Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Mitől xarsz be jobban? Ha elrepül a fejed felett egy kisrepülő, vagy ha elhúz egy vadászgép?A felfegyverezhető turbó gépet nem tartom hülyeségnek. De inkább csak azért mert túl kicsik vagyunk ahoz, hogy olyan eszközöket tartsunk hadrendben amik csak egy dologra jók. Egy kiképző gép pl nem árt ha tud mást is, mert ha forró a helyzet minden kell ami repülni tud. Szerintem, megfelelő önvédelmi és fegyver csomaggal nem lehet rosszabb a túlélési esélye mint egy helikopteré.
@borisz
Felőlem aztán lehet Rába alvázas sorozatvető csak ne ilyen Grad szintű legyen hogy “a sokból majd eltalálja egy”
Ami a brdm2-t illeti , számomra az okozza a legnagyobb fejtörést hogy mivel lehetne leváltani. Oké hogy most lesz CG de remélem nem lesz utána ennyi és majd elmondják hogy jaj ilyen meg olyan nagy páncéltörő fejlesztés lett végrehajtva ,a brdm meg megy a kukába. Kell annak valami normális váltó , Rába alvázra szerelt TOW vagy Spike-LR vagy valami mindegy de legyen mert a CG+RPG másra van.
Gripenért meg inkább várnék a svédekre , elvileg Dél-Afrikában eléggé leszarják őket , annak nem lenne értelme hogy elhozunk tőlük még egy századot aztán a gatyánk is rámegy mire rendbe szedjük őket. Fegyverzet meg repült óra hát igen , mindkettőből lehetne több ebben nagyon egyetértünk.
Ami a felújítatlan vsz retkeinket illeti , sokszor ellett mondva hogy bárhonnan is kezdhetjük a haderő újáépítését mert mindehol kell a csere/fejlesztés.
A válasz összetett:Mitől xarsz be jobban? Ha elrepül a fejed felett egy kisrepülő, vagy ha elhúz egy vadászgép?
A válasz összetett:
- ha ovis kisgyerek vagy akkor mindkettőtől,
- felnőttként / katonaként egyiktől sem mert tudod hogy nem attól a repülőtől kell félned ami nulla méteren a fejed fölött áthúz, hanem attól amelyik magasabbról és távolabbról bombát dob rád. Azt meg jó eséllyel nem fogod se látni se hallani
Inkább visszatért a helyére.A MN-ben igen keményen tolta a kormány-ellenes propagandát, ha úgy tetszik technikai jellegű írásaiban is Simicska szócsöve volt. Ezzel szakított, amióta nincs MN..
Na igen, muttiék már torpedózták meg magukat párszor.Olvasni/nézegetni való ebéd/uzsonna mellé:
Többek közt a horvát, német, görög, olasz, litván, holland, katari katonaság üzemeltet Panzerhaubitze 2000-eseket, hozzájuk csatlakozik Magyarország, ha meg is érkezik a megrendelt 24 fegyverrendszer.
https://www.portfolio.hu/vallalatok...e=index.hu&utm_medium=doboz&utm_campaign=link
Egy komment egy oldalról:
Olvasom kíváncsisággal a románok visszhangját egy fórumon, ahol a téma hogy milyen modern fegyvereket vásárolnak a magyarok, és nagyon sokan dicsérik a magyar logikát, és epedve irigykednek hogy német Leópárd vadiúj tankokat vesznek, meg új helikoptereket is. Nem használt F16-at amivel fel se tudtak szállni a 100 éves centenáriumon!
Szóval maguk alatt vannak a románok, sokan avval az elmélettel álltak elő, ha egy NATO országot példa Oroszország meg támadná, az első 72 órában saját maga kell megvédje magát, míg a NATO országok felkészülnek a védekezésben, és ellentámadásban.
Azt írják hogy az oroszok megennék 24 óra alatt.
De volt olyan elmélet, hogy milyen jó legalább a szomszédban van Leopárd, és NATO tag majd a magyarok a gyors tankjaival jönnek és megvédenek minket románokat
Én továbbra sem értem, hogy ha trélezeni is kell, a fentebb megírt kb 5x-ös túlerő nem több mint a mienk? Eleve el van döntve a kérdés, ha csak minden ötödik lövegük ügyesen lő, akkor vége a játéknak.
Esélyes hogy nem.Egy Cv-90 120mm-es IFV egy Tr-85 Bison ellen mennyit érne? Olvasgattam itt ott, és szerintem még páncélzat terén sem fullos a román harckocsi előnye. Szerintetek?
Egy Cv-90 120mm-es IFV egy Tr-85 Bison ellen mennyit érne? Olvasgattam itt ott, és szerintem még páncélzat terén sem fullos a román harckocsi előnye. Szerintetek?
Tűzerő szempontjából 120 mm vs. 100 mm a CV a nyerő. Viszont a páncélzat esetében a TR van előnyben.Egy Cv-90 120mm-es IFV egy Tr-85 Bison ellen mennyit érne? Olvasgattam itt ott, és szerintem még páncélzat terén sem fullos a román harckocsi előnye. Szerintetek?
Mondjuk jobban belegondolva az IFV a potensebb fegyverzettel, elektronikával tuti hamarabb leküzdi a Bisont.Esélyes hogy nem.
Kb ugyanott vannak.Kölcsönösen képesek egymás megsemmisitésére.A személyzet és a harcvezetés hozzáértése fog dönteni.Nameg a jószerencseEgy Cv-90 120mm-es IFV egy Tr-85 Bison ellen mennyit érne? Olvasgattam itt ott, és szerintem még páncélzat terén sem fullos a román harckocsi előnye. Szerintetek?
A cv nagyobb távolságból képes leküzdeni a löveg a tűzvezető rendszer és a jobb optika miatt.Kb ugyanott vannak.Kölcsönösen képesek egymás megsemmisitésére.A személyzet és a harcvezetés hozzáértése fog dönteni.Nameg a jószerencse