1. Te ferdítesz, ezt mondtad: "És szerinted a beérkezett alapanyag, vagy félkész terméknek az itteni üzemben nincs hozzáadott értéke?" Ha import akkor nincs, a nagy része import. A hozzáadott érték a hazai munkaerőköltség, az a te fizetésed, amit el akarsz infláltani a 2-es pontban.1. ebben a pontban ferdítesz, mert én ezt írtam csak röviden: import x-euró hozáadsz y-euró értéket és exportálod x+y+z áron.
2. jobb ha itthoni helyzethez igazodva inflálják vagy sem a béred, és nem azért mert neked mondjuk hiába megy jól de a németnek vagy franciáknak nem megy jól. Tudod itt játszik a függőség foka. Mert egy euróval még a mostani eléggé kiszolgáltatott helyzetünknél is sokkalta jobban függnénk a német ipartól és politikától. Ez nem jó nekünk akárhogy bizonygatod.
3. mindkettőnek volt része, megint csak egy oldalról egy síkban közelíted meg a történetet. Az IMF hitel azonnal segített, de nem húzott ki a csávából minket, utána inflálták meg a forintot, mert nem egyszerre hívták le, hanem részletekbe, ha visszakeresed pont 1-1 nagyobb előidézett árfolyamesés után.
A visszafizetés meg tényleg el lett baszva, de az már egy másik politikai döntés hozománya. (Ha nem törlesztettünk volna előre akkor szarabbul járunk, mert reformokat kellett volna végrehajtani, így meg megúsztuk, hogy belepofázzanak minden gazdaságpolitikai döntésünkbe)
2. Nem jobb, ezt te is tudod. Senkinek nincs erkölcsi alapja megrövidíteni a dolgozó embert (nem vagyok baloldali!). A rossz politikusok egyértelműen azért emelnek fizetést, mert azt elinflálva átvernek a választásokon, hogy kaptál 30 meg 50 %-ot...Milyen faszák vagyunk. Nem, aljasak. Nincs itthoni helyzet, még a "cocializmusban is begyűrüztek a kőolajárak", a mai világban már egy nagy piac van, amit az adók és a szállítás költsége torzíthat, meg a helyi (időleges) hiány, más nemigen (áruk vonatkozásában). Lehet ezt szidni, meg lehet próbálni tagadni, de felesleges.
3. Te nézed egysíkúan, szeretnél csodát látni és hiszel benne, pedig már számtalanszor átvertek, minden párt színében, ebben is átfognak. Én is szeretnék hinni, de már öreg vagyok, és nem bízom a politikusokban, sem a napfényevőkben, vizeletivókban ....... Az IMF hitel azért kellet, hogy a magánbefektetők pénzét vissza lehessen adni (közpénzből) ha bedől a mutatvány. A görög mentőakció ugyanez. Az IMF és a Valutaalap azért lett létrehozva (a mi pénzünkből is), hogy a magánbefektetőket pénzét ki lehessen szedni a becsődölt országokból .....Ja szerintem is szemét dolog, de ezt is elfelejtik elmagyarázni a politikusok.
A 270-en felvett devizaadósság visszafizetése 330-on forint kötvényből nagyon szomorú, egy Kósányi (1300 Mrd FT) pénzünk lehet, hogy ráment. Az egy fél Zrínyi! A legtöbb országban a legsúlyosabb büntetést vonná maga után, de hát ahol sok a vizeletivó ott ezt is meg lehet csinálni.