Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Na megint a halálba menetelésre keresünk embert...
Micsoda különbség van ehhez képest mentalitásban a régóta győztes hadseregeknél:
Abba kellene hagyni a propagandát ha nem megy. Arra kell toborzni a katonát, hogy öljön, pusztítson, felégessen mindent amit csak kell, hogy az ellenség megszűnjön létezni és nem arra, hogy meghaljon. A halott katona haszontalan a hazának! Ez a mindhalálig kitartás az idióta vérnacionalista civil hőzöngők propagandája a hátországból, amit hősies pózba vágva magukat adnak elő. Undorító és semmi biztató nincs abban, ha az NKE-n ez a szellemiség uralkodik a professzionalizmus helyett.
Ne csodálkozz rajta mert a fórumnak ezen szegmense úgy működik mint egy nagy olvasztótégely minden irányból ömlik bele a "matéria", hogy aztán ebből "zseniálisabbnál zseniálisabb" ötletek, "sziporkázóbbnál sziporkázóbnál" gondolatmenetek illetve az egyetemes modern harcászatot alapvetően megváltoztató "forradalmi" "diszertàciók" szülessenek meg belőle...Nem láttam még olyan zakkantat az itt jelenlevőkön kívül aki ilyen dolgokkal a leghalványabb mértékben is foglalkozott volna főként nem a katonai vezetésen belül
Mondjuk ismerek nem egy disszertációt, amit simán überel itt pár elképzelés...Ne csodálkozz rajta mert a fórumnak ezen szegmense úgy működik mint egy nagy olvasztótégely minden irányból ömlik bele a "matéria", hogy aztán ebből "zseniálisabbnál zseniálisabb" ötletek, "sziporkázóbbnál sziporkázóbnál" gondolatmenetek illetve az egyetemes modern harcászatot alapvetően megváltoztató "forradalmi" "diszertàciók" szülessenek meg belőle...
Ugyanmár a világon mindenhol a történelem része a hős kultusz a mindhalálig tartó soha meg nem hátrálunk mentalitás.Még a nagy amerikai hadseregben is az indentitásuk része, lásd pl AlamoA mindhalálig az nem az a szituáció. A mindhalálig az, ha Görgey csatát kezd Világosnál vagy Budapest értelmetlen védelme a második világháborúban. Egy katona semmilyen körülmények közt, soha nem harcolhat mindhalálig. Lényegében soha, mert a kannibáloknak azért nem adod meg magad a dolog fölöslegessége miatt, de a kannibálok meglehetősen ritkák. Minden normálisabb esetben a katonának lényegében nem opció, hanem kötelessége megadnia magát, ha nincs lehetősége semmilyen értelmes harcra, hanem már csak a pusztulás maradna, mert a katona érték, ezt az értéket mentenie kell a következő háborúig minimum.
Az ilyen fordításokon (ti. 101st Airborne) még mindig fennakad a szemem...Légiszállítású hadosztály
Valahol igazad van de szerintem a légiszállítású jobban hangzik mint a "légiúton továbbított" vagy a "légi úton szállított".....Az ilyen fordításokon (ti. 101st Airborne) még mindig fennakad a szemem...
Nem lett rossz,pedig én aztán elég nagy "ellenérzések" nézem az ilyen "kategóriájú" videókat.Volt már?
Egyetértek szerintem is vállalható, produkciót hoztak létre....Osszehasonlitva az altalam emlegetettekkel (US Army campaign, by McCann), egyaltalan nem rosszabb a magyar:
Ja es ugyanugy kapott hideget-meleget az itteni is: https://taskandpurpose.com/entertainment/armys-new-recruiting-commercial/
Ha ruman lennek, az kérdezném "Wtf was that??? I was hoping for a proper army show - but what the fuck, who are these kids...??"Csak elrettentésként lehet ezt úgy is csinálni ahogy azt a román "barátaink" csinálták.......
Azoknak akik még nem látták itt van a Román Haditengerészet toborzó videója.....
Szerintem ennek a videónak rendezőjére túl nagy hatással volt a Kustorica és túl sokszor látta a Macska-jajtHa ruman lennek, az kérdezném "Wtf was that??? I was hoping for a proper army show - but what the fuck, who are these kids...??"
Szerintem is egészen jó. Nekem inkább az nem tetszett, hogy 1:42 körül a Leopárd csúnyán fölé lő a célnak. Betehettek volna egy telitalálatot, ha már toborzófilm.Én rosszabbat vártam.
Ez a stroboszkópos ágás nekem nem jön be, de amúgy elmegy szerintem.
