Biztos hülye vagyok, ha mondjuk a Boxer esetében a 3 mrd forintot kiadni egy páncélozottabb teherautóért némileg soknak találom. Igaz, hogy ezen az áron már a6 leokra futná, de biztosan megéri a képességcsomag. Akkor is, ha van ami fele ennyiért tudja ugyanezt. Tudom, hogy az piros csillogós új felirat a hirdetés felső sarkában kioltja a gondolatokat, de megismétlem amit koábban kérdeztem és nem nagyon kaptam rá választ, ha valami ami nem tudja azt mint egy tank, viszont egy tank árába kerül, akkor a fenntartása, alkatrészbázisa mennyi lesz? Ez nem "húzza ki a zsebünkből a lóvét csak azzal, hogy mozgóképes állapotban tartsuk őket." Mert:
Ha sikerülne megcsípni a BW-ből kihulló mardereket, akkor a Lynx gyárunk(biztos borzasztó érzés lesz, hogy nem nagyon lehet kimondani a DE NINCS HADIIPARUNK mondatot
) itt fogja várni őket tárt kapukkal. Nem annyira rohadt bonyolult amit elmagyaráztam a nézőpontomból nyolcvanezerszer, de azért nekifutok mégegyszer.
Tegyük fel, hogy a németek miután "levedlik" a lekoszlott szarjaikat, a régi idők nosztalgiájával akár ingyen is megszabadulnának tőle. Ingyen az fúj, persze tudom, de tegyük fel. Vagy piskótáért ideadnák. Olcsón(!) Elhozzuk amennyi tetszik. Belegurítjuk a számunkra szükséges Lynxek legyártása után az épp szabad kapacitású helyekre. A gyárban, ami a mi gyárunk és bele tudunk tolni dolgokat. Beletoljuk azt a gépet ami alapján az adott technológiát megalapozta az adott gyár. Fejlesztett rá egy verziót a gyár. Hát B+ garantált, hogy ebben a gyárban aztán tuti, hogy nem fogunk tudni átemelni értelmesen kimazsolázva szükséges elemeket, alkatrészeket, fődarabokat, hogy korszerűsítsük azokat az alvázakat, amikhez kifejlesztett ez a gyár egy komplett upgradet.
Értem, hogy a 41-et rendszeresítettük. Azt is hogy mennyiért. Azt is értem, hogy mivel a 41-et rendszeresítettük, megvonaglik az idegrendszered ha nem köpködhetsz a 31 részegységeivel való munkára. Mert ezt tuti nem fogja tudni a mi Lynx gyárunk, mert ez nem olyan Lynx gyár lesz. Techdemo. Oksa. Akkor a rajta levő páncélelemek, nem is páncélelemek, nem is illeszkednek egy Marder alvázra, mert nem Marder alvázra tervezték rá őket, hanem Marder alvázra. A felfüggesztést sem arra tervezték, hanem arra. A motor, hajjaj, az bele sem fért. Belső elrendezésre sajnos nincs hadiiparunk
Az iróniát félretéve. Nekem nincsen bajom azzal, ha a végén olyan baromira jól állunk, hogy mindent KF41 alvázon megoldunk. Csak ha valamit baszom olcsón beszerezhetünk ami a mai napig képes működni, nyújt védelmet, nem kell hozzá feltalálni a modernizációs technológiát mert megvan, lesz egy komplett gyárunk, ami pont ezt a technológiát is tartalmazza, javarészt a mi tulajdonunkban, akkor ne mondd nekem azt, hogy olyan horrorra jönne ki, mintha a germánok szájhúzva csinálnák meg nekünk csilliárd aranytallérért. Mi tudnánk ütemezni, a szabad kapacitásunk függvényében.
Nem muszáj IFV-t csinálni belőlük, lehet apc, Van egy aknavető gyárunk(jajj, nincs hadiiparunk) lehet belőlük nehéz aknavetős jármű, mentő, műszaki, ha szükségét érezzük akkor löveges light/med tank, rakétás páncélelhárító, mobil radaregység, tüzérségi megfigyelő.
Szóval, ha ésszerűen összeállítva a kívánságlistát, levedléskor ropiért vagy egy kösziért megkapjuk az alapjárművet, szintén ésszerűen megtámogatjuk a kezünkben levő modern technika részeivel és kialakítunk rajta olyan dolgokat amikből, a; több kel, b; nincs és kell, c; tartalékból hirtelen előrántva jól jön, akkor biztos ez a leghülyébb gondolat ami elhangzott. Mert persze, kinyomunk annyi KF41-es akár még nem is létező verziót amennyit a költségvetés enged(itt biztos nem kell számolni a levehető tető miatt fejlesztési költségekkel, ez ingyen van mert
Vagy két ütem modern fejlesztés között, vagy vele párhuzamosan kialakítunk ropiért egy ütőképes erőt. Az aktív 20-40-60 k embert te három dandárban akarok elosztani????
Biztos nem lesz nálunk is sorkatonai szolgálat ha esetleg a tartalékos rendszer nem váltja be a reményeket?
Szeretem a militarista-revizionista álmaimat, sokan gondolunk ilyenekre is. Feltételezve, hogy egyszer eljön a megfelelő idő, még azon belül, hogy él magyar az elszakított részeken. Nemcsak az egységesebb nemzet, hanem a területek, védhetőbb határok, nagyobb politikai súly, nyersanyag, természeti erőforrás tekintetében is foglalkoztat a dolog. A politikai-katonai világ erről szól, itt ne kelljen már szabadkoznom ezért.