A Légióban is előszeretettel cipeltetik. Nincs is jobb annál mint egy 30 km es menetgyakorlat rajonként 1 m2hb vel
A hitvallás az, hogy tudni kell cipelni a rendszeresített fegyvereket. Aknavető, Milan stb. Ez persze nem jelenti azt hogy gyalog kell háborúba vonulni, de szükség esetén bizony cipelni kell mindent.
Nemhogy 30, de még 3 kilométeren át sem szívesen cipelném azt a dögöt, vagy akár csak a csövét, tokját, a többi felszerelésemen felül. Talán ezért sem lettem légiós...
Nem cipelnek kézben 12,7-est értsd már meg!Az hogy kiképzésen vitetik velük az semmit nem jelent.
Én megértem, ha azt mondod, hogy a tripodos M2 csupán kiképzési célra van a tengógyalogságnak és kiképzésen kívül, vagyis harci helyzetben nem is használják és cipelik kézben (nyilván darabokban), vagy esetleg néhány méterre csak. Ezt mondod?
Már eleve nem nagyon háborúzuk gyalog semmilyen alakulat.2019 van gépesítve van a gyalogság.
Ezt is értem, de akkor miért problémás szerinted az a .338-as fegyver, aminek a tömege kb. azonos a 7.62-essel és csak a lőszere nehezebb?
Hiszen ezek szerint gyalog nem kell sokat vinni, a jármű meg elbírja a .338-as lőszer kb. 60%-kal nagyobb tömegét (25 gramm vs. 40 gramm per lőszer). Cserébe kapsz dupla akkora lőtávot és közel dupla akkora lövedékenergiát, ami azért jó, mert párszáz méteren belül minden mai Lvl IV-es plate-et, a BTR-hez hasonló járművek és nagyon sok MRAP páncélját átviszi.
Nem jelentek meg a .338-as géppuskák ccsak az SF-nél tesztelik.
A "megjelentek" alatt azt értem, hogy eddig, tudomásom szerint, nem léteztek ilyen kaliberű géppuskák. Most meg vannak. És nem papíron, hiszen legalább egy gyártótól már megvásárolható ilyen kaliberű géppuska.