Még egy érdekesség, csak egészen más irányból (és már fel is hoztam korábban):
Már korábban is hallottam, hogy az angolok valamit
egészen furcsán csinálnak. Ugyebár árulják(ták

) a teljes Warthog flottájukat (ha még el nem adták eddig).
Erre nekem igencsak elkerekedett a szemem, mivel szerintem ilyen jellegű járművekre a MH-nak is szüksége lehetne!!!
Az ST ilyenből csinált a SRAMS-nak hordozót, de a pl. a SAAB is a tüzérségi felderítő radarjait - az Arthurt - ilyen ATW-kre (ATTC) tette fel.
Ezek ugye leánykori nevükön a Bronco-k, amit az ST partnerei mai napig használnak, és a brit hadsereg is úgy fogadta őket, mint a Messiást!
És ami durva: Ezek a járművek kb. 5 éves szolgálat után kerültek ki a rendszerből!!! Ráadásul ebből ténylegesen inkább csak 3 volt aktív. A fenti videó is akkor készülhetett, amikor már meg voltak számlálva a napjaik...

Összesen 115db-ot vettek az ST-től 2010-ben 150M fontért, és Afganisztánban egészen kiválóan beváltak. (állítólag több személyzetet is megvédett az IED ellen, és senki nem halt meg benne, pedig állítólag volt hogy 50kg-os IED is volt közte) Viszont a kivonulás után azt mondták, hogy nincs már rájuk szükség. 2013-ban át akarták őket szerelni UAV hordozóknak, de végül is 2015-ben kivonták őket. 2017-ben elvileg még 85db-ot árultak. Én nagyon reménykedem benne, hogy nem a beolvasztás lesz a sorsuk. Egészen vicces lenne, ha olyan áron (1 tized) juthatnánk ezekhez, mint ahogy a Guardian cikke írja a Springer ATV esetében.
És emlékezzünk csak az IVECO LMV-kre (Panther)....
És, hogy mi mindenre lehetne használni?
- 120mm-es (de század szinten 80mm-es) aknavető hordozónak
- ha kell egy 105mm-es vontatott ágyút is mögé lehet kötni. A Giat LG1 5 főt igényel. Az első részben kényelmesen elférnének (6 fős). A szekcionált második részbe mehet a lőszer, és még mindig mögé lehet kötni magát az ágyút...

- a már említett tüzérségi radar hordozónak
- A PZH-k mellé lőszeres járműnek
- a láncos dandárba általános logisztikai járműnek, sebesült kihordónak, parancsnoki járműnek, híradós járműnek
- a szentesieknél gyakorlatilag mindenre (ugyebár a pótpáncél nélkül úszóképes)
- de lehet belőle IED és akna hatástalanító jármű
- katasztrófa védelemnél pár jármű biztosan elférne