Huszonötödik, mert a szám után pontot találunk.
A lényeg,hogy átment a lényeg.Hozzáteszem,majd az összes tatai barátom huszonötösnek,és nem huszonötödiknek hívja.Mindegy is Emese...
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Huszonötödik, mert a szám után pontot találunk.
Meg a pro patria cuccai a pzh-hozNem. Szerintem az egész ott van. Csak - az első 10-hez hasonlóan - megy bele a Kom.
@Bálint :
És ez jelzi is, hogy ha ezek tényleg 22'-es rendelésűek, akkor a törökök ám tudnak példányszámot adni bármiből is!
Mi csúsztunk meg vele...Eladták máshova is a gyártást. A gond az elektronikus és felderítő rendszerek amiket itthon fejlesztettünk integrációja és tesztelése csúszott. Legalábbis a 40-es pakknál.
NO látod, ennyit ér a haderőreform jelen állása. (bocsánat a szélsőségért előre is). 2008-ban és 2022 -ben ugyanúgy ki kéne kvázi belezni az egész honvédséget, hogy egyetlen összhadernőmei alakulatot, egy gépesített dandárt tudjunk ténylegesen kiállítani.
Ami különbség, hogy a jelenkori dandárban, hogy ösöreg T-72 helyett, még régebbi Leo2A4-s tankszázadunk van, és egy fél ütegnyi önjáró tüzér jármű. Egy tucat gidrán és fél tucat Lynx.. Ugyanakkor nincs már BRDM+konkursz páncéltörő rakétás komplexum. Az egyéni felszerelés tényleg modernebb és a CG "zsebágyú" pedig nagy előrelépés.. De amúgy a két dandár harcképessége sajnos még közel azonos..
A törökök az egyszerűbb példànyokból kurva sokat tudnak csinàlni viszonylag rövid idő alatt.@Bálint :
És ez jelzi is, hogy ha ezek tényleg 22'-es rendelésűek, akkor a törökök ám tudnak példányszámot adni bármiből is!
Ahogy az 5. Is ötös dandár volt meg 62 es lövészzzászlóalj.A lényeg,hogy átment a lényeg.Hozzáteszem,majd az összes tatai barátom huszonötösnek,és nem huszonötödiknek hívja.Mindegy is Emese...
Micsoda? Nem sikerült még megtanulni a nevüket?Ahogy az 5. Is ötös dandár volt meg 62 es lövészzzászlóalj.
Bár nincs benne semmi új, de egy összefoglaló a jövő évben érkező technikáról, várható bejelentésekről:
Szerintem annak az egy szem lövészzászlóaljnak Debrecenben bőven kitelne a Lynx-ből is.Debrecennek szerintem Boxer kéne, RM 30 milis gépágyúval meg Spike-kal.
Meg jobb, és mi gyártjuk.Szerintem annak az egy szem lövészzászlóaljnak Debrecenben bőven kitelne a Lynx-ből is.
Az, hogy a barátaid miként mondják, az az ő dolguk. A szervezet hadrendi megnevezése 25. (mármint jelenleg).A lényeg,hogy átment a lényeg.Hozzáteszem,majd az összes tatai barátom huszonötösnek,és nem huszonötödiknek hívja.Mindegy is Emese...
Na majd felhívom a tekintetes úr figyelmét!Még a szárazföldi haderő parancsnoka (meg a dandár parancsnoka is úgy szokta) hogy 5-ös dandár legtöbbször az egy dolog, hogy írásban hogy használják, a köznyelv sosem (de legalábbis nem az elmúlt 10 évben) használta a hivatalos megnevezést.
És azt meg tudod cáfolni, ami az eredeti felvetés volt, hogy ma (22 utolsó előtti napján) nem tudna egy érdemben nagyobb harcértékű dandárt kiállítani a MH, mint 2018 előtt? Mert ez volt az eredeti mondás, amire a reakciók elmennek politikai, meg személyeskedő irányba, de az alapkérdés érintetlenül maradt.13 éve katona vagyok, lehet hogy kissé nagyobb rálátásom van a cégre.
Az objektivitásod hiány abból a demagóg megállapításból fakad, hogy csak simán elhazudod azt, hogy jön az új technika, arról nem a cég tehet, hogy európa képtelen rövid határidővel szállítani. A másik pedig, hogy azzal rendszerszintűvé tették a LEGO-zást, hogy Tatára került a nehéz technika egyik Hódmezőre mega másik fele. Ezzel lehet egyetérteni és nem egyet érteni de a tény ettől még tény marad: a cég strktúrája erre a LEGO-zásra lett beállítva koncepcióból!
