Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
minek?!Legyen még 2 db, összesen 4 db KC-390-es.
Egy újabb Gripen-század kellene, tehát lenne összesen 24-28 db gép.minek?!
Ha valami kell a légierőnek az legalább 4-8 további feljavított Gripen C.
sok minden kellene, de mire lesz pénz az más kérdés. A szárazföldi erők jobban le vannak gatyásodva, mint a légierő. Én már további 4-8 gépnek is örülnék. Inkább tüzérséget kell nagyon megerősíteni.Egy újabb Gripen-század kellene, tehát lenne összesen 24-28 db gép.
Ha érdekel az én véleményem szart sem ér! Egy 155 mm cafatokba szedi! Még több repesszel!@Szittya most sikerült kijelölnöm a területemet egy hangfogó fal töveben és hat láttam hogy betonvas van benne, azt nem tudom milyen sűrű hálóval.
Mondjuk a végére bedobhatott volna valami bejelentést...Magyar Honvédelem Napja | Május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját. Az 1849-es szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként, háromhetes ostrom után ezen a napon... | By High-tech Force | Facebook
Május 21-én ünnepeljük a magyar honvédelem napját. Az 1849-es szabadságharc tavaszi hadjáratának csúcspontjaként, háromhetes ostrom után ezen a napon...fb.watch
Most hogy a manóba? Éppen kormányváltás van és miniszterváltás lesz a HM-ben. Oda fog tartozni a beszerzés is. Ez szerintem kétarcú dolog. Benkő Tibor miniszter úr fogadásán épp erről beszélgettünk. Egyik az, hogy külön volt a beszerzés az irodánál, és külön volt az üzemeltetés, humán erőforrás és persze a kiképzés a hadseregnél. Egymás büdzséjét se hangolták össze. Többen azt mondták, hogy ez így nem jó, mert a hadsereg parancsnokait kész tények elé állították, hogy kapnak X MBT-t, Y Gidrán Z helikoptert. Nem Ők döntöttek. A másik oldal viszont azt mondja, hogy a hadsereg parancsnokai - bocsánat akit megsértek - de sokan még hidegháborús hadnagyok voltak és nagyon nem értenek a modern hadviseléshez. Pld. volt olyan főtiszt aki megkérdőjelezte, hogy minek kell közepes szállítóhelikopterre védelmi eszköz (infracsapda stb). Egy másik szerint elég a H145M-nek a 70mm-es rakéta és a 20-as gépágyú nem kell Spike.. stb. Nos én a második társasághoz tartozok. A hadsereg tábornoki főtiszti karát lefoglalják a napi havi éves problémák, az önálló fejlesztési iroda viszont volt katonákon túl, hadiipari szakértőket, biztonsági szakértőket és gazdasági szakembereket is foglalkoztattak, persz voltak harci-technikai műszaki vonalon is szakértők. Ők kvázi a jövőbelátok voltak. A hadsereg viszont a mával kell, hogy foglalkozzon. Most betagozták Maróth Gáspárékat, tehát kvázi nem egyenrangú fél lesznek, hanem egy NER HM miniszter alatt kell dolgozniuk. OK. az Iroda is NER volt, de a L39NG projekt mellett nagy politikai nyomás nem volt. Most ezt is beszántották. A kérdés, hogy a NER a hadsereget és a beszerzést mint egyik utolsó működő szakmai szervezetet nyelte be, vagy a hadsereg az irodát és a miniszter nem fog nagyon változtatni. Én az elsőt jósolom sajnos..Mondjuk a végére bedobhatott volna valami bejelentést...
