Imádom amikor az érv egy multikaliberes fegyver mellett, hogy gyorsan cserélhető a cső. Kit érdekel? Miért fontos ez? Nem tök mind1, hogy 10 vagy 1 perc alatt lehet csövet cserélni?
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Nem sértődtem meg.Akkor mi a gond? Egy nagyon rég készült képről állítottál valamit, mert frissen, sokkal később kiposztolták. Ez a következtetés szúrja a szemem, mert nagyon sok régi (opcionálisan közösségi médiába is kikerült) képről lehetne még hasonlókat levonni. Nem kell megsértődni ha valakinek nem tetszik valami
Valszeg a TPG lesz csak nagyotmondás van a dologban.Visszakanyarodhatunk kicsit az eredeti kérdéshez? Tud valaki arról milyen Magyarországon fejlesztett fegyvercsalád prototípusát fogják bemutatni Kecskeméten?
Neeeeeeeeeeeeeem.Valszeg a TPG lesz csak nagyotmondás van a dologban.
Az elég nagy nagyotmondás.Valszeg a TPG lesz csak nagyotmondás van a dologban.
Mondod, vagy csak az ellenállás szól belőled?Neeeeeeeeeeeeeem.
Szerintem így lesz. (magánvéleményem)Mondod, vagy csak az ellenállás szól belőled?
Inkább Krisssnek a szavára adj.Mondod, vagy csak az ellenállás szól belőled?
Ne légy szomorú.Inkább Krisssnek a szavára adj.
Persze, de ordas nagy csúsztatás, ráadásul teljesen felesleges is.Ne légy szomorú.
Ha szép puskát váltja elég szép előrelépés.
Tudja valaki mi az a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, amit bemutatnak a repülőnapon?
Remélem mi azt fogjuk beszerezni amivel leszedhetjük az összes ilyet.Az oláh hírportálok arról cikkeznek, hogy az Elbit Izraeli cég pár hónapon belül letudná szállítani az első teljesen romániában gyártott Hermes 450-est, és már hadrendbe is tudnák állítani..
Lengyel barátaink is beelőztek a török vonalon a Bayraktarokkal ugye..
Ukránok, meg a Szerbek is rendszeresítettek felfegyverzett drónokat..
Eközben mi csak lesünk, vagy lesz is valami? Csak mert hamarosan minden oldalról reptethetik a kis pusztító csodáikat..
MBDA = Mistral.Csak az MBDA-ról és Diehl-ről nem tudjuk még hivatalosan hogy mi a "kapcsolat". Az IAI pedig lehet hogy kétszeresen számít...
Igen.Erre gondolsz?
"A rendezvényen bemutatkoznak a szárazföldi haderőnem eszközei, valamint a tervek szerint meg lehet tekinteni a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusát is."
A videóban 1:33-tól kicsit máshogyan mondja: teljesen magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, ami az elsődleges és másodlagos fegyvere lesz a Honvédségnek.
Teljesen más szerepük van. Az IRIS az elaggott Sidewindereket valtana.Az IRIS-T kb. AMRAAM árban van - nem biztos, hogy "megéri"...
A "dog fight" már nagyon ritka - inkább lőjjünk AMRAAM-mal mindenre jó messziről!
Pont most kerestem vissza.Ezekről már volt szó itt a fórumon. A Pipistrel-t épp neked írtam. A másik pedig a magyar drónfejlesztéseknél volt említve.
Meteor szerintem kizart egyelőre.Persze az is lehet hogy az MBDA az csak a Mistral miatt jön és nem kell belelátni APKWS-t, Meteor-t vagy mást.
Én sejtem, hogy @krisss miért nyomott kétségbeesett smile-t a hozzászólásra (az L-39NG biztosabbá válása), ugyanakkor van ebben a hírben egy nyilvánvalóbb, de mégis kevésbé szembetűnő részlete, mégpedig az összeg nagysága!A HSC Aerojet Zrt. megalakításával és céljaival az utóbbi napokban meglehetősen sokat foglalkozott a cseh média.
Százmillió eurós nagyságrendű állami kezességvállalást kap a HSC Aerojet Zrt. a védelmi ipari fejlesztéshez - JOGALAPPAL