Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Ez APC-nél is ugyanígy működik ha rendesen csinálják.de a btr t ne keverd ide @dudi mert belezavarsz amit eddig elmagyaráztás fölöslegesen.
mi hogy a géppuskás fizikai képtelenség hogy elsőnek száljon ki és induljon meg jobbra vagy balra?Ez APC-nél is ugyanígy működik ha rendesen csinálják.
Nah,szóval ez nem az a lőszergyár amire itt mindenki gondol.. Ezt ma írta alá Maróth,és pontosabban tölténygyár... !Lőszergyárat telepít ide az RM... Vótmá?
Az, hogy hogy alakul a parancsnoklás.mi hogy a géppuskás fizikai képtelenség hogy elsőnek száljon ki és induljon meg jobbra vagy balra?
...
ez a modern apckre sem jellemző mert többnyire hátsó desszantosok.
Az eddig is volt svájci tulajdonban MFS néven, nem?Nah,szóval ez nem az a lőszergyár amire itt mindenki gondol.. Ezt ma írta alá Maróth,és pontosabban tölténygyár... !
de amit tölled kérdezett @pöcshuszár és amire én reagáltam helyetted (mert benne vóltál a pk pkh i vitába) és amire én reagáltam pöcshuszárnak az a desszantra irányult. és nem a pk pkh i ra. (te @Xpert el beszéltél a pk pkh ról nem huszárunkal akkor már.)Az, hogy hogy alakul a parancsnoklás.
A rámpás gépeknél nincs olyan, hogy ki az első, mert egyszerre 2 ember száll ki.
Erre van a dismount commander több helyen bevezetve.Látni tud jobban, de az érzekelés többi részében nulla. Egy 40 tonnas IFV-ben ülve soha semmilyen fogalmad nem lesz arról, hogy a kintlévők számára milyen erejű az ellenség tüze, milyen akadályt jelent a terep és még sorolhatnám eleg sokáig.
https://combatgear.blog.hu/2019/06/18/cls_zsakVan e rendszeresítve egységes cls zsák?
Mi van benne?
de amikor bent van adesszant desszanttérbe nem kell neki átlátni a mindent csak ami a harcjárművet érinti. meg máskor is. (addig parancsot teljesít mint mindenki ilyen esetben a szakasz pk parancsát vagy a tuzpár parancsnok parancsát aki meg aujra a szakasz pk parancsát.)Erre van a dismount commander több helyen bevezetve.
Gyakorlatilag csak felcserélődik a rangsor.
De különben a Lynxben nem igazán lehet majd cserélgetni a parancsnokot. Azaz nem nagyon lehet azt megcsinálni, mint jelenleg sok országnál, hogy amikor a gépben van raj pk. akkor beül a toronyba, amikor meg deszant van, akkor kiszáll, és egy tartalék járműparancsnok a helyére ül. Egyszerűen nincs hely a mozgásra. Azt meg ugye nem feltételezzük, hogy majd a torony búvónyíláson keresztül fog deszantolni!
Tehát a torony személyzete állandó lesz, de a deszanttérből sosem fogja tudni úgy átlátni a taktikai helyzetképet, mint fentről a toronyból.
Tehát a másik opció, hogy teljesen különválasztod a jármű személyzetet, és a deszantot.
Ahogy én kivettem, valamennyire mintha a németeknél is ez lenne a helyzet a PUMA-ban.
Bár a PUMA-ban jóval egyszerűbb a helycsere, de ott sem minden esetben tart a raj pk. a deszanttal.
Szerintem ennek örülni fogsz dudi: Ilyet szerintem már régóta vadászol. (fordítózva)
Szerintem a Lynx-hez fognak többek között 30milist,de ez egy új megállapodás. Nincs köze a RUAG-hoz. Ez egy új project. Én sem tudok többet,de ma írták alá ez fix.Az eddig is volt svájci tulajdonban MFS néven, nem?
Azt gondoltam itt valami nagyobb kaliber fog készülni: 30mm, 120mm meg 155mm-esek. Ilyenről (is) volt szó ha nem tévedek...?
A PUMA-ban amennyire tudom a raj pk át tudja venni jármű pk optikája felett az irányítást, ezért nem is nagyon kell a helycsere. A németeknél is kiszáll a rajparancsnok.Erre van a dismount commander több helyen bevezetve.