Majd meglátjuk mi lesz. Ennek miniszternek lövése sincs a haditechnikáról, nem hiszem, hogy nagyon beledumálna abba, hogy mit veszünk. Inkább olyan bábnak tűnik - volt ez már minden....Most hogy a manóba? Éppen kormányváltás van és miniszterváltás lesz a HM-ben. Oda fog tartozni a beszerzés is. Ez szerintem kétarcú dolog. Benkő Tibor miniszter úr fogadásán épp erről beszélgettünk. Egyik az, hogy külön volt a beszerzés az irodánál, és külön volt az üzemeltetés, humán erőforrás és persze a kiképzés a hadseregnél. Egymás büdzséjét se hangolták össze. Többen azt mondták, hogy ez így nem jó, mert a hadsereg parancsnokait kész tények elé állították, hogy kapnak X MBT-t, Y Gidrán Z helikoptert. Nem Ők döntöttek. A másik oldal viszont azt mondja, hogy a hadsereg parancsnokai - bocsánat akit megsértek - de sokan még hidegháborús hadnagyok voltak és nagyon nem értenek a modern hadviseléshez. Pld. volt olyan főtiszt aki megkérdőjelezte, hogy minek kell közepes szállítóhelikopterre védelmi eszköz (infracsapda stb). Egy másik szerint elég a H145M-nek a 70mm-es rakéta és a 20-as gépágyú nem kell Spike.. stb. Nos én a második társasághoz tartozok. A hadsereg tábornoki főtiszti karát lefoglalják a napi havi éves problémák, az önálló fejlesztési iroda viszont volt katonákon túl, hadiipari szakértőket, biztonsági szakértőket és gazdasági szakembereket is foglalkoztattak, persz voltak harci-technikai műszaki vonalon is szakértők. Ők kvázi a jövőbelátok voltak. A hadsereg viszont a mával kell, hogy foglalkozzon. Most betagozták Maróth Gáspárékat, tehát kvázi nem egyenrangú fél lesznek, hanem egy NER HM miniszter alatt kell dolgozniuk. OK. az Iroda is NER volt, de a L39NG projekt mellett nagy politikai nyomás nem volt. Most ezt is beszántották. A kérdés, hogy a NER a hadsereget és a beszerzést mint egyik utolsó működő szakmai szervezetet nyelte be, vagy a hadsereg az irodát és a miniszter nem fog nagyon változtatni. Én az elsőt jósolom sajnos..
Egyébként Miniszter úr emlékéremet adott a honvédelemért tett munkásságomért. Ezt azonban a Haditechnika, a The Aviation Magazine, az IHO munkatársainak is köszönhetem akik nélkül nem jelenhettek volna meg cikkeim, írásaim, valamint a bloggomat segítő emberek munkája is benne van..
Az emlékérem
Most hogy a manóba? Éppen kormányváltás van és miniszterváltás lesz a HM-ben. Oda fog tartozni a beszerzés is. Ez szerintem kétarcú dolog. Benkő Tibor miniszter úr fogadásán épp erről beszélgettünk. Egyik az, hogy külön volt a beszerzés az irodánál, és külön volt az üzemeltetés, humán erőforrás és persze a kiképzés a hadseregnél. Egymás büdzséjét se hangolták össze. Többen azt mondták, hogy ez így nem jó, mert a hadsereg parancsnokait kész tények elé állították, hogy kapnak X MBT-t, Y Gidrán Z helikoptert. Nem Ők döntöttek. A másik oldal viszont azt mondja, hogy a hadsereg parancsnokai - bocsánat akit megsértek - de sokan még hidegháborús hadnagyok voltak és nagyon nem értenek a modern hadviseléshez. Pld. volt olyan főtiszt aki megkérdőjelezte, hogy minek kell közepes szállítóhelikopterre védelmi eszköz (infracsapda stb). Egy másik szerint elég a H145M-nek a 70mm-es rakéta és a 20-as gépágyú nem kell Spike.. stb. Nos én a második társasághoz tartozok. A hadsereg tábornoki főtiszti karát lefoglalják a napi havi éves problémák, az önálló fejlesztési iroda viszont volt katonákon túl, hadiipari szakértőket, biztonsági szakértőket és gazdasági szakembereket is foglalkoztattak, persz voltak harci-technikai műszaki vonalon is szakértők. Ők kvázi a jövőbelátok voltak. A hadsereg viszont a mával kell, hogy foglalkozzon. Most betagozták Maróth Gáspárékat, tehát kvázi nem egyenrangú fél lesznek, hanem egy NER HM miniszter alatt kell dolgozniuk. OK. az Iroda is NER volt, de a L39NG projekt mellett nagy politikai nyomás nem volt. Most ezt is beszántották. A kérdés, hogy a NER a hadsereget és a beszerzést mint egyik utolsó működő szakmai szervezetet nyelte be, vagy a hadsereg az irodát és a miniszter nem fog nagyon változtatni. Én az elsőt jósolom sajnos..