Inkább halnék a hazámért akár lovas rohammal a gépuska tüzrben mint összesorvadva a kórházi ágyban hogy a rák eszi a testemet, magam alá szarva, hugyozva!Az egészben az a baj, hogy még legmagasabb szinten is úgy gondolják, hogy a katona feladata meghalni a hazáért. Mintha az orvos feladata az lenne, hogy elhulljon a járványban vagy az ácsé, hogy munkabalesetet szenvedjen lezuhanva a tetőről. A katona hősi halála a rosszul végzett munka következménye. A halott katona rossz katona volt, rosszul felszerelt, rosszul kiképzett, rosszul álcázott, rosszul védett katona. Nem hirdethetik propagandában, hogy dolgozz szarul és dögölj meg! Ez azt jelenti, hogy a katonai gondolkodás elméleti fellegvárában is hülyék ülnek, akik nem szakmaként tekintenek a katonáskodásra, hanem küldetésként vagy ki tudja miként, de egyértelműen nem szakmai, hanem ideológiai kérdésként, ahol a halál egy végcél, miközben ebben a szakmában az ölés a végcél, az ellenségnek kell meghalnia.
A legmélyebb alapoknál van valami nagyon elcseszve és ez nagyon sok mindenre kihathat. Többek közt arra, hogy mennyire gondolják komolyan a hatékonyságot mint szervezeti vagy technikai célt. Meg arra, hogy mennyire veszik komolyan, hogy a legnagyobb érték, ami rájuk van bízva az alárendelt munkavállalójuk élete.
Dudi volt, nem is olyan rég és pont az ő kommentje jutott eszembe azonnal, amikor láttam a mindhaláligos propagandafilmecskét, mert a hatékony szervezet ilyenre nem szorul:Nem láttam még olyan zakkantat az itt jelenlevőkön kívül aki ilyen dolgokkal a leghalványabb mértékben is foglalkozott volna főként nem a katonai vezetésen belül
Én ennéll mélyebb problémát látok. A gondolkodáson kell először változtatni. Egyszerűen a Honvédség teljes szervezetének a a gondolkodásának a központjában nem a harc sikeres megvívása áll. Ez csak amolyan sokadlagos vagy fel sem merülő dolog. Nincs értelme semmilyen változtatásnak, ha a gondolkozás nem változik.
Szerintem ez összefügg. Ezt a videót kiengedték a kezük közül ezzel a konklúzióval, úgy akkor ott vagy beleszarás van, vagy egyenesen elfogadhatónak tartják ezt az üzenetet.Nem nagyban értem. Nem haditervekre, vagy eszközbeszerzésre gondolok.
Mindennek abba az irányba kéne mutatnia, hogy a harcoló vagy harctámogató alegység siksres legyen. Ehelyett mi van? Az, hogy ez alig érdekel valakit, az a gondolkozás primátusa, hogy el legyen végezve valahogy a munka. Olyan mintha egy étteremben a szakacsnak nem a finom főtt hús elkészítése lenne a célja, csak az hogy főjjön meg a húsvalamennyire a többi le van szarva.
Egy príma hadsereg jó katonája végül a kórházi ágyban fog meghalni, ahol a rák zabálja fel, mert az ellenségnek nem volt sok esélye ellene.Inkább halnék a hazámért akár lovas rohammal a gépuska tüzrben mint összesorvadva a kórházi ágyban hogy a rák eszi a testemet, magam alá szarva, hugyozva!
Szerintem itt a hiba az ön készülékében van.Dudi volt, nem is olyan rég és pont az ő kommentje jutott eszembe azonnal, amikor láttam a mindhaláligos propagandafilmecskét, mert a hatékony szervezet ilyenre nem szorul:
Szerintem ez összefügg. Ezt a videót kiengedték a kezük közül ezzel a konklúzióval, úgy akkor ott vagy beleszarás van, vagy egyenesen elfogadhatónak tartják ezt az üzenetet.
Biztos nincs. Az emberek gondolkodása mögött logika áll és nem egy randomgenerátor. A strukturalista szemlélet megkerülhetetlen, mert nincs összefüggés nélküli létező. Ha a mindhalálig kitartás ideológiája előkerülhet, ott bajok vannak, mert ez egy elfogadható logikus konklúziója a honvédelemnek ezek szerint, méghozzá nem is akármelyik intézményben, hanem a katonai gondolkodás fellegvárában.Szerintem itt a hiba az ön készülékében van.
Azért itt az évek során jópárszor bemutattad, hogy elég egyedi a felfogásod.
Nekem az egy telitalálatnak tűnik.Szerintem is egészen jó. Nekem inkább az nem tetszett, hogy 1:42 körül a Leopárd csúnyán fölé lő a célnak. Betehettek volna egy telitalálatot, ha már toborzófilm.
Az ilyen fordításokon (ti. 101st Airborne) még mindig fennakad a szemem...