ruckoj:
Az NVSZ-ről annyit,hogy ha valaki kellemetlenné/feleslegessé válik a vezetőség számára akkor elkapják,ha nem akkor marad,megszüntetik/felfüggesztik a nyomozást. Persze lehet nagy fogásuk, amik kimaradtak a médiából,illetve kerülnek is be. Az NVSZ maga akkor is gyenge, a kis rendőrök (itt célzok, nav,bv ..stb) ellen nagyon tudnak kakaskodni. Elég sok ember került állományba az NVSZ-en keresztül, akik sem a kifogástalan életvitelnek sem pedig a megbízhatóságin sem felelnének meg. A másik,mint tudjuk rengeteg helyen a gyaloggalopp fizeti a saját ruháját, vagy éppen ha szerencséje van kap egy kiöregedett szolgálati ruhát, aztán a pisztolytáska helyett zsebbe a fegyver. Akkor a rengeteg szolgálati szabályzatot, vagy btk-ban foglaltatott utasítást KELL végrehajtaniuk. Ilyenkor hol az NVSZ? Pedig nem egy kis rendőr és nem egyszer fordult már az ügyészséghez, tett panaszt ..stb. De pénz beszél, kutya ugat,illetve marad az uram-bátyám. A kellemetlenné vált elemeket, illetve a bársonyszék árnyékába nem eső elemeket valóban lebuktatják, csakhogy ez kevés. A másik kérdés, a hóhelyzet esetén történt felelősségre vonás? Nem nagyon...
Na a másik,hogy Pintérúrat néhányan nem véletlenül említik keresztapaként. You mean? Sajnos ez az igazság és nem kis 2 pofonos tolvajgyerek mondja.. az NVSZ-en keresztül pedig a HM-be is kerülhetnek érdekes egyének.
A neutron kommandó nem megszűnt, ahogy más "kommandós" egységek sem szűntek meg, hanem a TEK-be szervezték át. A TEK-nek pedig minden megyeszékhelyen, fontosabb helyen vannak emberei. A Neutron kommandó tudotammal 9. Műveleti Osztály néven fut.(Tudtommal különösebb változás nem történt!)
Nekem nem kell taglalnod, hogy milyen állapotban vannak a redvédelmi szervek tisztában vagyok vele, sógor-koma világ van mindenhol, szóval sokat nem kell várni, de annyit azért elmondanék, hogy ha pesttől elég messze lévő megyében dolgozik az ember akkor tud meglepetéseket okozni nekik.
A Neutron ezen a néven megszűnt, de ahogy mondtam/tad is beolvadt a TEK-be. Ha azt nem tekintjük különösebb változásnak, hogy kivették a megyei RFK iráyítása alól illetve, hogy a neve is változott továbbá az osztály szerkezetén is változtattak akkor tényleg igaz, hogy különösebb változás nem történt...
A másik az, hogy nem minden megyeszékhelyen van a TEK-nek műveleti osztálya tudtommal Paks, Borsod(volt BÜKK) Hajdu ( volt hortobágy ) illetve talán még Győrben van vidéki tekes osztály.
A megyei rfk volt bevetési alosztályait a TEK felállításakor sok helyen megszüntették, kb 1,5-2 éve újra felállították, hgy miért azt most nem fejtem ki, mert hosszú lenne. A brfk-n jelenleg nincs is "klasszikus" műveleti osztály, a BBO (volt akció) nem az, attól, hogy rájuk nyomják az elfogásokat is nekik alapvetően nem ez lenne a feladatuk.