Nekem egy sárgászöld változatom volt.Az érdekessége az volt, hogy valami nagyon furcsa szürkés-kékes színe volt.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nekem egy sárgászöld változatom volt.Az érdekessége az volt, hogy valami nagyon furcsa szürkés-kékes színe volt.
Ennek örülök!Amúgy meglepődsz de eléggé faszaAz a legjobb, hogy a Bren A1-el a csehek fizették ki a tanulópénzt, a ketteshez és így a fő nyűgöket, főleg az ergonómiában már kijvították, meglepően egyszerű szétszerelni és nem érzékeny a koszra. A lőszerekkel van valami mizéria, mert természetesen nem azt vettük amit a gyártó ajánl hozzá (mert mi jobban tudjuk) és emiatt voltak akadályok, de azóta a lőszer cserére került amivel voltak a bajok.
@Spartan.asfv mondott problémákat vele ezeket én nem tapasztaltam annyira.
Szerintem a legjobb AK-klón a finn Rk95.![]()
Kb igy kellett volna továbbfejleszteni....
Én most is azt mondom,hogyha csak a válltámaszt lecserélik egy ehez hasonlóra,bőven megfelelt volna .Abban a korban maga a fegyver többet tudott,mint a sorkatona,kinek a kezébe nyomták,még igy,az elcseszet bot válltámasszal is.
Ha kapna némi ilyen Rk95 szerű továbbfejlesztést,olyan lengyel szereléksint,1-2 apróságot,még ma is tökéletesen megfelelne tartalékos milicista fegyvernek.
Szerintem a legjobb AK-klón a finn Rk95.
Sváci SIGre mondják,hogy a legjobb AK változat,de azzal én nem találkoztam.Mondjuk Rk95el se,csak az elődjével egyszer.Szerintem a legjobb AK-klón a finn Rk95.
Pontosan nem tudom csak ugyan azok voltak az értékei mint a CZ általá ajánlott lőszernek és ezért voltak akadályok.De,van olyan fegyver,amin lehet,sőt,előirás.Pl FAL.De hagyjuk...
@krisss Szóval mi volt a gond a löportöltettel?
Vagyis inkább nem azok voltak az értékei.Pontosan nem tudom csak ugyan azok voltak az értékei mint a CZ általá ajánlott lőszernek és ezért voltak akadályok.
Vaklőszerrel mi a helyzet?Amúgy meglepődsz de eléggé faszaAz a legjobb, hogy a Bren A1-el a csehek fizették ki a tanulópénzt, a ketteshez és így a fő nyűgöket, főleg az ergonómiában már kijvították, meglepően egyszerű szétszerelni és nem érzékeny a koszra. A lőszerekkel van valami mizéria, mert természetesen nem azt vettük amit a gyártó ajánl hozzá (mert mi jobban tudjuk) és emiatt voltak akadályok, de azóta a lőszer cserére került amivel voltak a bajok.
@Spartan.asfv mondott problémákat vele ezeket én nem tapasztaltam annyira.
Hát most az most fasza, tavaly találtak hibás vakszereléket aztán utána mindet visszahívták röntgenes vizsgálatra és ami hibás volt garis cserét kapott.Vaklőszerrel mi a helyzet?
Ez azóta buktázódott és a lengyelek megvették az AMV XP licencét is.Ahogy nézegettem most a lengyel fejlesztés dolgait, futottam bele egy 6x6 Rheinmetall-lengyel közös fejlesztésű apc tervezetbe. Már, hogy van ilyen. Szerintetek ennek lehet köze a majd nálunk fejlesztetthez, gyártotthoz, vagy egész más?
![]()
Polish-German Armoured Personnel Carrier Is To Be Developed
**Polska Grupa Zbrojeniowa (Polish Armament Group), together with the OBRUM company, has signed an agreement with the German Rheinmetall Man Military Vehicles company, regarding a joint programme, the aim of which is be to develop a wheeled, 6x6, amphibious armoured personnel carrier.**www.defence24.com
Azt hittem azon kívülálló dolog lehet, de így értem, hogy nem futottam bele mint folyamatban levő projekt.Ez azóta buktázódott és a lengyelek megvették az AMV XP licencét is.
A lengyelekkel elég nehéz együtt dolgozni bárki külföldi cégnek ezért sem nagyon boltoltunk velük mi sem.Azt hittem azon kívülálló dolog lehet, de így értem, hogy nem futottam bele mint folyamatban levő projekt.
Összefoglalnád a lényeget?
Igazából annyi, hogy leírja, hogy milyen műveletekben hány jármű és katona sérült meg.Összefoglalnád a lényeget?
Igazából annyi, hogy leírja, hogy milyen műveletekben hány jármű és katona sérült meg.
Egy BTR sem lett használhatatlan bár jópárat vontatni kellett és csak sérültjeik voltak.
Meg van benne stabilizátor értelmes éjjellátó, elektromos toronyforgatás és a fékrendszere valamint a futóműve is új.Köszönöm.
Tehát akkor APC-nek végülis megteszi.
Ha jól tudom picit erősebb a páncélzata, mint a BTR-80-nak meg talán a motorja is.
Meg van benne stabilizátor értelmes éjjellátó, elektromos toronyforgatás és a fékrendszere valamint a futóműve is új.
Az alapvető hibákat (farmotor, oldalra nyíló ajtók) nem javítja de 80-ashoz képest ég és föld.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..