Akkor segíts légyszi röviden , példákkal .
Mire példát?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Akkor segíts légyszi röviden , példákkal .
Én is még mindig arról beszélet.Az APC közel sem annyi,hogy a harctérre katonát szállít.Felejtsük már ez azt,hogy 2020-ban úgy akarunk harcolni mint 1950-ben(bár akkor sem csak ennyi volt a dolga egy APC-nek).
Annak elég amiről te beszélsz de a többiek APC-nek szeretnék aminek viszont alkalmatlan.
Ki beszélt APC-ről? Én funkció meg logisztikai járművet csinálnék belőle.De nem hagyományos értelembe vett APC-ként egy lövészdandárban.
Ki beszélt APC-ről? Én funkció meg logisztikai járművet csinálnék belőle.
Pont azt, amire az európai hadseregek az öreg M113-at használják.
De már korábban felsoroltam.
De amilyen állat fejlesztéseket terveznek a tüzérségben egyes országok, meg amilyen tüzérséggel már az oroszok jelenleg is rendelkeznek, az előrevetíti, hogy a sima WOLF G Merciknek, páncélozatlan Land Rovereknek a front 30km-es közelében leáldozott. 7-10 tonna meg STANAG 2-3 kell a legegyszerűbb hátországi járműnek is.
Én mit tudok rosszul , ez miért nem Apc védelmét-fegyverét tekintve . Illetve a Puma mellé mit tartanál akkor te ,megfelelő nem kerekes Apc-nek(tipus ? ) 2020 ban? Valamint lőszer ,Eü , stb -re így nyilván egy 3. tipus is befigyel gondolom...Mire példát?
Én mit tudok rosszul , ez miért nem Apc védelmét-fegyverét tekintve . Illetve a Puma mellé mit tartanál akkor te ,megfelelő nem kerekes Apc-nek(tipus ? ) 2020 ban? Valamint lőszer ,Eü , stb -re így nyilván egy 3. tipus is befigyel gondolom...
Már bocsánat, de tudsz olyan APC-ről, amelyik komolyabb fegyverzettel rendelkezik, mint a .50-es remote torony, meg a 40mm-es aknavető?2020-ban nem elég!Sőt kb 20 éve nem elég.
Nekem ez magas , már látom ... Igazából az zavar meg hogy a Bronco 3 promo videóiban a 10+ katonát szállító és 12,5 mm -rel szerelt változatai , gondolom nem party busznak lettek kitalálva... Namármost Ifv-kén szóba sem jöhet , ezek szerint Apc-nek sem . Akkor mire? Illetve mi viszi a katonákat a harctérre egy láncos, nehéz dandárba?Eleve azt,hogy együtt akarsz APC-t meg IFV-t alkalmazni(azokra a feladatokra amit te írsz nem APC kell),ez nem szerencsés.Ebből következik,hogy az APC-jeink nem az IFV-k(legyen az Puma vagy bármi más)mellett lesznek hanem azoktól teljesen különnálló egységben és alegységekben.Tehát olyan APC kell ami harcolni is tud ha kell,persze nem IFV-ként kell ezt a harcot elképzelni de nem is úgy mint ahogy az oroszok 60-ban elképzelték egy APC harcát.
Hát az IFV.Nekem ez magas , már látom ... Igazából az zavar meg hogy a Bronco 3 promo videóiban a 10+ katonát szállító és 12,5 mm -rel szerelt változatai , gondolom nem party busznak lettek kitalálva... Namármost Ifv-kén szóba sem jöhet , ezek szerint Apc-nek sem . Akkor mire? Illetve mi viszi a katonákat a harctérre egy láncos, nehéz dandárba?
Nem értek az egészhez , csak érdekel . Lehet a funkcióhoz tarzozó elnevezéseket is keverem. Ő tudja mit beszél , csak kissé ködösen szeret fogalmazni . Így meglehet...Szerintem itt most kicsit elbeszéltek egymás mellett.
Mondjuk megnézném, ha te ezeket megcsinálod egy 15 kilós védőmellényben, 10 kiló lőszerrel meg 20 kiló egyéb cuccal.... Istenem de imádom a nagypofájú okos civileket.
Az meg van , hogy az Ifv ... De ha kiesik a rajból x ember 20 perc alatt , neki kell visszajöni a hiányzókért? Csak ezt nem értem... Erre nincs egy külön jármű? (amit én Apc-nek gondoltam hívni )Hát az IFV.
Alapvetően az a trend, hogy mindent járműcsaládon belül próbálnak megoldani. De szerintem ez baromira megdrágítja a rendszert.
Nekem ez magas , már látom ... Igazából az zavar meg hogy a Bronco 3 promo videóiban a 10+ katonát szállító és 12,5 mm -rel szerelt változatai , gondolom nem party busznak lettek kitalálva... Namármost Ifv-kén szóba sem jöhet , ezek szerint Apc-nek sem . Akkor mire? Illetve mi viszi a katonákat a harctérre egy láncos, nehéz dandárba?
ok. legyen igy.halljon meg az ellenség))) de ha lehet ne halljhon meg senki.Ennek szívből örülök.Bár már egy ideje az a módi,hogy ne te halj meg a hazádért hanem az ellenség....
Már miért enné ez a futó felületet jobban ? Mert egy sarkon fordulni tudó sokkal jobban eszi ... Ez nagyobb íven fordul , eleve kevésbé dörzsöli...
Eléggé elterjedtek ezeka csuklós járgányok. Mi a baj velük?
Naigen, kétlem, hogy túl sok seregben alkalmaznák ebben a szerepkörben, de a felvetés ha jól értettem kisegítőjárműről szólt.De nem hagyományos értelembe vett APC-ként egy lövészdandárban.
Ezek inkább másodvonalas járművek. Ha páncélozottak is és APC szerepkörben vannak, akkor is valamilyen spec feladatot teljesítenek: vagy olyan a környezet, hogy ezt kívánja meg, vagy mondjuk tüzéreket szállít. IlyesmiA videón lévővel a nagy üveg és a csukló teljes védtelensége az első 2 legszembetűnőbb probléma. így akár egy kis létszámú páncéltörő fegyverrel nem rendelkező ellenséges csoport is megbéníthatja a járművet.
Mondjuk egy árvízvédelemhez,hóhelyzethez stb..... jól jönnének ilyen gépek.Naigen, kétlem, hogy túl sok seregben alkalmaznák ebben a szerepkörben, de a felvetés ha jól értettem kisegítőjárműről szólt.