Egyébként Miniszter úr emlékéremet adott a honvédelemért tett munkásságomért. Ezt azonban a Haditechnika, a The Aviation Magazine, az IHO munkatársainak is köszönhetem akik nélkül nem jelenhettek volna meg cikkeim, írásaim, valamint a bloggomat segítő emberek munkája is benne van..
Az emlékérem
Maróth maga a NER. Nézd meg a pedigréjét. Hányszor nyilatkozta, nem szakember, politikus. A politikus nem alapból hülye, csak nálunk sok ikyen volt, főleg ahol forogsz.Most hogy a manóba? Éppen kormányváltás van és miniszterváltás lesz a HM-ben. Oda fog tartozni a beszerzés is. Ez szerintem kétarcú dolog. Benkő Tibor miniszter úr fogadásán épp erről beszélgettünk. Egyik az, hogy külön volt a beszerzés az irodánál, és külön volt az üzemeltetés, humán erőforrás és persze a kiképzés a hadseregnél. Egymás büdzséjét se hangolták össze. Többen azt mondták, hogy ez így nem jó, mert a hadsereg parancsnokait kész tények elé állították, hogy kapnak X MBT-t, Y Gidrán Z helikoptert. Nem Ők döntöttek. A másik oldal viszont azt mondja, hogy a hadsereg parancsnokai - bocsánat akit megsértek - de sokan még hidegháborús hadnagyok voltak és nagyon nem értenek a modern hadviseléshez. Pld. volt olyan főtiszt aki megkérdőjelezte, hogy minek kell közepes szállítóhelikopterre védelmi eszköz (infracsapda stb). Egy másik szerint elég a H145M-nek a 70mm-es rakéta és a 20-as gépágyú nem kell Spike.. stb. Nos én a második társasághoz tartozok. A hadsereg tábornoki főtiszti karát lefoglalják a napi havi éves problémák, az önálló fejlesztési iroda viszont volt katonákon túl, hadiipari szakértőket, biztonsági szakértőket és gazdasági szakembereket is foglalkoztattak, persz voltak harci-technikai műszaki vonalon is szakértők. Ők kvázi a jövőbelátok voltak. A hadsereg viszont a mával kell, hogy foglalkozzon. Most betagozták Maróth Gáspárékat, tehát kvázi nem egyenrangú fél lesznek, hanem egy NER HM miniszter alatt kell dolgozniuk. OK. az Iroda is NER volt, de a L39NG projekt mellett nagy politikai nyomás nem volt. Most ezt is beszántották. A kérdés, hogy a NER a hadsereget és a beszerzést mint egyik utolsó működő szakmai szervezetet nyelte be, vagy a hadsereg az irodát és a miniszter nem fog nagyon változtatni. Én az elsőt jósolom sajnos..
