Vadászlőszer,nem releváns hadi használatra.Azért az 5grammos .223-as nagyon durva,egyáltalán nem az az elterjedt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Vadászlőszer,nem releváns hadi használatra.Azért az 5grammos .223-as nagyon durva,egyáltalán nem az az elterjedt.
Vadászlőszer,nem releváns hadi használatra.
Miért?Nem is nagyon lehetne a hadicsövekből érdemben kilőni már amikor 3,6 grammról átálltak 4grammra akkor is csövet kellett cserélni.
Ki lehetne lőni a csőböl,de nem lenne pontos.A hadifegyver mechanikája viszont nem biztos,hogy fel tudná dolgozni.Más a belballisztika.Nem is nagyon lehetne a hadicsövekből érdemben kilőni már amikor 3,6 grammról átálltak 4grammra akkor is csövet kellett cserélni.
Ezt én külőnben nem is értem! Mit gondolt pl. a BW vezetősége az IdZ jóváhagyásakor? Én mondjuk javasolnám, hogy a mindenkori miniszter tegyen meg teljes felszereléssel. Csak 1km-t! Próbából!Azt felejted csak el,hogy a mai katona legalább 15kilóval többet visz mint ezelőtt 30 évvel mert ma már általánosak a védőmellények.Ma már minden kiló számít mert egész egyszerűen ott tartunk,hogy a terhelhetőség határán mozog egy modernül felszerelt lövész katona.Nem fér bele a 60%-al nehezebb lőszer.
A BW személyi felszerelésben eléggé siralmas volt mindig sajnos.Ezt én külőnben nem is értem! Mit gondolt pl. a BW vezetősége az IdZ jóváhagyásakor? Én mondjuk javasolnám, hogy a mindenkori miniszter tegyen meg teljes felszereléssel. Csak 1km-t! Próbából!
Gyakorlatilag már akkor túl vannak terhelve a katonák, ha egyáltalán semmilyen málházott cucc nincs rajtuk.
Komolyan egy asztali pc méretű szart hurcolnak a hátukon? És mindenki? Érteném, ha a rajparancsnokok, szakaszparancsnokok kapnak egy saját kommunikációs és vizualizációs rendszert.
Miközben a Google megcsinálja a Glass-t? Tényleg nem égett az arca Von der Leyennek?
Komolyan kockáztatják a felakadást lengőkábelekkel?
Ráadásul ezek a kábelek olyan vastagak mint a kisujjam? Mindehhez bajonettzáras csatlakozásikat használnak? Csak a kábelezés, meg a fém csatlakozózás, meg a hűtés 2-3-4 kg lehet...
Van sok dolog, amit átvehetnénk a BW-től, de ezt nem szabad!
Szerintem új éve környékén kéne lenni valaminek, mert a jövő évi költségvetés nagyon szépnek ígérkezik.
Nem,egy modern mellényt a wolfram karbidos .308-on kívül semmivel sem lősz át ami .308-as kaliberű az meg értelemszerűen soha nem lesz általánosan elterjedve, max. mesterlövész fegyverekben használják.
A .308 as kaliber ugyan úgy tökéletesen alkalmatlan a modern mellények átlövésére mint az 5,56-os.
Maga a mellény "fogja meg" vagy csak a kerámiabetét?
Ki az a Szilárd?Amúgy most azért van ekkora csend a topikban, mert mindenkinek elakadt a szaba Szilárd májas lecsójától?
Ki az a Szilárd?
Ki az a Szilárd és légy szíves oszd meg velünk a májas lecsó receptjét?!
Szerintem a honvédelmi álomtitkár Szilárdra gondol
Nem lehetne, hogy elmegy mesterszakácsnak Csepelre a receptjével együtt, és otthagyja a HM-et?Rá bizony, Csepel büszkeségére.
Ott van Facebookon a recept.
Előtte a csepeli birkózóknál volt, ahhoz is értett .Nem lehetne, hogy elmegy mesterszakácsnak Csepelre a receptjével együtt, és otthagyja a HM-et?