A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Green Leader

Well-Known Member
2020. szeptember 10.
171
2 192
93
Akkor mi a gond? Egy nagyon rég készült képről állítottál valamit, mert frissen, sokkal később kiposztolták. Ez a következtetés szúrja a szemem, mert nagyon sok régi (opcionálisan közösségi médiába is kikerült) képről lehetne még hasonlókat levonni. Nem kell megsértődni ha valakinek nem tetszik valami :rolleyes::rolleyes:
Nem sértődtem meg.

Azt nem tudom, hogy PJ mikor posztolta ki, ha valóban kiposztolta korábban. A cikk anno ezen a fórumon fellelhető feltételezések alapján íródott meg, ahogy ez a forrásmegjelölésen is látszik.

Azóta sikerült megtudnom, hogy annyiban valóban "faszság" a cikk, hogy az a fegyver nem Magyarországon lett még összeszerelve, de ezt nem is írtam tényként, csak annyit, hogy "valószínűsíthető."
 
H

Hummen23

Guest
Visszakanyarodhatunk kicsit az eredeti kérdéshez? Tud valaki arról milyen Magyarországon fejlesztett fegyvercsalád prototípusát fogják bemutatni Kecskeméten?
 
  • Tetszik
Reactions: Aladeen

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
39 711
76 727
113
Tudja valaki mi az a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, amit bemutatnak a repülőnapon?

Erre gondolsz?

"A rendezvényen bemutatkoznak a szárazföldi haderőnem eszközei, valamint a tervek szerint meg lehet tekinteni a magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusát is."

A videóban 1:33-tól kicsit máshogyan mondja: teljesen magyar fejlesztésű fegyvercsalád prototípusa, ami az elsődleges és másodlagos fegyvere lesz a Honvédségnek.
 

sisimoto

Well-Known Member
2020. február 1.
523
2 775
93
Az oláh hírportálok arról cikkeznek, hogy az Elbit Izraeli cég pár hónapon belül letudná szállítani az első teljesen romániában gyártott Hermes 450-est, és már hadrendbe is tudnák állítani..
Lengyel barátaink is beelőztek a török vonalon a Bayraktarokkal ugye..
Ukránok, meg a Szerbek is rendszeresítettek felfegyverzett drónokat..
Eközben mi csak lesünk, vagy lesz is valami? Csak mert hamarosan minden oldalról reptethetik a kis pusztító csodáikat..
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 469
67 827
113
Az oláh hírportálok arról cikkeznek, hogy az Elbit Izraeli cég pár hónapon belül letudná szállítani az első teljesen romániában gyártott Hermes 450-est, és már hadrendbe is tudnák állítani..
Lengyel barátaink is beelőztek a török vonalon a Bayraktarokkal ugye..
Ukránok, meg a Szerbek is rendszeresítettek felfegyverzett drónokat..
Eközben mi csak lesünk, vagy lesz is valami? Csak mert hamarosan minden oldalról reptethetik a kis pusztító csodáikat..
Remélem mi azt fogjuk beszerezni amivel leszedhetjük az összes ilyet. :)
 
K

kamm

Guest

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 832
47 148
113
A HSC Aerojet Zrt. megalakításával és céljaival az utóbbi napokban meglehetősen sokat foglalkozott a cseh média.
Százmillió eurós nagyságrendű állami kezességvállalást kap a HSC Aerojet Zrt. a védelmi ipari fejlesztéshez - JOGALAPPAL
Én sejtem, hogy @krisss miért nyomott kétségbeesett smile-t a hozzászólásra (az L-39NG biztosabbá válása), ugyanakkor van ebben a hírben egy nyilvánvalóbb, de mégis kevésbé szembetűnő részlete, mégpedig az összeg nagysága!
120M EUR?!?!?
Az nekem valami igen-igen sok pénznek tűnik az Aeroért. Itt valami más is lehet a dolog mögött....
Ha végre hivatalossá válik a dolog, akkor azt sejtem, hogy fel fognak gyorsulni az események.