Nem csak vadaszgepbol all egy orszag repullo flottaja. /es nem csak legierobol.../ es nem csak merevszarnyasbol.
Lesz újra nemzeti légitársaság vagy mire gondolsz?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem csak vadaszgepbol all egy orszag repullo flottaja. /es nem csak legierobol.../ es nem csak merevszarnyasbol.
Hu mit nem kaptam amikor a magyarorszagi pilotakepzesrol irtam berkepzessel karoltve... De hanyan hanyszor.... Ugyan az a szitu volt mind a civil es katonai hasznalatu repuloter esete....
Mind ki van talalva hogy nyereseges legyen boven... /egy kis zsebpenz de akkor is penz.../ hiaba mondtam a vadaszpilotakon tul nem latott senki hiaba irtam nem ertettek meg.../ de nem is csak pilotakbol all egy repuloeszkoz szemelyzete./
Vagy arra gondolsz, hogy a norvégok létesítenének Magyarországon valahol civil képzést? És ha már itt vannak, hoznak 200 norvég pilótát is a következő pl. 10 évben?
Nem veletlen megy a civil hiszti. /aki kocsma mellett vesz hazat az tudja miert olcsobb.../ es ne legyen felhaboroddva ha neha lehuggyozzak a keriteset...,/De miért egy ilyen pöcsnyi méretű orszâgban kell világra szóló pilótasuli, norvégoknál pl ott a tenger feletti rész, miért mi kellünk nekik? Engem mondjuk nem zavar, viszont egyre nagyobb a civil hiszti a zaj miatt (nemcsak Bp-n).....
A Wizz főnöke a Malévtól menekült. Ha az állam megkörnyékezné, sikítva menekítené a társaságát Nyugat-Európába!Szerintem nincs tervben nemzeti legitarsasag. Esetleg ha a wizz jo ajanlatot ad az allam bevasarol egy kissebb tulajfon reszt. De en semmi ilyenrol nem tudok egyik fel oldalarol sem. /egyenlore./ az hogy sok magyar pilota legyen a civil szferaban nem csak egy nemzeti legitarsasag meglete eseten hasznos...hanem allam gazdasagi szempontbol /egyebkent politikai utokartya is./
Nyugat europaba van menekitve ugy hogy itthon nem is volt./es pont azt irtam hogy allami megkornyekezes nincs de ha lessz allami szerepvallalas benne az bizony nem allami jezdemenyezes lessz./ olcsopenz ha sikit ha nem fontos tenyezo./ a bank nem ad olcso penzt./A Wizz főnöke a Malévtól menekült. Ha az állam megkörnyékezné, sikítva menekítené a társaságát Nyugat-Európába!
De miért egy ilyen pöcsnyi méretű orszâgban kell világra szóló pilótasuli, norvégoknál pl ott a tenger feletti rész, miért mi kellünk nekik? Engem mondjuk nem zavar, viszont egyre nagyobb a civil hiszti a zaj miatt (nemcsak Bp-n).....
Az uj repuloter allat se 0 rol kiepitett repulloterben gondolkoznak. /de egyenlore ez meg nem a legfelsobb kor dontese csupan egy javaslat szamukra./ a cel a civil utadforgalom es minden egyeb szetvallasztasa....Én mostanában duplacsavart sejtek mindenben...
Az nem lehet hogy ez is egy mesterségesen felerősített balhé és csak azért van, hogy Ferihegyet korlátozhassák és így áttereljék és fellendítsék a többi repülőtér (pl. Debrecen) forgalmát? Mart ha csak úgy hoznának egy rendeletet hogy mostantól ezt és azt nem lehet, akkor nagy lenne az ellenállás, így viszont mondhatják, hogy "ezt is az emberek akarták és a lakosság érdekében tették".
Csak logikai alapon simán következtetek , hogy itt mindenkinek , a kadét név hallatán a katonai pilóták jönnek be , de NEM …Minek jönnének ide a norvégok???
Van elég repülőterük, van elég repülőgépük, van elég szabad légterük.
Van elég pénzük, hogy újabb és korszerűbb alapfokú kiképzőgépeket vegyenek, ha szükséges.
Nem tudom, mennyire pontosak az adatok, de:
Royal Norwegian Air Force Flight Training School
16-18 Saab MFI-17 Supporter
9 F-16B
Lehet hogy az L-39NG alapfokú sugárhajtású kiképzőgéppel fognak Magyarországon gyakorolni?
Mert az nincs nekik. Valószínűleg most Angliába vagy Amerikába küldik emiatt a pilótáikat.
Mert ahogy már korábban számoltuk, évente 2-4 magyar vadászpilóta képzése nem használja ki a 3-4 L-39NG kapacitását.
Valószínűleg napsütéses jó idő az nálunk van több.
A norvégoknak már van is vagy 25 éve, van vagy 150 gépük és vagy 100 további megrendelésük, hasonlóan gyorsan törnek fel mint a WizzAir (a karbantartási munkákat a gépeik jelentős részén Ferihegyen a Lufthansa Technik Bp. végzi). Ezekre azért nagyon sok pilóta kell, és sok pénz ide vagy oda, ott északon nem hiszem hogy jobbak lennének az időjárási viszonyok a kiképzéshez mint nálunk.Lesz újra nemzeti légitársaság vagy mire gondolsz?
No meg a nowegian. Nagyon megy a szeker nem gyozik geppel es szemelyzettel... Latom mar kapizsgaljak eggyesek hogy minden mindennel osszefuggesbe van es nem hulyeseget csinalnak es vadaszpilotan tul is van elet nem csak vadaszpilotabol all a vilag pilota allomanya.
A hirbe is benne van a lenyeg a sorok kozott. Bay bay boeing. Next airbus. Ami melle mi is garast tettunk...