Khm rongyosok khmakkor az már régen rossz... pont az a lényeg hogy arra ne legyen szükség.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Khm rongyosok khmakkor az már régen rossz... pont az a lényeg hogy arra ne legyen szükség.
én guerilla leszek. Nem hiszem hogy a reguláris erőinknek van esélye pl. az oroszok ellen. Ha Ukrajna elbukik, akkor itt állnak a határunkon...
Úgy legyen! Az oroszok melletti kiállása (kitartása) Orbánnak már jó ideje túl megy a racionális szinten. Lengyelek meg fél-Európa is orosz gázt vesz, még sem borulnak össze annyira az oroszokkal mint Orbán. Nehéz nem valami személyes érdekre (pénz vagy zsarolás) gondolni ha valaki ennyire a putyini vonalat tolja...Elképzelhető pár napon belül, hogy ez lesz. Én pedig orosz katonát nem szeretnék ismét itt látni. Láttam eleget. Szerintem Viktor is érzi ezt, ma azért mondta, amit mondott. Rendben hogy nem balhéztunk velük és a gázuk is kell, nekik meg a pénzünk, esetleg politikai barátságunk. De ez az ukránok elleni támadás nem volt jó ötlet a részükről. Most jön a szakítás, szerintem velük.
Elsődlegesen a NATO összhaderőben bízom, amihez nekünk is hozzá kell járulni az 1-2 jól felszerelt dandárunkkal.Akkor nem lesz sok társad. El tudod képzelni, hogy a 21. század európai országában, ahol lakása, háza, nyaralója, kocsija, munkahelye, családja van valakinek, azok tömegesen bevonulnak az erdőbe partizánkodni ? Persze, valaki biztosan lenne veled, de nem sokan.
Hacsak a németek nem mondják fel a szerződést még kötbér kifizetese árán is...Látom fejlődésképtelen vagy.
A fegyveres erőknél egységekben gondolkodnak.
A hk esetén a legkisebb erős a szakasz.
Az eleve 4 hk és nem szokás vegyesből összerakni, csak kényszer esetén.
T-72 meg nem lesz a jövőben.
miért is tennének ilyet?Hacsak a németek nem mondják fel a szerződést még kötbér kifizetese árán is...
Úgy legyen! Az oroszok melletti kiállása (kitartása) Orbánnak már jó ideje túl megy a racionális szinten. Lengyelek meg fél-Európa is orosz gázt vesz, még sem borulnak össze annyira az oroszokkal mint Orbán. Nehéz nem valami személyes érdekre (pénz vagy zsarolás) gondolni ha valaki ennyire a putyini vonalat tolja...
Nagy levegőt...Inkább úgy gondolom, a Puytinnal való kapcsolata, találkozói, amolyan politikai üzenetek voltak az EU felé, hogy mi sem vagyunk ám egyedül, ha az egész EU ránk is ront képletesen. Mert valójában annyi a kapcsolatunk haszna, hogy olcsóbb a gázunk. Mondjuk ez is jó húzás volt. Atom erőmű már nem biztos hogy lesz ebből, így. Vakcinagyár meg csinál majd más vakcinát, ha kész lesz. De itt ezt be is fejezem, nem offolom tovább a topicot. Vettünk már valamit a háború hírére ?
Elsődlegesen a NATO összhaderőben bízom, amihez nekünk is hozzá kell járulni az 1-2 jól felszerelt dandárunkkal.
Cimborám,amilyen állapotban van most az MH,NATO nélkül mi kb akkor járunk a legjobban,ha megadjuk magunkat.....jelenleg mi az oroszoknak meg reggelire is kevesek lennénk.Vedekezni nem tudnánk,csak felbosszantani őket.Meg a harcol kitörése előtt megegyezéses kapitulacio a legjobb opció.elég tág a repertoár. föleg ha valaki kombinál.
@Negan @antigonosz @honved ? ti ezt vágjátok.
nem valóság hadijáték.
Sosem olvastam még ennyire finoman hangolt kommentet tőled.Nem kívánlak megbántani, de ez nem életszerű.