A hideg van mert 100 Ft 1 liter tej azvsehogy nem jó érvelés.És azt meg tudod cáfolni, ami az eredeti felvetés volt, hogy ma (22 utolsó előtti napján) nem tudna egy érdemben nagyobb harcértékű dandárt kiállítani a MH, mint 2018 előtt? Mert ez volt az eredeti mondás, amire a reakciók elmennek politikai, meg személyeskedő irányba, de az alapkérdés érintetlenül maradt.
??? Én hazudom el, hogy jön az új technika??? Max a kormányzat. Én soha nem írtam le, hogy mikor mi érkezik. A rendszerszintű legozás??? Ennek is én vagyok az oka??? Nos a kérdésre nem válaszoltál. Mi a különbség mondjuk a 2008-as összelegozott összfegyvernemi dandár és egy 2022-es ua dandár között harcértékben?? Gyakorlatilag nem sok. T-72 helyett Leo2A4. CG-k Gripen elvileg lézerbombával.. A CG. A Bren az AK helyett. viszont nincs ATGM sem a helikoptereken, sem önálló páncélvadász járműveken. Szóval abszolút nem értem a válaszodat...13 éve katona vagyok, lehet hogy kissé nagyobb rálátásom van a cégre.
Az objektivitásod hiány abból a demagóg megállapításból fakad, hogy csak simán elhazudod azt, hogy jön az új technika, arról nem a cég tehet, hogy európa képtelen rövid határidővel szállítani. A másik pedig, hogy azzal rendszerszintűvé tették a LEGO-zást, hogy Tatára került a nehéz technika egyik Hódmezőre mega másik fele. Ezzel lehet egyetérteni és nem egyet érteni de a tény ettől még tény marad: a cég strktúrája erre a LEGO-zásra lett beállítva koncepcióból!
Hát van egy többé kevésbé működő bms rendszerünk (már inkább többé), némi drónfelderítéssel meg elektronikai felderítéssel is még hozzá, ilyenünk nem volt 2008-ban.??? Én hazudom el, hogy jön az új technika??? Max a kormányzat. Én soha nem írtam le, hogy mikor mi érkezik. A rendszerszintű legozás??? Ennek is én vagyok az oka??? Nos a kérdésre nem válaszoltál. Mi a különbség mondjuk a 2008-as összelegozott összfegyvernemi dandár és egy 2022-es ua dandár között harcértékben?? Gyakorlatilag nem sok. T-72 helyett Leo2A4. CG-k Gripen elvileg lézerbombával.. A CG. A Bren az AK helyett. viszont nincs ATGM sem a helikoptereken, sem önálló páncélvadász járműveken. Szóval abszolút nem értem a válaszodat...
NO de azt sem én írtam.. Nekem írták, hogy elhazudtam a technikai beszerzéseket...Hát van egy többé kevésbé működő bms rendszerünk (már inkább többé), némi drónfelderítéssel meg elektronikai felderítéssel is még hozzá, ilyenünk nem volt 2008-ban.
De amúgy miért hazudták "hogy jön az új technika" ? Folyamatosan jön az új technika, a tempó miatt a német hadiipari szereplőknél kilincselj ha problémád van.
Igen, mert azt írod, hogy van fél üteg PzH, ami mellesleg 1000x többet ér mint bármi ami 2008-ban volt, csak ezt nem teszed hozzzá. Van időjárás előrejelző állomás, valahogy ez is kimaradt és még nagyon sok minden csak azért, hogy teotálisan elvakult álláspontod egy kicsit is védhető legyen.NO de azt sem én írtam.. Nekem írták, hogy elhazudtam a technikai beszerzéseket...
A szerződéskötés egyébként is a döntéshozók által megbízott szervezetek szakértőinek volt dolga, hozzátéve, hogy a vezető felelős érte. Az persze már nincs is a helyén hellyel közzel. A késedelmes szállításra pedig vannak klauzulák, de nagy lemaradásban nincs senki. Itt alapkérdés annyi volt, hogy a 2008-as és 2022-es összfegyvernemi dandár közel azonos harcképességű még mndig, Kriss kiválóan írtad, hogy bizony némi dronfelderítéssel megspékelve, és a Leo2 tüzvezetése pontosabb, valamint a CG és, ergo tehát összességében éjszakai harcra kicsit jobban fel vagyunk készülve, mint régebben..
ezt rögtön gondoltamÉn csak bullshitet hallottam az egész riportban..
elég vicces ezt egy olyan billenyűzetéből olvasni aki elvileg 2 évtizede jár hadgyakorlatokra...Mi a különbség mondjuk a 2008-as összelegozott összfegyvernemi dandár és egy 2022-es ua dandár között harcértékben?? Gyakorlatilag nem sok. T-72 helyett Leo2A4.