mindenhol 3-4000m alá vagy közelebb. Emellé még bőven kéne normális csapat légvédelem, de kitől, milyen? És ez csak csapat légvédelem, hol van ez egy rendes orosz vagy izraeli integrálttól... Amúgy lehet nekünk manpadunk? Nem arról volt szó hogy terroristákhoz kerülhet tőlünk?
Igen, de mistralt nem muszaj hordozora tenni, van manportable verzioja is, a lenyeg, hogy ha ilyen lehet akkor lehet masfele mistral is.Csak az nem MANPAD= MANPortable Air Defence, járműre van telepítve.
Egy vállról indítható manpads ok nem jönnének rosszul a Mistralok mellé. A Mistralal az a baj hogy nem igazán tudnád alacsonyabb egységek mellé társítani. Alacsonyabb tartalék/könnyű lövész egységek mellé jól jönne néhány db Manpad is. Igen a hátránya hogy csak 3000-4000 méter ig lennél lefedve. Ez alatt viszont veszélyt jelentene a helikre meg a támadó repülőkre. Persze ez sértheti a világ csendőr érdekeit. Lásd horvát manpadok kukázását. Szerintem azóta a horvátok is elgondolkodtak rajta hogy ez hülyeség is volt. Elvileg lejárt az üzemidejük? A lengyelek közben meg Grom-t 2000 db ot rendszeresítettek a saját gyártásból. Érdekes módon itt meg nem zavar senkit. (még).Vannak Mistral 2-es es iden mar 3-asok rendszerben ugy tudom.
Ja.Egy vállról indítható manpads ok nem jönnének rosszul a Mistralok mellé. A Mistralal az a baj hogy nem igazán tudnád alacsonyabb egységek mellé társítani. Alacsonyabb tartalék/könnyű lövész egységek mellé jól jönne néhány db Manpad is. Igen a hátránya hogy csak 3000-4000 méter ig lennél lefedve. Ez alatt viszont veszélyt jelentene a helikre meg a támadó repülőkre. Persze ez sértheti a világ csendőr érdekeit. Lásd horvát manpadok kukázását. Szerintem azóta a horvátok is elgondolkodtak rajta hogy ez hülyeség is volt. Elvileg lejárt az üzemidejük? A lengyelek közben meg Grom-t 2000 db ot rendszeresítettek a saját gyártásból. Érdekes módon itt meg nem zavar senkit. (még).
Hogy egy fegyver támadó vagy védekező jellegű, azt a felhasználása dönti el!! Ha a feleségem söprűnyéllel védekezik a betörő ellen, akkor a söprűnyél önvédelmi fegyver, ha a betörő azzal üti le őt, akkor a söprűnyél támadófegyver!! Ha a Grom-ok támadó harckocsi-hadosztályok légvédelmét biztosítják, akkor azok is támadó fegyverek!!Ja.
Amugy kit zavarna a 2000 Grom (Mennydorges)? Oroszokat? Ez nem tamado fegyver, meg kulonben is, ha nem teszik nekik, akkor Lo csak megtobbet allit hadrendbe. USA-nak? Hat nekik max az nem tetszik, hogy miert csak 2000.
Oke, ez igaz, de azert vannak kategoriak: pajzsal is uthetsz, de azert nem az a jellemzo, varfalhoz is hozzavaghatsz ellenseget, hogy belehal, de azert az vedmu... a MANPAD meg manportable air defense system. De amugy igazad van, nem is ez volt a lenyeg, hanem az hogy se orosz se USA nem kotne bele abba a 2000 Gromba, Lo nem Horvato.Hogy egy fegyver támadó vagy védekező jellegű, azt a felhasználása dönti el!! Ha a feleségem söprűnyéllel védekezik a betörő ellen, akkor a söprűnyél önvédelmi fegyver, ha a betörő azzal üti le őt, akkor a söprűnyél támadófegyver!! Ha a Grom-ok támadó harckocsi-hadosztályok légvédelmét biztosítják, akkor azok is támadó fegyverek!!
Jé tényleg. Híradós riport volt és Jakok voltak az említett gépek, nem tudtak kiképzést folytatni velük. Kb 2005 körül volt emlékeim szerint.
Bocsánat, kissé faragatlan voltam.Nem beszólni akartam. Tudom, hogy te ezzel jobban képben vagy. Engem is meglepett, mert elsőre nagyon soknak tűntek az elmúlt évek repült órái.
Én is azt hittem, de egy riportban az egyik illetékes kinyögte, hogy a csomag elég alkalmi vétel volt.A használt angol roverek nem segíííílykeként jöttek, mint az MTP ruhák, meg a mk6-os sisakok?
Na, akkor megint okosodtam. Köszi!Én is azt hittem, de egy riportban az egyik illetékes kinyögte, hogy a csomag elég alkalmi vétel volt.
Pl a 30 db rover 100 misi alatt+ ilyesmi.
Csak az nem MANPAD= MANPortable Air Defence, járműre van telepítve.
Nekem az rémlik valahonnét hogy a C/D sárkányát használják fel az új gépekhez vagy alkatrészeit? Így csökkentve az új svéd gépek árát. De nem vagyok naprakész ezügyben hogy őszinte legyek. Viszont ez így volt az A/B vel is annak idején. Tudom hogy kibeszéltük már ezt párszor de nekem így rémlik.
2000 darabot?Ja.
Amugy kit zavarna a 2000 Grom (Mennydorges)? Oroszokat? Ez nem tamado fegyver, meg kulonben is, ha nem teszik nekik, akkor Lo csak megtobbet allit hadrendbe. USA-nak? Hat nekik max az nem tetszik, hogy miert csak 2000.
még a gyártó szerint is az
http://www.mbda-systems.com/product/mistral-manpads/
hallottad már azt a szót, hogy marketing?még a gyártó szerint is az
http://www.mbda-systems.com/product/mistral-manpads/