a-aAmúgy szerintem a 40 Gidránból már valamennyi itt van Magyarországon végszerelésen. Mint az első 10 nél
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
a-aAmúgy szerintem a 40 Gidránból már valamennyi itt van Magyarországon végszerelésen. Mint az első 10 nél
Úgy belegondolva v.színű az se lenne sokkal rosszabb annál mint ami most van, amikor Nógrádi György a katonai szakértő és Német Szilárd a miniszter helyettesAztán jönne egy kormányváltás ( remélem nem jön ) tavasszal és katonai kérdésekben, szakmailag, Kovács Gyula lenne a megmondóember, Vadai Ágnesnek. Ugye ???
Nógrádi biztonságpolitikai nem katonaiÚgy belegondolva v.színű az se lenne sokkal rosszabb annál mint ami most van, amikor Nógrádi György a katonai szakértő és Német Szilárd a miniszter helyettes
Esélyes, hogy kormányváltás esetén a Jobbikhoz kerülne a téma (minisztérium), ők meg nagyon is támogatják a haderő reformot. Egyébként valamelyik fideszes mondta (már nem emlékszem ki), hogy "kamerán kívül" a honvédelmi bizottságban ülő ellenzékiek többsége is elismeri a Zrínyi-program érdemeit. A döntések átláthatóságát szokták bírálni, nem azt hogy szükség van a modernizációra.Aztán jönne egy kormányváltás ( remélem nem jön ) tavasszal és katonai kérdésekben, szakmailag, Kovács Gyula lenne a megmondóember, Vadai Ágnesnek. Ugye ???
Ezt az esélyt miből számoltad ki? Ott van Vadai, aki éveken keresztül HM államtitkár volt. Akkor még nem sikerült teljesen nullázni a sereget, de most valószínűleg újra megpróbálná. 2010-ben félbe kellett hagynia élete főművét, most szerintem szívesen folytatná.Esélyes, hogy kormányváltás esetén a Jobbikhoz kerülne a téma (minisztérium), ők meg nagyon is támogatják a haderő reformot. Egyébként valamelyik fideszes mondta (már nem emlékszem ki), hogy "kamerán kívül" a honvédelmi bizottságban ülő ellenzékiek többsége is elismeri a Zrínyi-program érdemeit. A döntések átláthatóságát szokták bírálni, nem azt hogy szükség van a modernizációra.
Szóval változás esetén nem tartom valószínűnek, hogy abba maradna projekt. A 2%-os NATO elvárás egyébként ugyanúgy élni fog és mivel elvileg céljuk a jobb kapcsolat NATO-val, EU-val, így ennek elérését nem lehet sokáig húzni. 2026-ra a nehéz dandár meg kifejezett NATO kérés, nagy égés lenne nem teljesíteni. A megrendelt leszerződött cuccok mindenesetre biztos, hogy meg fognak érkezni: bárki lesz is kormányon.
Úgy belegondolva v.színű az se lenne sokkal rosszabb annál mint ami most van, amikor Nógrádi György a katonai szakértő és Német Szilárd a miniszter helyettes
A Jobbiknak a BM és HM tárcák fontosak, ezért fognak lobbizni majd - szerintem jó eséllyel. Majd '22-ben elválik...Ezt az esélyt miből számoltad ki? Ott van Vadai, aki éveken keresztül HM államtitkár volt. Akkor még nem sikerült teljesen nullázni a sereget, de most valószínűleg újra megpróbálná. 2010-ben félbe kellett hagynia élete főművét, most szerintem szívesen folytatná.
Nógrádinak nincs köze a kormányzáshoz, sem a haderőfejlesztéshez. Lakossági fórumokon szórakoztatja a nyugdíjasokat.Úgy belegondolva v.színű az se lenne sokkal rosszabb annál mint ami most van, amikor Nógrádi György a katonai szakértő és Német Szilárd a miniszter helyettes
Miért, minek nekünk harckocsi..?Vadai még mindig ott tart, hogy minek nekünk harckocsi...
Ezt én is mondtam párszor, de szét lettem oltva, hogy drága és felesleges...bőven megtenné egy Lynx re szerelt 120 mm es ágyú is.
Sztem tuti vmi nőnek adnák a honvédelmi minisztériumot. Az annyira trendi lenne.Esélyes, hogy kormányváltás esetén a Jobbikhoz kerülne a téma (minisztérium), ők meg nagyon is támogatják a haderő reformot. Egyébként valamelyik fideszes mondta (már nem emlékszem ki), hogy "kamerán kívül" a honvédelmi bizottságban ülő ellenzékiek többsége is elismeri a Zrínyi-program érdemeit. A döntések átláthatóságát szokták bírálni, nem azt hogy szükség van a modernizációra.
Szóval változás esetén nem tartom valószínűnek, hogy abba maradna projekt. A 2%-os NATO elvárás egyébként ugyanúgy élni fog és mivel elvileg céljuk a jobb kapcsolat NATO-val, EU-val, így ennek elérését nem lehet sokáig húzni. 2026-ra a nehéz dandár meg kifejezett NATO kérés, nagy égés lenne nem teljesíteni. A megrendelt leszerződött cuccok mindenesetre biztos, hogy meg fognak érkezni: bárki lesz is kormányon.
u.i.: Vadati hagyjuk - hülyeségeket mond, azt is népszerűség hajhászásból, a DK-s nénik meg kajálják.
Azt hiszem, te egy másik jobbikra gondolsz, nosztalgiából. Ez a mostani nem a haderő fejlesztést, hanem a DK-t támogatja de nagyon.A Jobbiknak a BM és HM tárcák fontosak, ezért fognak lobbizni majd - szerintem jó eséllyel. Majd '22-ben elválik...
Szétosztva a gyalogság tűztámogatására? Én nem hiszem, hogy ez így lenne...Miért, minek nekünk harckocsi..?
Amennyi lesz az úgy is szét lesz osztva a gyalogság tűztámogatásra, anire viszont bőven megtenné egy Lynx re szerelt 120 mm es ágyú is.
Magyarul csinálnál egy Hungaryen TAM-harckocsit,light Merkavát.....Vagyis szerinted is kell hk.Miért, minek nekünk harckocsi..?
Amennyi lesz az úgy is szét lesz osztva a gyalogság tűztámogatásra, anire viszont bőven megtenné egy Lynx re szerelt 120 mm es ágyú is.
Németh Sziszihez kapcsolódva és, hogy szakmai kérdésekbe nem szólhat bele. A gulyáságyú az smafu?Nógrádi egy jó előadóművész, de nem döntéshozó. Németh Szilárd meg politikai államtitkár. Ilyen minden kormánynál van. Szakmai döntésekbe nem hinném hogy beleszólhat, vagy beleszól.
Vadai, baszki. Tudod, a "szagerto", aki "tanit" az NKE-n - apropo: mit is, valaki tudja?Sztem tuti vmi nőnek adnák a honvédelmi minisztériumot. Az annyira trendi lenne.
OFFAzt hiszem, te egy másik jobbikra gondolsz, nosztalgiából. Ez a mostani nem a haderő fejlesztést, hanem a DK-t támogatja de nagyon.
Nekem egyáltalán nem állt szándékomban, pusztán relflektáltam az állításodra.OFF
Azt én is nagyon sajnálom, hogy a DK ennyire erős az ellenzéki oldalon...de ennél jobban most ne menjünk bele a "belpolba".
ON
Úgy belegondolva v.színű az se lenne sokkal rosszabb annál mint ami most van, amikor Nógrádi György a katonai szakértő és Német Szilárd a miniszter helyettes