Szerintem ő a “ jóvanazúgy meg az eddig is így szoktuk eztán is jó lesz az" mentalitásra gondol ami minden fejlődés kerékkötője.Jó de ezt pontosan tudtuk, hogy így lesz, nem is várható el, hogy egy tíz évvel nyugdíj előtt álló katona betanuljon egy olyan technikai eszköz kezelését, amelyet gyakorlatilag csak már nyugállományba vonulása után fog ténylegesen is alkalmazni, ezért kellett (volna) a régi technikát nem szétbarmolni, hanem 10-20 év alatt kifuttatni, és vegyesen alkalmazni, különösen, hogy tisztelet a kivételnek, de az újonnan beszerzett eszközök mennyiségileg nem is elegendőek. Ezért nem lehet a roncstelepet túlélt maradék használható eszközöket most örömünkben kidobni (nem írom ide melyeket, mert nem vitaindítónak szántam), ez alól kivételt képeznek a már visszafordíthatatlan állapotba került eszközök, pl. MIG-29, 21)
Amúgy meg ha nem lehet rá átképezni akkor alkalmatlan (nem is igen hallottam még amúgy még idősebb kollégáktól sem, hogy nem lehetett volna újabbra átképezni, max van aki a nyelvvel kevésbé boldogul de mégis megtanulta az új eszköz kezelését), de ez nem a végrehajtó állomány problémája szokott lenni hanem a minisztériumba szakadt ötvenes évei végén járó alezredes bácsiké akik azt hiszik néha, hogy 1990-van.