A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 422
93 321
113
Ezekről már volt szó itt a fórumon. A Pipistrel-t épp neked írtam. A másik pedig a magyar drónfejlesztéseknél volt említve.

Persze az is lehet hogy az MBDA az csak a Mistral miatt jön és nem kell belelátni APKWS-t, Meteor-t vagy mást.
Oké, a szlovénre emlékeztem is, de még nincs semmi konkrét.

Egyébként ha ennyi külföldi kiállító lesz, szivesen meghallgatnék velük egy panelbeszélgetést, hogyan látják a lehetőségeiket a Zrínyin és Magyarországon belül.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 912
38 122
113
De azért van némi esélye egy IRIS-T megrendelés bejelentésének is a C/D Gripen upgrade bejelentésével egyidőben, ami jó lehet a NASAMS-hez is. És az AIM-9-inket is ők újították fel.
Az IRIS-T kb. AMRAAM árban van - nem biztos, hogy "megéri"...
A "dog fight" már nagyon ritka - inkább lőjjünk AMRAAM-mal mindenre jó messziről! :)
 
  • Hűha
Reactions: pöcshuszár

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 912
38 122
113
Egyébként ha ennyi külföldi kiállító lesz, szivesen meghallgatnék velük egy panelbeszélgetést, hogyan látják a lehetőségeiket a Zrínyin és Magyarországon belül.

Itt minden tárgyalás, beszerzés agyon van titkosítva, szóval erről pont nem igazán beszélnének...legfeljebb újra elmondanák, amit eddg is tudni lehetett.
 

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
171
2 192
93
Akkor mi a gond? Egy nagyon rég készült képről állítottál valamit, mert frissen, sokkal később kiposztolták. Ez a következtetés szúrja a szemem, mert nagyon sok régi (opcionálisan közösségi médiába is kikerült) képről lehetne még hasonlókat levonni. Nem kell megsértődni ha valakinek nem tetszik valami :rolleyes::rolleyes:
Nem sértődtem meg.

Azt nem tudom, hogy PJ mikor posztolta ki, ha valóban kiposztolta korábban. A cikk anno ezen a fórumon fellelhető feltételezések alapján íródott meg, ahogy ez a forrásmegjelölésen is látszik.

Azóta sikerült megtudnom, hogy annyiban valóban "faszság" a cikk, hogy az a fegyver nem Magyarországon lett még összeszerelve, de ezt nem is írtam tényként, csak annyit, hogy "valószínűsíthető."
 
H

Hummen23

Guest
Visszakanyarodhatunk kicsit az eredeti kérdéshez? Tud valaki arról milyen Magyarországon fejlesztett fegyvercsalád prototípusát fogják bemutatni Kecskeméten?
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 508
76 286
113
Tudja valaki mi az a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, amit bemutatnak a repülőnapon?

Erre gondolsz?

"A rendezvényen bemutatkoznak a szárazföldi haderőnem eszközei, valamint a tervek szerint meg lehet tekinteni a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusát is."

A videóban 1:33-tól kicsit máshogyan mondja: teljesen magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, ami az elsődleges és másodlagos fegyvere lesz a Honvédségnek.