A kérdés/téma a kiképzésre vonatkozott...Ízlelgessük: Az F-35 repült órája valahol 35.000USD körül van!
Mindenkinek van kiegészítő gépe!
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A kérdés/téma a kiképzésre vonatkozott...Ízlelgessük: Az F-35 repült órája valahol 35.000USD körül van!
Sorry, de jelenleg a NATO közös pilótaképzés nem több mint egy memorandum:Sehol, de már sok Kelet-Európai ország az F-16-hoz szükséges amerikai képzés ára láttán is húzza a száját. Éppen ezért közösen tervezi több ország a pilótaképzést.
Európai pilótakiképző program indításáról döntött a NATO tizenegy védelmi minisztere
Ezen sztem nincs vita, de ha folyamatosan bővítünk 2 Gripen századig akkor 6-8 L-39 elfér képzésre, szinten tartásra. A bérképzés pedig netto haszon, amit vissza lehet pörgetni a rendszerbe. Sztem a térségben nagy igény lesz megfizethető áru pilotaképzésre. A csehek farvizén ebbe simán beszállhatunk.
Alapvetően a sugárhajtású kiképzőgép beszerzés 2016 óta a Zrínyi 2026 céljai közt szerepel. Kevés dolog volt ennyire konkrétan megfogalmazva, de ez igen. Nem kell meglepődni, amikor bekopogtat az ablakon.
És ez csak a direkt összefüggés. Indirekt módon még több mindenre is van lehetőség, főleg a légierőhöz kapcsolódó hazai hadiipari kapacitások megteremtéséhez. Ehhez lehet ez a megrendelés a belépő.
Mivel rendszerben gondolkodik a Zrínyi, így itt sem önmagában az kiképzőgép beszerzést kell nézni.
Ízlelgessük, ez olcsóbb, mint az USAF F-15E-é, ami töredékét tudja az F-35A-nak...Ízlelgessük: Az F-35 repült órája valahol 35.000USD körül van!
Ebben bízom én is, nyugi, ha már,... de (külön) véleményem azért csak lehet.... Indirekt módon még több mindenre is van lehetőség, főleg a légierőhöz kapcsolódó hazai hadiipari kapacitások megteremtéséhez. Ehhez lehet ez a megrendelés a belépő.
Mivel rendszerben gondolkodik a Zrínyi, így itt sem önmagában az kiképzőgép beszerzést kell nézni.
Ízlelgessük, ez olcsóbb, mint az USAF F-15E-é, ami töredékét tudja az F-35A-nak...
Már jópárszor leírtam, hogy a lengyelekkel közös üzemeltetés esetén preferálnám csak végső megoldásként a saját kiképzőgépet.akkor most gondold végig, hogy mi lenne, ha a minimum 3x annyiba kerülő M346-ot melegítené ránk @blogen De bármelyik nagysebességű kiképzőgép, amelyik az F-35-höz elengedhetetlen (Pl.: KAI T-50, T-7 Red hawk, M346 Mater) minimum a duplájába kerül, és a fenntartása sem annyi...
Gondolom a Molnár Balázs arról próbál meggyözni bennünket, hogy ne vegyünk F-15E-t.Ez hogy jon ide?
Már jópárszor leírtam, hogy a lengyelekkel közös üzemeltetés esetén preferálnám csak végső megoldásként a saját kiképzőgépet.
- Tehát a legjobb megoldás valamilyen nemzetközi programba becsatlakozni és itthon max Zlin +valamilyen turbopropból féltucat, hogy ne teljesen hülye/alkalmatlan növendékeket küldjünk ki!
- Ha ez nem járható, akkor itthon Zlin +valamilyen turboproból féltucat és emellé hat darab M346 Master a lengyelekkel közösen üzemeltetve Deblinben.
Ha vennünk kell, akkor a legszükségesebb minimálmennyiségben, de azt a típust kell válasszuk, ami képes az F-35-re, teljes értékű harci pilótát kibácsájtani, hogy semmilyen meglepetés ne érje ott az újjoncokat, ne a százötvenmillió dolláros technikát zúzzák le. És ebből a szempontból tök mindegy, hogy lesz e magyar F-35 vagy sem, a kaput ne zárjuk be, hogy a légierőnk kényszerűen háztáji pilótaképzése alkalmas legyen erre!
Én aztán nem stresszelek csak a szomszéd miatt.Ebben bízom én is, nyugi, ha már,... de (külön) véleményem azért csak lehet...
Asszem már nem az a kérdés, hogy mikor, hanem hogy majd melyik bolygóra.Rendben, és mikorra érkeznének az magyar F-35-ök?
A vicc, hogy én is Pumát akartam ... de az avatarom nem adom!Én aztán nem stresszelek csak a szomszéd miatt.
Persze. Én is Pumát akartam 1 éve, aztán nézd hova züllött az avatarom...
A lengyel program szerint az első század hat éven belül válik bevethetővé (2026), míg a második négy évvel később (2030). Nagyjából ebből lehet kiindulni. De az egészben ott van, hogy el lehet e adni Biden bandájának, hogy mégiscsak szövetségesek vagyunk, a NATO szétmarcangolása helyett a jó viszonyra törekvésre kellene fordítani az energiákat és azzal mindkét fél jól jár. Ha nem sikerül, akkor nyilván soha, ha sikerül, akkor szerintem 2027-28 lehet amikor F-35 ad először készültséget Kecskeméten.Rendben, és mikorra érkeznének az magyar F-35-ök?
Mielőtt ide költöztek a Griffek már volt szó 6 darabról. Meglátjuk...
Egyébként meg a szlovákoknak még értelmetlenebb lenne,viszont ha ide járnának "vezetni tanulni"... Jut eszembe,nekik szóba jöhetnek a Zlinjeink?
Nem úgy van az! A cseheknél tudtommal a már képzett Gripen pilóták is vissza-vissza/át-átülnek az ALCA-kar. Mindha ilyet olvastam volna. De pl. a BW is azért fog H145M-eket még beszerezni, hogy pl. a Tiger piloták olcsóbban tegyenek "magukba" repült órákat...A kérdés/téma a kiképzésre vonatkozott...
Sorry, de jelenleg a NATO közös pilótaképzés nem több mint egy memorandum:
https://aero-space.eu/2020/09/08/ne...litary-pilots-and-conditions-for-its-success/
Fizetett reklám Az Alb, NG-t tolja.
Megj:
Arohadtak! 2 hónap és még nincs vizsgázott pilóta! Röhely!Sorry, de jelenleg a NATO közös pilótaképzés nem több mint egy memorandum:
https://aero-space.eu/2020/09/08/ne...litary-pilots-and-conditions-for-its-success/
Fizetett reklám Az Alb, NG-t tolja.
Megj:
Megint nem tudod, hogy mibe dumálsz bele, igaz?Ízlelgessük, ez olcsóbb, mint az USAF F-15E-é, ami töredékét tudja az F-35A-nak...