Szerintem pont az a baj,hogy nincsenek lebontav a régi szervezetek.A rés az a gyenge honvédelem.
Mi már negyven-ötven éve olcsón akarjuk kihúzni az átmeneti időszakot, aztán valahogy tönkre tettük a honvédelmet.
Meg az egészségügyet (ott is olcsón akartuk kihúzni), meg a nyugdíjrendszert, meg a MÁV-ot.
Szóval ez a kibekkeljük valahogy hozzáállás szerintem morálisan sem helyes.
A problémákat meg kell oldani, nem elódázni, eltolni. A rossz szemlélet és a mögötte lévő erkölcstelenség vezette ide az országot. Nem akarok ideologizálni, mert minden pártot rühellek, de ha valaki komolyan akarja venni, az hozzon áldozatot, költsön rá, építsen működőképes rendszereket a lebontott régiek helyett.
És a réskitöltő nem kiblekkelés.A kiblekkelés az volna,ha nem csinálnánk semmit.De jelenleg inkább ez olyan,mint 1947ben megvenni a legújabb motoros-légcsavaros vadászgépet,miközben mindenki a jetkorszakra hajt.
De az alapvető problémám koncepcionális.Egyértelműen nem tudunk akkora haderőt kiállitani,ami ebben a koncepcióban valóban képes lenne a meghirdetett céloknak megfelelni.Márpedig szerintem ha a valóságot nem tudjuk a koncepcióhoz igazitani,akkor a koncepciót kell a valósághoz.A valóság meg az,hogy akármilyen pannonpumát szövegel az agitprop,nincs pénzünk egy országvédelemre valóban alkalmas méretű szuper páncéloshadsereg kiépitésére.A minőségi fölény meg nem akkora,amekkorát itt vizionáltok-ráadásul csak időleges lesz várhatóan.