Őőőő,ugye azt tudod,hogy 82ben a ma már kivont 105milis ágyús változatokkal lötték halomra a szir T72eket....Meghogy pl a LAHAT rakétát eredetileg ehez tervezték.
A B-k nem véletlen lettek kifejlesztve és az A-kra sem véletlen került +acéllap.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Őőőő,ugye azt tudod,hogy 82ben a ma már kivont 105milis ágyús változatokkal lötték halomra a szir T72eket....Meghogy pl a LAHAT rakétát eredetileg ehez tervezték.
SMAW?
LRAC F1?
Hasonlóságról volt szó nem használhatóságrólAz olyan jó dolog,hogy még az amerikaiak is CG-t használnak.
Politikai okokbol a GE szereli össze az MTU motort.Attol még német az.Bár a III-ban még léghűtéses amerikai motor van.Mondom,hogy nem figyelsz.Mi a Modulár tipusrol beszélünk.
Egyreszt teljesen biztos vagyok benne - nem veletlenul az amerikaiak az Abrams tervezesekor a nemeteket vontak be mar az elejen. Ilyesmiben a nemetek mai napig siman odavernek barkinek - csak tegyel folejuk egy nem-nemet menedzsert, nehogy elvesszenek a reszletekben es legyen, aki dontson - es tipikusan olcsobban fogjak megoldani, mint az amerikaiak.
(Amugy egy erdekes teny az egesz 'american engineering' kapcsan: rengeteg komoly repulo- es hadiipari ceget nemet bevandorlok avagy azoknak a gyerekei alapitottak, a mai napig az utonevekbol is ordit, milyen tobbgeneracios nemet avagy kozep-europai szarmazasu amerikai mernokok dolgoznak ezeken a helyeken. Sajnos a 80-90-es evekben a bankarok elkezdtek atvenni az iranyitast es mig 1970-80 korul meg altalaban mernok vegzettsegu volt a nagy ipari cegek vezetoje az ezredfordulora mindenhol a tipikus business MBA parazita volt mar az iranyito pozicioban - lasd Böing, akarom mondani Boeing vegzetes uniojat McDonnel Douglasszal, azert all a csod szelen ma a ceg.)
Dehogynem az a fontos.
Nincs nemet hasonló,a világon nincs hasonló a CG-hez.
igenCG = Carl Gustaf?
nem egy kategóriaha igen, Spike?
Ugye a törökök idiotizmusa, ami egy jó videóban világgá ment, bizonytalanított el néhány embert, a Leopárd harckocsival kapcsolatban. Itt egy fotó akkor ,egy Merkaváról, 1982-ből. Ez is szépen ég.
Olyan valóban nincs. Német gyártású kézi páncéltörő, illetve többcélú fegyverzet van.Nincs nemet hasonló,a világon nincs hasonló a CG-hez.
Mondom,hogy nem figyelsz.Mi a Modulár tipusrol beszélünk.
A legtöbb veszteséget álitólag IED okozta.De volt eredményes tandemes Maljutka is,szerencsés találattal IIID változattal szemben.Azért nem véletlen,hogy 2006 után lett alapfelszerelés náluk az APS.A 29 találatot túlélt IVes meg szerintem ha igaz is,baromi mázli.Meg elavult támadófegyverek.Különben 2006ban a zsidók is sokat balfaszkodtak.
Hogy magyar vonatkozás is legyen,anno egy korai,még 105milis ágyús Merkavát AMPvel is lőttek ki Libanonban.
Olyan valóban nincs. Német gyártású kézi páncéltörő, illetve többcélú fegyverzet van.
Ezeket a képeket raktam be kb 1 oldallal visszább, vigyázz az első csak 1 makett.
Ahhoz képest hogy 50 éves rendszer kelet ukrajnai konfliktusban a tüzérség mellett a Grad-ok okozták a legnagyobb veszteségeket. Még páncélosokban is. Bezony nyugati tanulmányok is megjelentek erről. Ha nincs megfelelő eszközöd arra hogy kioperáld őket akkor bizony kellemetlen perceket okozhatnak. Neganak abban igazat adok ide a térségbe egy jó felépített és megfelelő csapatlégvédelemmel il légvédelemmel ellátott tüzérségi és csöves rakétás eszközökkel nagy károkat és fejfájást lehet okozni. Ezért is hiányolom a "modernebb" Grad és ehhez hasonló eszközöket itt.
Nem, de a hozzászólás tartalma nem is ez volt. Hanem az, hogy amennyiben igaz Celebra értelmezése, abban az esetben azt kellett volna venni ennek ellenére.Az nem egy kategória a CG-vel.
Mondom,hogy nem figyelsz.Mi a Modulár tipusrol beszélünk.
Én megnéztem a gyártó pdf anyagát de abban semmilyen modulár típusról nem írnak.
dehogy kell, ugyan kicsit ma sokááig dolgoztam ezért nem nagyon tudtam rögtön írni de basszus hány képet linkeltek Neked ahol aztán rohadtul ég az a merkava, egy ezredfordulós ATGM simám üti , nem kell nagyon célozni valamire elég ha elkapja bárhol, ha nincs rajta trophy akkor égni fogLibanoni harcok elemzésében irták,több helyen is.Ha jobban megnézzed a tipust,annyira nem meglepő
A két lánctalpon kivűl csak az ajtót nem védi előtét rács/lánc.Az ajtó ugyan szintén nem egy vékonyka elem,de ha azt telibe kapná egy Kornet,alighanem átütné.De azt el is kell találni
nem baj köszi ez csak jobban megerősíti amit tudtam eddig is, btw, az 5. képet szerintem láttam már valahol és ott (nem esküszöm most meg rá hirtelen) de pont kornetet írtak azt hiszem, ha holnap lesz időm elő keresemKevés kép van fent a neten amik konkrétan leírják, hogy éppen mivel találták el a merkavát, erre pl kornetet írnak
Erre viszont nem írták, hogy mi lelte
Ezekről sem írják, hogy mit kaptak be, az első kép Libanonban készült, oldalról kapott valamit, második kép szintén Libanon ehhez már Kornetet írtak, harmadik-negyedik kép valószínűleg IED Libanonban, ötödik képről megint semmi infó Libanon
Szerk.: ezt nem neked akartam hanem negannak de ez már így marad.
okés, nekem ennyi elég, ha utánanéztél elhiszemAz az igazság, hogy nemrégiben nyomoztam kicsit az alternatívák miatt a rakétatüzérség kapcsán.
Az az igazság, hogy a legtöbb helyen Excalibur Army "színekben" hivatkoznak rá, pedig ők max ajánlgatják.
Az RM75/80 Modular a Delta Defence és a Diehl BGT közös gyermeke.
Szóval valószínüleg full szabványosak a rakétái.
rakás szar ( ahogy dudi mondta, annyira jók hogy még az amik is cg-t használnak)SMAW?
LRAC F1?
Spike hogy jön egy CG-hez? két külön világCG = Carl Gustaf?
ha igen, Spike?
jó kis panzerfaust3-ra gondolsz tán?Olyan valóban nincs. Német gyártású kézi páncéltörő, illetve többcélú fegyverzet van.
http://www.military-today.com/artillery/rm_70_modular.htmMilyen Modular tipus? Link?
ez a tatra még mindig tetszik