Az emlékérem
Gratulálok, megérdemelted az érmet.Most hogy a manóba? Éppen kormányváltás van és miniszterváltás lesz a HM-ben. Oda fog tartozni a beszerzés is. Ez szerintem kétarcú dolog. Benkő Tibor miniszter úr fogadásán épp erről beszélgettünk. Egyik az, hogy külön volt a beszerzés az irodánál, és külön volt az üzemeltetés, humán erőforrás és persze a kiképzés a hadseregnél. Egymás büdzséjét se hangolták össze. Többen azt mondták, hogy ez így nem jó, mert a hadsereg parancsnokait kész tények elé állították, hogy kapnak X MBT-t, Y Gidrán Z helikoptert. Nem Ők döntöttek. A másik oldal viszont azt mondja, hogy a hadsereg parancsnokai - bocsánat akit megsértek - de sokan még hidegháborús hadnagyok voltak és nagyon nem értenek a modern hadviseléshez. Pld. volt olyan főtiszt aki megkérdőjelezte, hogy minek kell közepes szállítóhelikopterre védelmi eszköz (infracsapda stb). Egy másik szerint elég a H145M-nek a 70mm-es rakéta és a 20-as gépágyú nem kell Spike.. stb. Nos én a második társasághoz tartozok. A hadsereg tábornoki főtiszti karát lefoglalják a napi havi éves problémák, az önálló fejlesztési iroda viszont volt katonákon túl, hadiipari szakértőket, biztonsági szakértőket és gazdasági szakembereket is foglalkoztattak, persz voltak harci-technikai műszaki vonalon is szakértők. Ők kvázi a jövőbelátok voltak. A hadsereg viszont a mával kell, hogy foglalkozzon. Most betagozták Maróth Gáspárékat, tehát kvázi nem egyenrangú fél lesznek, hanem egy NER HM miniszter alatt kell dolgozniuk. OK. az Iroda is NER volt, de a L39NG projekt mellett nagy politikai nyomás nem volt. Most ezt is beszántották. A kérdés, hogy a NER a hadsereget és a beszerzést mint egyik utolsó működő szakmai szervezetet nyelte be, vagy a hadsereg az irodát és a miniszter nem fog nagyon változtatni. Én az elsőt jósolom sajnos..
Az emlékérem
A másik oldal viszont azt mondja, hogy a hadsereg parancsnokai - bocsánat akit megsértek - de sokan még hidegháborús hadnagyok voltak és nagyon nem értenek a modern hadviseléshez. P
Azért mert egy részük tényleg továbbképezte magát és innovatív (neveket nem említek, de jelenlegi haderő felsővezetés élén ilyen emberek vannak túlnyomórészt. Azonban a főtiszti kar egy része még mindig az 1980-as évek doktrínáit, gondolkodásánál tart. A rakás misszió nem magas intenzítású harctevékenységen alapul, hanem békefenntartói stb. küldetések voltak, teljesen más követelményekkel, általában "könnyű megszálló erők" irányításával, repülőterek irányításával stb. A NATO küldetések magasabb parancsnoki beosztásokban is sok esetben mivel korlátozott ideig voltak egy békebeli tevékenységen alapultak, persz voltak kivételek pld. a Líbiai konfliktus és az akkori a NATO háborús tevékenységbe kapcsolt és a déli légi parancsnokságon dolgozó magyar főtisztek is szembesültek vele.. Ugyanakkor egy külön beszerző szervezet elsősorban a jövőt készíti elő, ezt pedig szerintem magától a hadseregtől vagy a HM-től nem lehet elvárni, és rossz ötlet volt ezért beolvasztani Őket. (Saját vélemény). Maróth nem katona tény, sőt NER is .. tény. Azonban megint saját vélemény jól menedzselte a programot, bár néha megjelenése és előadásmódja, illetve a HM-hez és sereghez való viszonya hagyott némi kivánnivalót maga után (kb. hasonlóan mint az én szabadszájú nyilatkozataim is .. Pld a zsebredugott kezű előadásai a honvédelmi miniszter mellett stb. sok tábornoknak nem tetszett..Itt egy komoly problémára világítottál rá, mert ez teljesen érthető hogy létezik. Itt a haderő vezetésének, vagy a mindenkori honvédelmi politikának, a felelőségét sem kerülhetjük meg. NATO tagok lettünk egykoron. Elég sok főtiszt, tiszt, tanulhatott már nyugati katonai tanintézetekben is, ha jól gondolom. Valamint részt vettek egy rakás misszióban, az új szövetségeseinkkel. Vajon miért áll meg az ő általuk megszerzett tudás, vagy egyéb személyes tapasztalat, hogy komoly döntéshozók itthon, figyelembe sem veszik, amit esetleg ők már képviselnének ? Mert itt még mindig azt érzem, hogy a sokat ismételgetett, egykori Néphadsereges gondolkodás köszönhet vissza. No de urak, 32 évvel vagyunk a Néphadsereg megszűnése után. Valahol, valami elakad.
mert a hadsereg parancsnokait kész tények elé állították, hogy kapnak X MBT-t, Y Gidrán Z helikoptert.
Ennek miniszternek lövése sincs a haditechnikáról