Kösz, pedig reméltem legalább egy homályos kijelentést a főirányról. (Európai típus lesz-e ez is, vagy nem.)Kb. semmi.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Kösz, pedig reméltem legalább egy homályos kijelentést a főirányról. (Európai típus lesz-e ez is, vagy nem.)Kb. semmi.
Ez biztos, mert a 12.5-esről os azt olvastam, hogy nem lehet élőerő ellen bevetni, pedig ez csak valamilyen amerikai belső szabály? Nem kötözködés. Kérdezés.Nem lehet gyalogsági fegyver robbanó lövedékes.Valamelyik egyezmény tiltja.
Mert az gránátvető. Vannak ilyen aranyos kiskapukEz biztos, mert a 12.5-esről os azt olvastam, hogy nem lehet élőerő ellen bevetni, pedig ez csak valamilyen amerikai belső szabály? Nem kötözködés. Kérdezés.
APFSDS vistont már van gyalogságiban is.
Illetve egyre népszerűbb lesz a 40-es automata gránátvető is!
Én így, és mostanában ezért írok kevesebbet...
Kb. így szoktam ezeket az ámokfutásokat olvasni.
Az biztos, hogy több törzskeret van benne.Van- e különbség műszakilag, persze nem utolsó sorban árban a rövid és a hosszú C130-as között?
folyamatos jelen .... nem, nem ... folyamatos jövő:Erről jut eszembe, Szolnokon hol tart a hamarosan érkező H-145M-ek számára készülő fedett hangár(ok) építése? Nem a támadás elleni védettség, csak a műszaki állapot megóvása céljából...
Herkiből már Super herkit-t gyártanak (vagyis a lockheed oldalán az elérhető)Tisztelt Uraim! Hogy egy kicsit más téma legyen. Egy kérdésem lenne hozzátok: Van- e különbség műszakilag, persze nem utolsó sorban árban a rövid és a hosszú C130-as között? A másik dolog: mivel a Puma egész jó árban van, nem lenne- e jobb nekünk a Namer? Mert, mindig az van írva a fórumba,hogy nem erre az éghajlatra van tervezve. Vajon a Leok Katarba jók lesznek? Azért Izraelben sincs mindig 40 fok. Azt is írták még a fórumban, hogy az egyik legjobban védett jármű ez a Namer. Én merem remélni, hogy összejön egy C27-es meg 2 db C130-as Heki, akármelyik fajtából.
Jól értem, hogy most itt az orosz hadsereghez lett hasonlítva magyar?Az esetleg eszedbe sem jut,hogy ha háborúba keveredünk a románokkal akkor bejuttatsz pár sf csoportot akik kiképzik az ottani magyarságot akik így képesek lesznek az önvédelemre az átdobott SF erőkkel együtt?Szerinted hogy a retekbe lett a nulláról Kelet-Ukrajnában ütőképes haderő?Hát úgy hogy az orosz SF megszervezte és kiképzte a milíciát.
Erre mindtam,hogy nincs értelme magyarázni mert annyira nem vagy képben.
Jól értem, hogy most itt az orosz hadsereghez lett hasonlítva magyar?
A hét elején ilyet olvasni jobb, mint 2 erős kávé.
Először a politikusainknak kellene elkölteni pluszban 8-900 mrd Ft-ot nehéztechikára és légierőre, hogy meg tudjuk magunkat védeni.
Így ha már nem tudnak majd bejönni a Tiszáig, akkor lehet gondolkozni, hogy honnan lesz pénz revízióra.
Az oroszokat hoztad fel példának.Nem nem lett hozzá hasonlítva.
Senki nem beszélt revízióról!
Ez biztos, mert a 12.5-esről os azt olvastam, hogy nem lehet élőerő ellen bevetni, pedig ez csak valamilyen amerikai belső szabály? Nem kötözködés. Kérdezés.
Már hímzik az 54-56. amerikai csillagot a zászlójukra.Az oroszokat hoztad fel példának.
Ha átküldesz 1 fő hivatásost bármilyen indokkal, hogy védjék mondjuk Sepsit, akkor ha az ideiglenesen is, de sikerül, akkor az a terület de facto már nem románia része. Vagyis visszakerül...
Az oroszokat hoztad fel példának.
Ha átküldesz 1 fő hivatásost bármilyen indokkal, hogy védjék mondjuk Sepsit, akkor ha az ideiglenesen is, de sikerül, akkor az a terület de facto már nem románia része. Vagyis visszakerül...
Páncéltörő robbanó és páncéltörő gyújtó van. Azokkal "tilos" emberre lőni.
Már én is próbáltam elmagyarázni dudinak, hogy nem tudunk zöldemberkézni, mert azonnal reguláris háborút kapnánk a nyakunkba, mivel mi nem a nagy medve, csak a kis turul vagyunk, ezért nekünk azonnal szimetrikus erőkkel kell indítanunk egy intervenciót, ha jót akarunk. De nem sikerült!
KRD az überisten, ez van.
Amikor bevonultam anno (először), és az első napokban bemutatták a technikát, többek között a légvédelmi gépágyúkat, akkor Zs. hadnagy et. elmagyarázta, hogy lehet velük nem csak repülőkre, hanem páncélosokra is lőni. Élőerőre (azaz ejtőernyősökre) nem, mert tiltja a genfi egyezmény. De ha a fejünkre dobnának egy deszantot, ki nem szarná le? Szétlőnénk a p@@@jukat még a levegőben.....Ez biztos, mert a 12.5-esről os azt olvastam, hogy nem lehet élőerő ellen bevetni, pedig ez csak valamilyen amerikai belső szabály? Nem kötözködés. Kérdezés.
Ejtoermyosre szabad loni /katapultalt./ ejtoernyosre nem szabad csak. /de ez egyertelmu hisz egy elo pilota vagy repulogep szemelyzetis tobbet er mint egy holt./ desszantosokra ugy tudom siman szabad.Amikor bevonultam anno (először), és az első napokban bemutatták a technikát, többek között a légvédelmi gépágyúkat, akkor Zs. hadnagy et. elmagyarázta, hogy lehet velük nem csak repülőkre, hanem páncélosokra is lőni. Élőerőre (azaz ejtőernyősökre) nem, mert tiltja a genfi egyezmény. De ha a fejünkre dobnának egy deszantot, ki nem szarná le? Szétlőnénk a p@@@jukat még a levegőben.....
Biztos igazad van, de ezt mondta.Ejtoermyosre szabad loni /katapultalt./ ejtoernyosre nem szabad csak. /de ez egyertelmu hisz egy elo pilota vagy repulogep szemelyzetis tobbet er mint egy holt./ desszantosokra ugy tudom siman szabad.
Vótmá?
KRD hivatalos oldala:
http://www.kulonlegesdandar.hu/
http://www.kulonlegesdandar.hu/adatvedelem/SZMSZ MH 2. KRDD.pdf