Nem. A vadásztőrből sajtkés lesz ha sajtot vágsz vele?Gépágyúval már IFV-lesz az APC-ből, nem de?
Ez a főkülönbség - az alváz ugyanaz, elvileg...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem. A vadásztőrből sajtkés lesz ha sajtot vágsz vele?Gépágyúval már IFV-lesz az APC-ből, nem de?
De a védettsége nem olyan mint egy IFV-nek és nem lánctalpas, nem tud együtt menni a harckocsival.Gépágyúval már IFV-lesz az APC-ből, nem de?
Amit leírtam erre gondoltam én is...Ma már a 12,7 egy APC-n borzasztóan kevés. Ha őszinték akarunk lenni akkor APC 30mm, IFV 30mm+. Ez a közeljövő realitása.
"Ez kizárt dolog, mert nem tudom"Nem. A vadásztőrből sajtkés lesz ha sajtot vágsz vele?
Nem. Az IFV együtt harcol a gyalogsággal és a harckocsikkal. Az APC meg nem harcol együtt sem a gyalogsággal sem a harckocsikkal."Ez kizárt dolog, mert nem tudom"
Késekhez nem értek - de ugye az IFV tűztámogatja az általa szállított gyalogságot, amihez komolyabb fegyverzet kell (gépágyú, rakéta). Az APC meg harctéri taxi egy önvédelmi 50-es géppuskával, ami ha lehet nem megy be a "harcok sűrűjébe".
"Infantry fighting vehicles are distinct from armored personnel carriers (APCs), which are transport vehicles armed only for self-defense and not specifically engineered to fight on their own.[1] IFVs are designed to be more mobile than tanks and are equipped with a rapid-firing autocannon or a large conventional gun; they may include side ports for infantrymen to fire their personal weapons while on board" - mondá a Wikipédia...
Mit nem? Ugyanezt mondtam!Nem. Az IFV együtt harcol a gyalogsággal és a harckocsikkal. Az APC meg nem harcol együtt sem a gyalogsággal sem a harckocsikkal.
Nem ezt mondtad. Az APC a tűztámogató, Az IFV az nem az. Gondold végig melyik hangzik jobban:Mit nem? Ugyanezt mondtam!
Szóval IFV harcol, a gyalogosok meg csak őt védelmezik?! Aha...Nem ezt mondtad. Az APC a tűztámogató, Az IFV az nem az. Gondold végig melyik hangzik jobban:
1.
Egy minimum 30mm-es gépágyúval és ATGM-el felszerelt jármű közelbiztosítását látja el egy raj miközben a jármű pusztítja az ellenséget.
2.
Egy minimum 30mm-es gépágyúval és ATGM-el felszerelt jármű támogat egy rajt miközben az pusztítja az ellenseget.
Szerinted melyik a hatékonyabb?
Igen. IFV-t a gyalogos védi, APC a gyalogost támogatja. De ez igazából nem technikai, hanem szervezeti kérdés.Szóval IFV harcol, a gyalogosok meg csak őt védelmezik?!
Amúgy bár senki nem kérdezte szerintem a paratlan szamú deszant a szerencsés. Tehát ha választani lehetne a 8 és a 7 fős közt akkor én a 7-et preferálom.
A 8 és a 9 fő közül persue a 9-et. Ha pedig ennél nagyobb a létszám (pl nem járművel hajt vegre feladatot a raj ezért a jarmű szemelyzete is csatlakozik) akkor mind1, hogy10 vagy 11 fő az már nem oszt nem szoroz semmit.
Igen ez az alap. Ha valamit nem tud megsemmisítenibaz IFV akkor megy a gyalogság.Szóval IFV harcol, a gyalogosok meg csak őt védelmezik?! Aha...
Igen, elvileg...Az APC meg nem harcol együtt sem a gyalogsággal
Egyet értünk....Nem ezt mondtad. Az APC a tűztámogató, Az IFV az nem az. Gondold végig melyik hangzik jobban:
1.
Egy minimum 30mm-es gépágyúval és ATGM-el felszerelt jármű közelbiztosítását látja el egy raj miközben a jármű pusztítja az ellenséget.
2.
Egy minimum 30mm-es gépágyúval és ATGM-el felszerelt jármű támogat egy rajt miközben az pusztítja az ellenseget.
Szerinted melyik a hatékonyabb?
Pl az amerikai rajok. Amúgy nem, mert a 7 az nem 3 meg 4 hanem 2db 3 fős tűzcsoport és egy parancsnokUgyanez a helyzet 9 fővel is.A 9 főnél a raj pk egyben tűzcsoport pk is. A raj pk a rajt vezesse nem a tűzcsoportot, arra ott a tűzcsoport parancsnok.Amúgy van rá példa valahol, hogy páratlan számú egy raj? Tűzcsoportra bontásnál nem lehet ebből probléma hogy az egyik gyengébb lesz a másiknál?
Mi az amit egy gépágyús-rakétás járgány nem tud megsemmisíteni, de a pár katona gépkarabéllyal meg igen?Igen ez az alap. Ha valamit nem tud megsemmisítenibaz IFV akkor megy a gyalogság.
A magyar rajszerkezet el van baszva a 2 db PKM-el.
Pl amit nem tud belőni egy IFV oda be kell menni a rajnak. Nem kell messzire menni gondolj egy erdősávra. Olyat senki nem csinál, hogy vaktában löveti az erdősávot gépágyúval...Mi az amit egy gépágyús-rakétás járgány nem tud megsemmisíteni, de a pár katona gépkarabéllyal meg igen?
Városi harcon kívül nem nagyon jut eszembe más, ahol előnyben lennének...
Oké, ez 9 lesz. 2x3 lövész +2x járművezető és a rajpk. Persze páratlan. Nehézlövész esetén meg 2x3 lövész, 1x járművezető, 1x irányzó +rajpk.Pl az amerikai rajok. Amúgy nem, mert a 7 az nem 3 meg 4 hanem 2db 3 fős tűzcsoport és egy parancsnokUgyanez a helyzet 9 fővel is.A 9 főnél a raj pk egyben tűzcsoport pk is. A raj pk a rajt vezesse nem a tűzcsoportot, arra ott a tűzcsoport parancsnok.
A jármű 3 személyes nem 2. Gondold újra. Meg mi is lesz? Én nem arról beszéltem, hogy milyen lesz az új raj.Oké, ez 9 lesz. 2x3 lövész +2x járművezető és a rajpk. Persze páratlan. Nehézlövész esetén meg 2x3 lövész, 1x járművezető, 1x irányzó +rajpk.
Pedig programozott 30-as biztos profi favágásban, bozót írtásban...Pl amit nem tud belőni egy IFV oda be kell menni a rajnak. Nem kell messzire menni gondolj egy erdősávra. Olyat senki nem csinál, hogy vaktában löveti az erdősávot gépágyúval...
Na ezt elrontottam!Pl az amerikai rajok. Amúgy nem, mert a 7 az nem 3 meg 4 hanem 2db 3 fős tűzcsoport és egy parancsnokUgyanez a helyzet 9 fővel is.A 9 főnél a raj pk egyben tűzcsoport pk is. A raj pk a rajt vezesse nem a tűzcsoportot, arra ott a tűzcsoport parancsnok.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..