T
Törölt tag
Guest
A 9db EC135 mentőheli igen. A 7 osztrák bérelt gépet váltottuk ki velük.Asszem norvégiai beszerzés volt.
Sokkal logikusabb lenne Airbust üzemeltetni.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
A 9db EC135 mentőheli igen. A 7 osztrák bérelt gépet váltottuk ki velük.Asszem norvégiai beszerzés volt.
Sokkal logikusabb lenne Airbust üzemeltetni.
Véleményed ebben a témakörben nem mérvadó.Értem, csak szerintem jobb a honvéd. Ráadásul a hagyományoknak is inkább megfelel, mint ez az idegenből ideszakadt "közkatona" megnevezés:
https://en.wikipedia.org/wiki/Royal_Hungarian_Honvéd
https://en.wikipedia.org/wiki/Rank_insignia_of_the_Austro-Hungarian_armed_forces
Szerinted, ha ilyen jól tájékozott vagy, mennyien vannak abban a bizonyos vízjelben, és kiket értesz alattuk?dudi amit cikket linkeltem abban igazad van hogy rengeteg baromsag van.Viszont legalabb ugyanannyi ertelmes dolog is foleg a honvedseg jelenlegi felepitesevel kapcsolatban.A lenyeg a lenyeg hogy a honvedseget CSAK ES KIZAROLAG a vizfej megszuntetesevel lehetne fejleszteni.
Jelenlegi szerkezet mellett hiaba koltenenk akar 2 % ot honvedelemre ez a sok ezernyi semmirekellore menne el a java. Ez az az ertelmes resz a cikkben. Amugy meg tenyleg sok baromsag van benne.
Szerinted a Rába most mit gyárt és mire lenne képes?Írtam. A GDP 2%-án kell rögzíteni a honvédség költségvetését. Egyébként is ezzel a feltétellel léptünk be a NATO-ba. És rengeteg dolgot hazai előállítással, és Rába közreműködéssel valósítanék meg. Azonban ezeket mindet leírtam az előbb is.....
Embereket rajzolnál hozzájuk?Ja és az irományomhoz hozzá tenném, hogy először nem 4 gépesített vegyes dandárt állítanék fel, hanem csak 2-3-at. Aztán ha a gazdaság is jobban menetel és felépült a struktúra, akkor létrehoznám a további 1-2 dandárt.
Ez most hányszázadszor jön elő a fórumon?
Oo. fehér könyvében (vagy akárhogy hívják náluk) világosan benne van, hogy bárki a területi integritását fenyegeti az anyaországnak instant nukleáris (első)csapásban részesül. Pont. Az orosz nukleáris csapásmérő erő pedig pariban van az amerikaival, bárkit a bolygón tűpontosan elhamvaszt, áttör minden létező védelmet. Jelen pillanatban teljesen védhetetlen (és az is marad a fejleszések okán).
Megjegyzem ez a fenyegetés nem a nyugatnak, hanem kínának szól, ők esélyesebb, hogy betrappolnak Szibériába, a helyi kínai kisebbség védelmében... 50% fölött már arrafelé a kínaiak aránya, szóval....
Amúgy pedig támadó háború esetén a NATO kb. egy perc alatt szétesne. Mert senki nem menne bele, bármilyen hihetetlen a vezetők nem hülyék. Támadás esetén a szervezet alaprendszere nem működik, lásd törökök pofánverése senkit nem izgatott
Magyar katona?
Nekem az a furcsa, hogy valakinek nincs rendfokozata. Ez bennem olyan benyomást kelt, hogy egy nulla vagy. Ezt az amerikaiaktól vettük át?Magyarorszagon honvédek vannak nem katonák,mint ahogy nem katonaság van hanem Honvédség.Először 1848-as haderőt hívták Honvédségnek és a benne szolgálókat honvédnek.
Bármennyire is fáj vagy nem érti meg itt pár ember, de a honvédet mint kifejezést elég gusztustalan dolog ledegradálni azzal,hogy a rendfokozattal nem rendelkező állomanyt nevezzük így.Tudod ha egy Kiss Ernő magát honvéd tábornoknak nevezte (amugy vezerőrnagy volt) mintahogy a legutolsó újonc is honvédnak nevezte magát akkor nem csinálhatjuk mi sem másként 2020-ban.Igazából az volt a szégyen,hogy a Néphadseregben majd egy ideig a Honvédségben ezt így csináltuk.
Nekem az a furcsa, hogy valakinek nincs rendfokozata. Ez bennem olyan benyomást kelt, hogy egy nulla vagy. Ezt az amerikaiaktól vettük át?
Amikor én voltam sorkatona, honvéd volt a rendfokozatom.
Ez marhaság!Magyarorszagon honvédek vannak nem katonák,mint ahogy nem katonaság van hanem Honvédség.Először 1848-as haderőt hívták Honvédségnek és a benne szolgálókat honvédnek.
Bármennyire is fáj vagy nem érti meg itt pár ember, de a honvédet mint kifejezést elég gusztustalan dolog ledegradálni azzal,hogy a rendfokozattal nem rendelkező állomanyt nevezzük így.Tudod ha egy Kiss Ernő magát honvéd tábornoknak nevezte (amugy vezerőrnagy volt) mintahogy a legutolsó újonc is honvédnak nevezte magát akkor nem csinálhatjuk mi sem másként 2020-ban.Igazából az volt a szégyen,hogy a Néphadseregben majd egy ideig a Honvédségben ezt így csináltuk.
Nem! A megnevezésed - ahogy a nevében is benne van - az a neved. Azzal, hogy mögé tették, hogy honvéd, azzal a 0-ás rendfokozatodat mondták szebben. Tudod, a bonus-malus rendszerben az A0.Nem az volt a rendfokozatod,az volt a megnevezésed.
A katonakönyvemben az van, hogy ez a rendfokozatom. De abban az időben még az AMD65 is géppisztoly volt.Nem az volt a rendfokozatod,az volt a megnevezésed.
Az ÖTT meg a többi tartalékos is akkor tartalékos honvéd, vagy tartalékos katona?Magyarorszagon honvédek vannak nem katonák,mint ahogy nem katonaság van hanem Honvédség.Először 1848-as haderőt hívták Honvédségnek és a benne szolgálókat honvédnek.
Aki az afganisztáni missziót a szegény szerencsétlen afgánok elnyomásaként ábrázolja az instant megy a trolltartóba.
Pont a minap láttam egy fiatal srácot a Déli Pu-nál talpig terepruhában. A hátitáskája is terep cucc rajta fekete alapon nagy fehér betűvel: Honvéd Kadét.
Ezt a megkülönböztetés végett kell viselniük? De még a táskán is?
Tíz éven belül nem fogják Ukrajnát felvenni a NATO -ba vagy az EU -ba. Ezt ők is tudják. Ezért is nem érdekli őket az, hogy vétóval fenyegetjük őket. Ha lenne reális esély a csatlakozásra, máshogyan viselkednének. Ukrajna az amerikaiaknak csak arra kell, hogy az oroszoknak problémát okozzon.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..