Itt ez egy visszatérő téma, de én ebben nem "hiszek": nagyon valószínűtlennek tartom. Nálunk nincs etnikai kisebbség a környező országokból? nemzetegyesítés itt nem játszik. Tiszta megszállás lenne egy olyan népességgel, ami nem akarja itt látni őket és ellenállna. Nem éri meg minket megtámadni: nem lehet vele nyerni semmit. A szomszédaink nem is képesek erre katonailag: ukrán példa mutatja hogy egy elvileg jól szervezett, nagy létszámú ás modern haderő is finoman fogalmazva "alúl teljesít". Nem olyan egyszerű ám ez az inváziósdi, a nemzetközi hatásairól nem is beszélve! Az oroszok órásit hibáztak azzal hogy nem vívták ki előbb a totális légifölényt...Az orosz ellen ok. De mondjuk egy NATO tag szomszédunkkal kapunk hajba ? A török, görög viszony és ebből a haderők, ott a példa.....
az az első világháborúban meg edzett tisztek..etc által vezetett, edzett akkori magyar fiatalság volt(s nem rendezett oroszok ellen harcoltak) s nem olyanok akik még visszaolvasni sem tudnak, s mi több olyanokat tartanak szövetségeseiknek akik debileknek és kutyáknak nevezik a magyarokat, kitelepítések és betelepítések álmai közt.Khm rongyosok khm
én guerilla leszek. Nem hiszem hogy a reguláris erőinknek van esélye pl. az oroszok ellen. Ha Ukrajna elbukik, akkor itt állnak a határunkon...
A profit a háború szüli.De mi soha nem tudunk kiállítani annyi profit,
A frissen leszerelteket (2év alatt) vissza fogják hívni szerintem, fel lesznek töltve.Jelenlegi állapotba, még egy komplett dandárt sem tudunk feltölteni,
Mert egyszerűbb kényszeríteni az embereket és a lakosságra fogni a hiányt, mint önkritikát gyakorolni és megvizsgálni a főtiszt uraknak, hogy miért nem akar elég férfi katonai szolgálatot vállalni egy alapvetően militáns társadalomban. Ha ilyen bizonytalanságot mutatnának a saját addigi munkájuk felé, akkor a feletteseik vagy a politika váltaná le őket. Ördögi kör.A szerbek is most akarnak visszaállni, valamilyen formában a sorkatonai szolgálatra
7 éve szajkózzuk, hogy Ukrajna nem befagyott konfliktus és baj lesz. Tehát a válasz 7 év. Ugyanakkor most látható, mennyi idő is kellett, hogy megtörténjen az elképzelhetetlen, az orosz támadás Ukrajna ellen.
Ezért vagyok egy normális tartalékos ÉS egy agilis, adaptív önkéntes rendszer pártján, elképzelésem szerint ezekre menne az az erőforrás amit egy sorozás borsóként hányna falra.Kit mozgósítanánk kiképzettség nélkül mi ?
Tök egyszerű: kell egy széleskörű felmérés, hogy akik otthagyták a szolgálatot, miért hagyták ott, érdekli-e őket a téma úgy igazából, véleményezzenek pár dolgot 1-10, stbstb.Valamit ki kell majd találni a létszámgondokra.
Az 1920-as Rongyos Gárda max. 150 fő volt mindenkivel együtt, nem releváns a lakossági átlag egy ilyen esetében.az az első világháborúban meg edzett tisztek..etc által vezetett, edzett akkori magyar fiatalság volt(s nem rendezett oroszok ellen harcoltak) s nem olyanok akik még visszaolvasni sem tudnak, s mi több olyanokat tartanak szövetségeseiknek akik debileknek és kutyáknak nevezik a magyarokat, kitelepítések és betelepítések álmai közt.
A perszonálúnió újabb lépéssel került közelebb.Bemutatkozó látogatásra érkezett Benkő Tibor honvédelmi miniszterhez Abdullah Falah Al-Dosari, Katar Állam budapesti nagykövete március 1-én, kedden...
"Benkő Tibor honvédelmi miniszter a találkozón köszönetét fejezte ki Katar segítségéért az afganisztáni missziókban dolgozó magyar és afgán állampolgárok evakuálásában, dohai tartózkodásuk és biztonságos hazatérésük biztosításában."
Miért ne tehetnének ilyet?miért is tennének ilyet?
Én Műveleti Tartalékos vagyok!
nem lehetetlen, de kis esélyes. Ennyire sürgősen nem kell nekik harckocsi egyelőre...Miért ne tehetnének ilyet?
Ha hirtelen gyorsan kell fegyver és a gyártási kapacitás a szűk keresztmetszet, szerinted?
Emlékezz az elkobzott szájmaszk szállîtmányra!