K
kamm
Guest
Ez szerintem tulzas. Semmi baj nincs a hagyomannyal, raadasul a 41-es hegyivadasz-hatarvadasz sapka kifejezetten jol is nez ki, plane ha meg ilyen tortenelmi folytonossagot, azonossagtudatot is hoz.Olyan sok alternatíva nincs, blogen ugyan szokott írni nagyon meredek dolgokat is, de ezt speciel nagyon jól kifejtette évekkel ezelőtt itt.
Mégpedig, hogy olyan sapka jöhet csak szóba, amit a PMC-sek is hordanak a bolygó bármely vidékén, mert mivel ők nem parancsra viselik, ezért csak olyan cuccokat használnak, amik valóban praktikusak, amiknek van előnye, haszna, értelme. Így tehát a dzsungel-bozótkalap, a baseball-sapka és még esetleg a, jobb szót nem tudok rá, "sildes katonasapka" jöhet szóba. Sorrendben:
Nem kellenek hagyományok. A hagyományok maximum az ünnepekre valóak.
Ez egy munkaeszköz. Arra való, hogy a katona fejét és részben a szemét minden olyan helyzetben védje minél kényelmesebben, ami nem olyan műveleti terület, ahol lőnek rá (mert ott jobb esetben sisakot fog hordani).
Tuldimenzionalod.Tehát, amikor 12-24 vagy még több órát van a határon migriket figyelve, kergetve részben a tűző napon, vagy épp járőrözik a városban a katonai rendész társával, vagy árvízhelyzetben segédkezve pakolja a homokzsákot, vagy bármi egyéb tevékenységet végez, akkor olyan tökfödője legyen, ami nem kényelmetlenséget okoz, nem akadályozza, hanem épp ellenkezőleg, a segítségére van, fokozza a komfortérzetét.
En ket-harom napot is huhogtam szo szerint a hatarkovektol par lepesre, sajat magunk altal asott-alcazott lyukakban, susnyaban, de nem kulonosebben zavart meg a regi sapka sem (persze a bor szalagot kiteptuk mar az elso napon.)
Hogy skalara helyezzem: a kurva szunyogok sokkal inkabb idegesitettek nyaron (meg jo, hogy volt halo az arcunk ele a nyari alcaruhan), a szar ruhazat meg telen (szarra fagytunk volna ha nem veszunk ala anyukototte mellenyt, jegeralsot stb, mert a 'betont' felhuzva max obj orseg lehetseges, abban nem mozogsz sehova.)
A linken lathato szerintem teljesen rendben van, bar nem ertem, minek kell feltalani a spanyolviaszt ujra (NER-deisgner?), ott a 1941M hegyivadasz sapka es jonapot...?A linkeden látható példány a pici sildjével, meg a még mindig indokolatlan csúcsosságával pont nem ilyen (bár a jelenlegi bocskainál azért némileg jobbnak tűnik).