De különben a Lynxben nem igazán lehet majd cserélgetni a parancsnokot. Azaz nem nagyon lehet azt megcsinálni, mint jelenleg sok országnál, hogy amikor a gépben van raj pk. akkor beül a toronyba, amikor meg deszant van, akkor kiszáll, és egy tartalék járműparancsnok a helyére ül. Egyszerűen nincs hely a mozgásra. Azt meg ugye nem feltételezzük, hogy majd a torony búvónyíláson keresztül fog deszantolni!
Tehát a torony személyzete állandó lesz, de a deszanttérből sosem fogja tudni úgy átlátni a taktikai helyzetképet, mint fentről a toronyból.
Tehát a másik opció, hogy teljesen különválasztod a jármű személyzetet, és a deszantot.
Ahogy én kivettem, valamennyire mintha a németeknél is ez lenne a helyzet a PUMA-ban.
Bár a PUMA-ban jóval egyszerűbb a helycsere, de ott sem minden esetben tart a raj pk. a deszanttal.
Szerintem ennek örülni fogsz dudi: Ilyet szerintem már régóta vadászol. (fordítózva)
És ilyen nálatok is van? Lessz?
ez kb 2014 óta van. Szerinted honnan van a fotó?És ilyen nálatok is van? Lessz?
Mikor Franciában rendszeresítették a VBCI t, ugyanez miatt volt kavarodás. A rajparancsnok a jármü parancsnoka is, vagy pedig hozzáadnak+1embert a jármü személyzetéhez. Az akkori álláspont az volt hogy jobb lenne 1 jármüparancsnok, de az változtatna az alegységek összetételén, létszámhiány is van, a raj jármüve igazából sosem távolodik el nagyon a rajtól, igy maradt a rajparancsnok aki a jármüben elfoglalja a pk i helyet. Egyébként a jármü a soför+lövész párossal is teljesen harcképes.Erre van a dismount commander több helyen bevezetve.
Elég sok katonai témát érintettek a francia külügyminiszteri látogatáson.
Szijjártó: megnőtt a terrorfenyegetettség, Magyarország kész nagyobb szerepet vállalni a küzdelemben
Magyarország kész az eddiginél nagyobb szerepet vállalni az afrikai biztonság megteremtésében, a terrorfenyegetés mérséklése ugyanis csökkentené a migrációs nyomást is - jelentette ki a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken, miután francia kollégáját, Jean-Yves...www.portfolio.hu
Maliban 20-ról 80-ra növeljük a létszámot.
Végezetül pedig a védelmi ipari együttműködést nevezte meg, és emlékeztetett arra, hogy a magyar honvédség harmichat helikoptert vásárolt az Airbustól, s a vállalat jelenleg alkatrészgyárat épít Gyulán. Emellett közölte, hogy megállapodtak a stratégiai együttműködés megindításáról az űriparban is.
most hogy normális komunikásciós panel kerül be a desszanttérbe kijelzővel már megoldható lessz ez is.Mikor Franciában rendszeresítették a VBCI t, ugyanez miatt volt kavarodás. A rajparancsnok a jármü parancsnoka is, vagy pedig hozzáadnak+1embert a jármü személyzetéhez. Az akkori álláspont az volt hogy jobb lenne 1 jármüparancsnok, de az változtatna az alegységek összetételén, létszámhiány is van, a raj jármüve igazából sosem távolodik el nagyon a rajtól, igy maradt a rajparancsnok aki a jármüben elfoglalja a pk i helyet. Egyébként a jármü a soför+lövész párossal is teljesen harcképes.
Én amondó vagyok, hogy a rajparancsnoknak mindig tisztában kell lennie az aktuális taktikai helyzettel, a mai okos rendszerekkel ez lehetséges, így mikor a raj a jármüben tartózkodik neki kell parancsnokolnia. Ugyanez igaz a deszantnál, neki kell tudnia mi mètre, ki kell szállnia. Ez persze több terhet ró rá ,manapság egyre kevésbé igaz hogy egy lövész hülyén is jó, rajparancsnok legyen a talpán aki megállja a helyét a mai modern technikával.