Ez mindenre jó - konkrétan modern MBT-k és légi célok ellen nem, minden másra igen!
A 120-as lőszer és a Spike ára között lehet legalább egy 10-12x szorzó: inkább MBT-k ellen érdemes tartogatni a Tüskét.
Egy 2012 adat szerint egy 120-as lőszer Leopard 2-höz a görögöknek 5000 dollárba került, 2017-es német Spike LR beszerzés során
140ezer dolcsira jött ki darabja a rakétának. Legyen mai áron 10ezer a 120-as gránát (saját gyártásban sztem olcsóbban kihozza a HM) és legyen "csak" 100ezer Spike darabja. Egy rakéta árából szinte fullra töltötted a MGS tárát, amivel bénázva is kilőttél 2-3 másik páncélozott járművet (amit ugyanezen a távon az átlagos IFV 30mm-ese nem visz át), meg 1-2 fedezéket, épületet.
Ezzel szemben a Spike max. 1 célt lőtt ki ugyanennyi pénzből. Néhány ütközet alatt megkeresi az árát a MGS!
Házban vagy más épületben megbújt ellenségre simán elég egy 120-as HE gránátot beküldeni az ablakon. Lehetne persze 155-ös támogatást kérni, de lassabb, pontatlanabb a direkt (line-of-sight) lövéshez képest és egy sok emeletes épületnél nem biztos, hogy az alul lévőket kiiktatná. Spike-ot erre indítani meg luxus illetve nem is ideális.
Sokoldalúbb a MGS szerintem, mint ahogy te gondolod...
Persze "nem veszem zokon" ha nem lesz MGS, de megfontolandó szerintem...

Pláne, ha a saját 8x8 gyárunkat el akarjuk látni munkával az alapverziók elkészülte után...