Gránátokra visszatérve, íme az amerikaiak által újra feltalált lyuk a sajtra:
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Igen, de itt vészhelyzeti opcióról beszélünk. Az világos, hogy nem egészséges az a dobtár a Brennek és az is, hogy szép kis szórás lesz!A golyószórnak általában van egy hosszabb vastagabb csöve (vagy pedig akár cserélhető csöve is) optimális esetben hevederes vagy pedig multi adogatású.
Illetve általában nagyobb a tűzgyorsasága mint egy karabélynak. Ezért is kezdtek kihalni a karabély alapú golyószórók.
Vészhelyzetben is szar. Lőttem hasonlóval mind AK-val mind M4-el. Igazából közel sem jó annyira mint amenyire papíron kinéz.Igen, de itt vészhelyzeti opcióról beszélünk. Az világos, hogy nem egészséges az a dobtár a Brennek és az is, hogy szép kis szórás lesz!
Oké, erre voltam kíváncsi, mert én nem. Nekem csak jól nézett ki papíron a lehetőség!Vészhelyzetben is szar. Lőttem hasonlóval mind AK-val mind M4-el. Igazából közel sem jó annyira mint amenyire papíron kinéz.
Az afgánok nagyon szerették mert fenyegető és látványos. Lehet vele vagizni.Oké, erre voltam kíváncsi, mert én nem. Nekem csak jól nézett ki papíron a lehetőség!
Egyáltalán miért nyilvános, hogy létezik a Zrínyi2026?!?Új rajszerkezet lesz, és nem nem nyilvános
Hogy ne lepődj meg ha egy leopard 2 A7 keresztül rongyol a hátsókerteden és elviszi a kutyaházat meg a fészert.Egyáltalán miért nyilvános, hogy létezik a Zrínyi2026?!?
Az lényegtelen. Lehet e vele érdemleges fedezőtüzet adni, stb.Az afgánok nagyon szerették mert fenyegető és látványos. Lehet vele vagizni.
A Z26 előtt évekig nem értettem miért nyilvános, hogy létezik Honvédség...Egyáltalán miért nyilvános, hogy létezik a Zrínyi2026?!?
Miért, létezett?A Z26 előtt évekig nem értettem miért nyilvános, hogy létezik Honvédség...
Kevesebb az előnye mint a hátránya. Nagy és nehéz cserében általában mondjuk 70 lőszer fér bele (amit 2 sima tárra kiváltasz vele cserébe sokkal nagyobb mint 2 tár) Általában ahogy fogy a lőszer adagolási hibák léphetnek fel és a legtöbbet nem is tudod a papíron leírt maximumára telerakni mert nem adagol normálisan.Az lényegtelen. Lehet e vele érdemleges fedezőtüzet adni, stb.
az, hogy a golyószóró nem attól golyószóró, hogy nagyobb a tárkapacitása. A MINIMI 30 lőszeres tárral is golyószóró nem pedig gépkarabély.Mi lesz a probléma?
Azt gondoltam volna, hogy ez csak a második dobtárra következik be (nyilvánvaló, hogy egy karabély mechanikáját nem erre tervezték)! Azért is írtam lövészenként egyet. Szóval a gyakorlati tapasztalatod szerint ez van. Akkor erről az opcióról ennyit.Kevesebb az előnye mint a hátránya. Nagy és nehéz cserében általában mondjuk 70 lőszer fér bele (amit 2 sima tárra kiváltasz vele cserébe sokkal nagyobb mint 2 tár) Általában ahogy fogy a lőszer adagolási hibák léphetnek fel és a legtöbbet nem is tudod a papíron leírt maximumára telerakni mert nem adagol normálisan.
Az rendben van, hogy a Gidránra elég 12,7 miliméteres.1. IFV (30mm) + APC (12,7mm)
Ma már a 12,7 egy APC-n borzasztóan kevés. Ha őszinték akarunk lenni akkor APC 30mm, IFV 30mm+. Ez a közeljövő realitása.Az rendben van, hogy a Gidránra elég 12,7 miliméteres.
De én az APC-re is gépágyús tornyot raknék párhuzamosított géppuskával.
Szerintem olyan APC-nk lesz aminek az alváza, futóműve elfogja ezt bírni. Szerintem semmi értelme a 12.7-nek régen a Strykerre és a románok is rakták az APC-jükre és ők is rájöttek, hogy ez oda kevés, ha már olyan sokba kerül a " gép".
Persze lehet, hogy tévedek....
Gépágyúval már IFV-lesz az APC-ből, nem de?Az rendben van, hogy a Gidránra elég 12,7 miliméteres.
De én az APC-re is gépágyús tornyot raknék párhuzamosított géppuskával.
Szerintem olyan APC-nk lesz aminek az alváza, futóműve elfogja ezt bírni. Szerintem semmi értelme a 12.7-nek régen a Strykerre és a románok is rakták az APC-jükre és ők is rájöttek, hogy ez oda kevés, ha már olyan sokba kerül a " gép".
Persze lehet, hogy tévedek....
Nem. A vadásztőrből sajtkés lesz ha sajtot vágsz vele?Gépágyúval már IFV-lesz az APC-ből, nem de?
Ez a főkülönbség - az alváz ugyanaz, elvileg...
De a védettsége nem olyan mint egy IFV-nek és nem lánctalpas, nem tud együtt menni a harckocsival.Gépágyúval már IFV-lesz az APC-ből, nem de?
Ez a főkülönbség - az alváz ugyanaz, elvileg...
Amit leírtam erre gondoltam én is...Ma már a 12,7 egy APC-n borzasztóan kevés. Ha őszinték akarunk lenni akkor APC 30mm, IFV 30mm+. Ez a közeljövő realitása.
"Ez kizárt dolog, mert nem tudom"Nem. A vadásztőrből sajtkés lesz ha sajtot vágsz vele?